Het weer: Wolken en zon, overdag droog

Foto van auteur

Zuiderkerkstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Dinsdagochtend kan het nevelig zijn. Boven de eventuele nevel overheerst de bewolking vermoedelijk, hoewel sommige weermodellen de zon ’s morgens het voordeel van de twijfel geven. De verwachting wat betreft de bewolking is nogal onzeker, maar we gaan ervan uit dat de zon dinsdag kansen krijgt boven Zwolle.

Zeker is dat in de loop van de middag de bewolking vanuit het westen toeneemt. Het blijft overdag droog, in de avond en nacht naar woensdag niet. Dan kan wat lichte regen of motregen vallen. De temperatuur varieert tussen 5 en 7 graden. De zuidwestenwind is eerst zwak tot matig. Na het middaguur neemt hij geleidelijk toe, tot windkracht 4 in de avond en nacht naar woensdag.

Woensdag wordt een erg zachte dag – misschien wel 12 graden in de stad – helaas in combinatie met veel bewolking en regenachtige perioden. Een voordeel bij dit nadeel is dat de meeste regen in de nacht naar donderdag wordt verwacht.

Donderdag valt er bij een temperatuur van circa 12 graden vooral in de ochtend regen. En de hele dag staat er veel wind.

Vrijdag keert de rust terug in de atmosfeer. De wind verdwijnt en de kans op neerslag is klein. De kans op zon neemt toe. De temperatuur ligt met 8 graden in de middag nog immer aan de hoge kant voor deze tijd van het jaar.

Winterweer met vrieskou is volgens de huidige weermodellen de komende twee weken niet te verwachten. Zelfs nachtvorst zou in de rest van januari wel eens uit kunnen blijven, wat bijzonder zou zijn. Maar het is nog te vroeg om de winter nu al geheel af te schrijven.