Algemeen Log 20

Foto van auteur

Dit is een algemene log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

De redactie probeert deze Algemene log na ongeveer 150 reacties van een vervolg ( Algemene log: deel 21 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

242 gedachten over “Algemeen Log 20”

 1. Is ie weer “It was 1989…” Kid Rock op 3fm….ff harder
  Sweet home Alabama, volgens mijn directrice is ie uit een film ๐Ÿ˜ฎ
  Zo Bert Maalderink en Hugo Borst nog, ze vertroetelen ons wel het heeeeeeeeeeeerlijke weekend in!

 2. Haha Japser, ik heb er op gelet om 12 uur maar….geen woord. Hij moest weg, volgens ingewijden omdat hij te druk was. Vond het altijd wel erg lachen met hem. Nu doen ze gewoon of het ma-do is Stenders draait door. ook goed. Nu Derksen, een ingemonteerde Willem. Johan III heeft prima Beenhakker en Maaldrink-visie, vind ik. Maar NIET over Duitsland!

 3. Ik dacht heel even dat het pas donderdag was met Evers op de radio, schrok me kapot!

  Maar is volgens mij ook alleen voor deze week.

 4. Op Pinkpop sprak ik Harrie de Beuker (die overigens zelf niets met de radio te maken heeft behalve af en toe een telefoontje). Maar hij gaf aan, dat Dolf nogal dol op zich zelf is (het woord “dol” is wellicht niet voor niets 3/4 van zijn naam :))
  Andere DJ’s schijnen wat prettiger in omgang te zijn.

  Zo wil Dolf ook wel eens grappen van Harrie de Beuker helemaal uit zijn verband rukken. Dat als ie het zelf later op de radio terug hoort het dieptriest is!

 5. Windmolens-Tolhuislanden
  Ik denk niet dat de raadslieden en de inwoners van Zwolle beseffen hoe hoog die molens worden aan de rand van Zwolle.Er komen er 8 van het type E 82 met hoogte van 120 meter !!!De schoorsteen van de ijsselcentrale is 110 meter de peperbus 80 meter.Deze bouwwerken zijn op zeer grote afstand te zien.
  Zie hier deze molen verhouding met de peperbus.
  http://i31.tinypic.com/2z8q5xk.jpg

 6. Windmolens Tolhuislanden
  Ik denk niet dat de raadslieden en de inwoners van Zwolle beseffen hoe hoog die molens worden aan de rand van Zwolle.Er komen er 8 van het type E 82 met hoogte van 120 meter !!!De schoorsteen van de ijsselcentrale is 110 meter de peperbus 80 meter.Deze bouwwerken zijn op zeer grote afstand te zien.
  Zie hier deze molen verhouding met de peperbus.
  Vanuit heel zwolle zal men er van kunnen genieten.!

  http://i30.tinypic.com/11l3bi9.jpg

  ==========

  Max 470 pixels breed a.u.b. !!

 7. Waar is dat Tolhuislanden? Ik heb daar nog nooit gehoord. Afijn, ik kan me voorstellen dat mensen niet op zulke mega-windmolens zitten te wachten.

 8. @Bernard.

  Ja inderdaad het is de ver van mijn bed show voor de Zwollenaren maar zeker ook voor de heren van B&W en anderen van de raad die het voor het zeggen hebben.
  De Tolhuislanden is een landelijk gebied dat tot voor een paar jaar geleden gemeente Nieuwleusen was.Zwolle heeft dit gebied ingepikt en gebruikt het nu als vuilnisvat van de stad Zwolle.

  Maar geloof me,deze krengen zullen veel Zwollenaren elke dag gaan zien.Als je op de Ijsselbrug rijdt dan zie je ze al schitteren.
  Vanaf elke flat met enigzins vrij uitzicht richting Berkum zie je ze!
  Maarja wat zou het.Ze zijn maar 120 meter hoog.
  Is wel 40 meter hoger dan het amro gebouw!! En dan ACHT stuks!!

 9. Oh op de Hessenpoort. Dan is het niet zo dramatisch als ingetekend op die foto (wel mooi gedaan overigens). Waarom zetten ze die dingen niet gewoon in de Flevopolder?

 10. Windmolens Tolhuislanden van de baan
  Interessant is het volgende bericht wat ik vond op demeele.web-log.nl van 24 januari 2006.

  Windmolens Tolhuislanden van de baan[/b]

  Maandagavond heeft de politiek in Dalfsen besloten om toch windmolens in het Dalfsenerveld te plaatsen. Tegen de komst van de windmolens was veel kritiek van de Dalfsenaren. Burgemeester en wethouders wilden de windmolens aan de Tolhuislanden, omdat Zwolle grenzend aan die locatie windmolens wil neerzetten en het een groot park zou kunnen worden. Maar de politiek vindt dat gebied te kwetsbaar. De stichting Dalfsen tegen windmolens heeft 1200 handtekeningen ingezameld tegen de komst van de windmolens in het Dalfsenerveld. Toch moeten er in dat gebied voor 2010 vijf tot acht windmolens komen.

  Bron: vechtdalfm

  Dit vind ik erg respectloos naar die 1200 mensen toe die getekend hebben: Je verandert van gemeente en dan kun je het opnieuw proberen!

 11. Sorry, ik lees het nog eens na en zie dat juist de politiek in Dalfsen dit gebied te kwetsbaar vond.
  Ik zou dan ook wel eens willen weten hoe de Zwolse politiek over dit aspect denkt.

 12. Allemaal geen probleem toch, we hebben nog ladingen fosiele brandstoffen, kunnen we nog jaren mee voort (zo’n 40… zonder groei… berekend door BP… dus zeer ruim genomen). Blijf vooral zeuren op alternatieven… nu het nog kan…

 13. Nee, ik heb geen kinderen. Ik hoop voor jou kinderen dat windmolens voor die welvaart kunnen zorgen. Ik heb begrepen dat dat nog lang niet duidelijk is.

 14. Wow, onze Turkse stadsgenoten hebben er wel een feestje van gemaakt. Om de haverklap kolonnes met ’toeterende auto’s. Vlaggen en vrouwelijk schoon uit het raam, het was een ware optocht! ๐Ÿ˜€ En ja, Turkse vrouwen kunnen erg mooi zijn, dus was de optocht in mijn ogen best gewensd ๐Ÿ˜‰

 15. Ik zeg niet dat windmolens zeker weten voor die welvaart zorgen, ik zeg wel dat als we niet heel rap onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen losweken, we onze huidige welvaart kwijt zijn.

 16. Leuke bijdrage ghehe; helemaal mee eens. Wel skeurden ze aardig met auto’s rond het w.c. kwam nogal onveilig over. Maar er was tegen en over 23.00 uur ook niet zoveel volk meer buiten.

  Bovendien 0-2 achter en 3-2 winnen; waar dat MOET is natuurlijk altijd knap!

 17. Ik moet eerlijk zeggen dat ik mij wezenloos schrok gisteren op de zwartewaterallee toen er een aantal voor mijn auto sprongen.
  Ik was aan het werk en had nog niet mee gekregen dat Turkije gewonnen had.

 18. Haha, ja kan me vostellen dat het wat onveilig overkwam, volledige focus op het verkeer was er volgens mij niet meer bij. Maar inderdaad, overstekende kinderen heb je op dat tijdstip niet meer, dus moet kunnen vind ik. Door het getoeter wist men heel duidelijk dat er wat aan kwam ๐Ÿ˜‰

 19. Idd genoeg reactievermogen, heb ff gezwaaid en een beetje gas gegeven, gingen ze zonder problemen aan de kant.
  Maar hetzelfde had ik ook toen Nederland van Frankrijk won, toen stonden er in Westenholte wat jongens op de weg.
  Morgen mis ik dus weer de wedstrijden, maar weer radio luisteren 8)

 20. Hier in de buurt was het trouwens best rustig na de winst van Turkije, ik had anders verwacht. Maar wat een prestatie toch, 2-0 achter staan en dan 3-2 winnen ;D

 21. Leuke link Plantje! Je had de link al eens eerder op dit onvolprezen weblog gezet maar toen was me Anabel niet opgevallen. Net ook even naar “even aan m’n moeder vragen” geluisterd. Originele vertolkingen ๐Ÿ˜‰

 22. Respect voor cabaretier Joep van D. net op 3fm over Oranje-koorts en oa de gevolgen in de media, het gezeul met kinderen en boefjesstreken (Nee, nu samen met de Duitsers bbq-en). ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€

  Mofrika-Nederland was overigens mijn finale ;D

 23. Vind het ook een grappig stukje. Wel anti-reclame voor Zwolle. Gebruikte die kreet “onnodig stigmatiserend” omdat GS dat zelf ook altijd doet. Sarcastisch zeg maar.

  Overigens Marijnissen stopt als fractievoorzitter/leider bij SP ivm gezondheid…

 24. @ Natascha, ik link alle nieuws over Zwolleywood wat ik tegenkom. Positief of negatief. Dit lijkt me idd aardige slechte reclame. Maar die maken die scholen, met hun (volgens mij) ongelooflijke wereldvreemde visie in deze.

 25. Een paar collega’s van me die iedere dag met een busje kinderen wegbrengt
  en ophaalt hebben gewoon de bus vol met oranje versieringen en
  Hollandse hits uit de speakers ;D
  De kinderen die in saaie busje zitten, zien groen en geel van jaloezie ๐Ÿ˜ฎ

 26. Ongelofelijk dat ze ECHT zo kunnen denken! Ik ben niet van de voetbalerij, maar gun mensen toch gewoon hun eigen keuze!

  Hoe KOMEN ze erbij dit soort stomme acties uit te halen? En waar heb je de afgelopen jaren geleefd als je denkt hier echt een betere wereld mee te maken?!?

 27. Precies Larry, maar verbieden gaat me veel te ver.

  @ Plantje; Tja, ik kan er heel veel over vertellen. Maar doe het lekker niet, ik weet wel dat veel extreem gelovigen dicht bij elkaar zitten. Maar gelukkig hebben we hier niet alleen vrijheid van meningsuiting maar ook van geloof. Zou wat wezen als je niet meer mocht geloven wat je wilde.

 28. Elke 10 welpies zijn weer een dakloze meer.
  De reacties op het verbod op de oranjegekte zijn nogal eenzijdig. Heb me per ongeluk weer eens laten verleiden om op GS te kijken. Meteen mijn hele dag bedorven door het negativisme wat van die site afstraalt. Meejoelen met de kortzichtige massa is zo makkelijk. Weet iemand de achterliggende gedachte hiervan? Misschien dat de oranjegekte en andere hypes ons afleiden van onze werkelijke opdracht: Omzien naar elkaar!

 29. Blokkendoos komt er toch??
  CDA en PvdA willen zeker de discussie niet overdoen en vinden het ontwerp binnen de jaren terug gestelde kaders vallen. Nog los van hoe de gisteravond afwezige VVD, D66 en PBZ erover denken, komt daarmee een meerderheid in zicht.
  Stentor
  http://www.destentor.nl/regio/zwolle/zwolle/3293094/Kansen-voor-ander-Huis-aan-de-Achtergracht-slinken.ece
  Bij de volgende verkiezingen maar even niet de gewoonte stemmer uithangen maar eerst eens goed nadenken wat deze partijen landelijk gezien al over ons hebben heen gestort.!!!

 30. Ken de procedures en regels niet. Maar het lijkt of de hele gemeenteraad heeft liggen slapen toen eea in 1e intstantie ter sprake kwam. Het burgerinitiatief kwam daardoor waarschijnlijk te laat. Zoiets heb ik hier ook al eens gelezen. Voor de volledigheid: CU twijfelt. Maar VVD, D’66 en PBZ kwamen niet eens opdagen….

  Met name de PvdA hikte ook aan tegen de interpretatie van de verordening en het daarmee toestaan van het burgerinitiatief. Maar een definitief ‘nee’ op de voortgang lieten de grootste fracties gisteravond nog niet horen. Eerst willen ze het onderwerp nog een keer in de fractie bespreken en de rapportage van de wethouder afwachten. Maandag komt de definitieve duidelijkheid.

 31. Het Burgerinitiatief lijkt niet echt serieus te zijn genomen. Maar ik begrijp niet hoe dit in eerste aanleg zomaar de gemeenteraad heeft kunnen passeren.

 32. @Dick

  Omdat alles al in kannen en kruiken was?
  Ten stadhuize heeft men volledig skeit aan de domme burgertjes en hun wensen.

 33. @Jasper,

  De minderheid zoals jij bedoeld is de meerderheid die slaafs en volgzaam als makke schapen hun herder volgen en geen eigen mening hebben.Daarom zitten we nu opgescheept met een kabinet van zakkenvullers.

 34. Hehe, eindelijk heeft de gemeente Zwolle de maximale bouwhoogte van 90 meter hoog binnen de gemeente grenzen laten vallen!!! ;D The Sky is the Limit!

 35. Verkeerschaos Winkelcentrum Aalanden
  Iemand wel eens op zondag avond naar de chinees geweest in de aalanden? (De lange muur) Belachelijk!! doordeweeks en zaterdag beboeten onze blauwpetten verkeerd geparkeerde auto’s.. maar op zondag maakt dat niet uit hoor! Half zwolle gaat gezellig een kerkdienst in de Bolder houden, en zet gewoon de auto tussen de bosjes, op de stoep of gewoon dubbel geparkeerd.. Aan de andere kant van de Dobbe is de HELE parkeerplaats leeg… maargoed zal wel te ver lopen zijn ofzoiets.. Is dit nou selectief beboeten of wat?!? ๐Ÿ™

 36. Jaarmarkt Assendorperstraat
  Vandaag is van 10.00 tot 21.00 uur jaarmarkt in de Assendorperstraat.
  Het stond niet bij de agenda, vandaar dat ik het hier even post.
  Mocht je het plan hebben om vandaag door de Assendorperstraat te willen rijden met auto/fiets, dan is dit (in principe ;)) een onmogelijke opgave.

 37. Zou je moeten melden bij de politie linda, of, misschien iets vriendelijker, bij de kerk. Gewoon zeggen dat je je er als bewoner aan stoort en overweegt de politie in te lichten. Geef je ze in elk geval de kans het eerst zelf op te lossen.

  Marieke de tweede, ik weet het, ๐Ÿ˜€ er staat een kraam met blauwe emmertjes voor mijn deur :P….of all products; blauwe emmertjes. ๐Ÿ˜€

 38. @Tjalling

  Ik bedoelde dat een kleine groep mensen in Zwolle dit gebouw niet wil hebben. De rest vind het best dat het gebouw er komt, of wil het juist, alleen die hoor je niet. Zeuren en zeiken is nou eenmaal beter te horen dan applaudiseren of niks zeggen.

  Ik vind het een mooi gebouw, maar val hier compleet weg omdat ik de enige ben die er iets over zegt en niet behoor tot de groep die het niet wil hebben.

  Als 5000 man dat gebouw niet wil hebben, betekent dat dat 100.000 man het wel wil, of het niks kan schelen. Moet het er dan wel of niet komen?

 39. @Japser

  Ik bedoelde dat een kleine groep mensen in Zwolle dit gebouw niet wil hebben. De rest vind het best dat het gebouw er komt, of wil het juist, alleen die hoor je niet.

  Noem ze maar eens op dan… ๐Ÿ™‚

 40. achtergracht
  Het lijkt me goed toch even een paar zaken te herhalen.
  De eerdere discussie over het Huis ging over de vraag of dit ontwerp voldeed aan het eisenpakket dat bij de start van het proces door de Raad was vastgesteld. Dat is de enig juiste manier om ergens en besluit over te nemen. Je gaat, ik herhaal het nog maat eens, niet een stemming houden over mooi of lelijk. In die discussie bleek dat niet aan alle punten uit het pakket werd voldaan. Daar komt ook de twijfel van de ChristenUnie vandaan. De wethouder had een verklaring hiervoor en daar werd verschillend op gereageerd. Dat heeft dus niet echt veel van doen met niet luisteren naar burgers. Het hangt er dan vooral vanaf naar welke burgers je luistert. Wat wel moet: kunnen uitleggen waarom een partij een bepaald standpunt heeft. Daar kun je het niet mee eens zijn. Maar dat is wat anders dan teksten die ik hier boven lees.
  Over de afwezigheid van partijen. De Rekenkamer had al veel eerder een vergadering afgesproken waar we externe mensen hebben ontvangen. De commissievergadering is erg laat georganiseerd. Jan Zelle (D66) heeft – wat mij betreft: gelukkig – gekozen voor de Rekenkamervergadering.
  Laten we oppassen met kwalificaties als we niet weten wat de reden is van afwezigheid

 41. kerkgang en parkeren
  Ik kan me de opmerkingen goed voorstellen.
  Je zou als kerkganger eigenlijk het goede voorbeeld moeten geven. Op alle dagen van de week en dus ook op zondag. Dit is zelfgeorganiseerde antireclame. Slechte zaak!

 42. Ik ga ze niet opnoemen. Als het er 5000 zijn, is het op Zwolse schaal een kleine groep, maar voor mij toch echt te veel om op te noemen. Het aantal Nederlanders op de wereld is ook een kleine groep, ik zou echter toch niet graag allemaal een duppie willen geven.

 43. Het aantal Nederlanders op de wereld is ook een kleine groep, ik zou echter toch niet graag allemaal een duppie willen geven.

  Ik zal het je makkelijk maken, geef al die duppies maar in รฉรฉn keer aan mij… ๐Ÿ˜€

 44. opnoemen?
  Japser, ik begrijp niet wat je bedoelt en dat ligt helemaal aan mij. Jij hoeft wat mij betreft niemand op te noemen. Mij gaat het er om dat de raad een eigen afweging maakt en dat elke partij dat op de eigen manier doet. Voorkom dat burgers denken dat er niet geluisterd wordt. Dat vraagt uitleggen, omdat luisteren iets heel anders is dan doen wat burgers willen.

 45. @Japser

  Ik denk dat er weinig mensen tegen bebouwing op deze plek zijn, maar het gaat erom hรณe er gebouwd gaat worden.
  En wat men er nu door wil drukken is in vele ogen een architectonisch wangedrocht zonder enig gevoel en respect voor de omgeving.

 46. Heb ook zoiets meegemaakt in de familie en echt de hele wereld staat dan op zijn kop!!

  Het is aan de spelers nu om dit EK te winnen voor de familie Boulahrouz! Draag het dan op aan Anissa

 47. Ik reed vanmiddag om ongeveer 16:20h over de Oude IJsselbrug. Tussen de Oude IJsselbrug en de spoorbrug lag zo’n grote rondvaartboot met de boeg richting de spoorbrug. Hij leek amper vooruit te komen terwijl aan de achterkant de schroef flink wat water verplaatste. Erg vreemd gezicht.
  (boot was iets van Princess Basel ofzo; niet zo’n kleintje uit de gracht maar meer zo’n party-boot)

 48. Al genoteerd?

  9 augustus 2008 het volgende STADSHAGENfestival

  Goed gezien 9 augustus 2008 is het weer zo ver. We zijn inmiddels vol in de voorbereiding en dat doen we met veel plezier.

  Zodra wij het programma definitief hebben zullen wij het hier presenteren. Wat u sowieso kan verwachten:

  Braderie
  Kinderactiviteiten
  Demonstraties (o.a. duiken, mini race auto’s)
  Live muziek (’s avonds)
  En vele andere leuke en spontane dingen.

 49. Beste allemaal!
  Hieronder een agenda-link van weblogzwolle. Het gaat over een echt te gek theaterstuk ‘Export Mortis’. Voor wie van zwarte comedy en van interactief theater houdt, is dit een echte aanrader!

  link[/url]

  groetjes

 50. Hรฉ BE ik wilde er laatst nog over beginnen maar het Kraaijenbos is afgefikt, de Prov heeft nog nixxx van zich laten horen en onze contactpersoon is druk. :'(

 51. kraaijenbos
  @dick, het is toch wel raar dat sinds er geluiden zijn via dit weblog er niets meer gebeurt op het terrein, ben er vanmiddag namelijk even langs gereden. ๐Ÿ˜‰

 52. Kraaijenbos
  @ Be: de laatste informatie die ik hierover ontvangen heb is dat het bos in het najaar beplant gaat worden met eiken en beuken.

 53. Machtig lelijke papiercontainers…….
  Of ben ik de enige die dat vind? Ook nog eens een andere maatvoering dan de grijze en de groene…….
  Bah. Zit er eigenlijk aan te denken om die blauwe weer in te leveren.
  Ideetje: waarom niet eenzelfde als de groene ofzo en dan een blauwe stikker erop? Lijkt mij ook goedkoper voor gemeente, geeft een netter beeld door gelijke maten en neemt niet zoveel ruimte in.
  B.t.w.: zou de groene – gevuld met papier – ook geleegd worden of laten ze die dan staan?

 54. Hebben we dit al ergens op de weblog gelezen? Wederom een verbuffend staaltje van vervreemding van de echte fan door de fc zwolle olv voorzitter R van Vliet:

  “ZWOLLE – FC Zwolle is de enige betaald voetbalclub van Nederland waar ‘gewone’ supporters geen plekje op de hoofdtribune kunnen krijgen.
  De westtribune van het nieuwe stadion, dat deze zomer officieel in gebruik wordt genomen, is volledig gereserveerd voor sponsors en genodigden van de voetbalclub. In de lopende verkoop van de seizoenskaarten voor het seizoen 2007/2008 is die Henk-Timmertribune dan ook niet opgenomen. In totaal telt die tribune ongeveer tweeduizend zitplaatsen. Voorzitter Ronald van Vliet van FC Zwolle legt uit dat de keuze voor het reserveren van de hoofdtribune voor sponsors en gasten deels voortkomt uit het stadionontwerp. “Er zit een bouwkundige kant aan. Je kan de zitplaatsen op onze westtribune straks alleen via de businessclubs bereiken. En in die ruimtes willen we geen ‘gewone’ supporters hebben.” Van Vliet laat daarbij aantekenen dat het nieuwe stadion naar het zich laat aanzien de komende seizoenen groot genoeg is om alle belangstellenden – sponsor of niet – een goede plek te geven. De club zal nog wel flink aan de bak moeten om de Henk-Timmertribune te vullen. De commerciรซle achterban, aangevuld met bijvoorbeeld (ere)gasten als oud-spelers, is nog onvoldoende groot om de hoofdtribune volledig te bezetten. Van Vliet zegt dat de tribune zich de komende jaren moet vullen. Over de algehele voorverkoop van seizoenskaarten is nog weinig te zeggen. Eerst ten tijde van de open dag begin augustus blijkt hoe goed het stadion in zijn eerste seizoen gevuld is. FC Zwolle mikt voor ‘nieuwe’ supporters nadrukkelijk op het gebied rondom Zwolle, met de slogan ‘club voor stad & regio’. ”

  Ik vind het een grof schandaal. Ik had al weinig op de laatste jaren met de plaatselijke fc maar dat zal er op deze wijze beslist niet beter op worden.

 55. Zwem4daagse in Open lucht bad deze week
  ik ben geen fanatiek zwemmer (sterker nog, heb niet eens een zwemdiploma) – maar ik mis hier op weblogzwolle de aankondiging dat komende week de Zwolse Zwem4daagse plaatsvindt. Sterker nog, de landelijke opening van de zwem4daagses vindt dit jaar in Zwolle plaats. Dusssssssssssssssssssssssss … ff opnemen in de kolom: wat is er te doen in Zwolle op de site …

  ennuhhhh … iedereen die kan blijven drijven —–> meedoen natuurlijk ;D ! De start is maandag !

  groeten, henk

 56. FC en Kubus
  Knap lullig en arrogant stukje inderdaad Joppuh (22 juni 2008 om 10:41)
  @ Ronald R.: De Kubus is inderdaad een prima zaak om druk mee te zijn (21 juni 2008 om 18:05)

 57. Youp is weer erg goed bezig ๐Ÿ˜› ๐Ÿ˜€

  zaterdag 21 juni 2008 door youp van ’t hek

  Sinken
  Je mag het als columnist toch wel grappig vinden dat in Rita??s beweging nu al de pleuris is uitgebroken? Of Sinke nou gegraaid heeft of dat Kay heeft lopen jatten of dat Rita zelf een krater in haar hand heeft doet er allemaal even niet toe. Het is onrustig en dat is leuk. Oude tijden herleven. Opeens zie ik het straatvechtende crapuul van de LPF weer voor me. De literair begaafde Harry Wijnschenk, de koddige Eduard Belletje Bomhoff, de fijnbesnaarde Herman Heinsbroek, de erudiete Cor Eberhard, carnavalsnummer Hilbrand Nawijn en de geweldige olifantentemmer Mat Herben.

  Nee, ik vergeet de ontoerekeningsvatbare en daardoor oh zo aantrekkelijke Winnie de Jong niet. En wat te denken van Gerard van As, Joรฃo Varela, Ferry Hoogendijk en Gods eigen wonder Jim Janssen van Raay?

  Al dat spul bij elkaar was toch prachtig en zorgde voor schitterend dagelijks amusement. In mijn herinnering werd die Wijnschenk zelfs nog een keer bedreigd met een pistool. Politiek op het hoogste niveau dus.

  Of het met Rita ook zo gaat? Ze is in elk geval goed op weg. Ze is al voor meer dan een tonnetje getild door een of andere manische beroepsoplichter, vervolgens moest ze toegeven dat ze besmet geld van Nina Brink heeft aangenomen en nu komen de wagonladingen rioolbagger van Ed Sinke en zijn vriendje naar buiten. Wacht maar tot Edje echt gaat praten en nog wat fijne namen uit de vastgoedsector gaat noemen. Of het Rita gaat schaden? Voorlopig niet. Haar stemmers lallen zich stomdronken in het oranje door Bazel en hebben wel iets anders aan hun hoofd. Bazel is in dit geval trouwens een mooi woord. Wenen ook, maar dan alleen als ze verliezen.

  Laatst bleek al dat de ToN in zwaar weer verkeerde. Ik las toen ergens dat Kay bedacht had dat je voor tien ruggen Rita een avondje bij je thuis of in je bedrijf kan krijgen. Dan komt ze mee barbecuen of neemt ze het voortouw in de polonaise. Onbeperkt spareribs knagen met Rita. Heerlijk toch? Een soort Ria Valk, maar dan zonder zang. Ik vrees dat Kay dit heeft afgekeken van de Amerikanen. Kay kijkt namelijk alles af van de Amerikanen. Bij elk debiel voorstel dat hij Rita doet zegt hij: โคธIn Amerika is dat heel normaal!โค En als iets in Amerika heel normaal is dan is het goed. Maar je moet als politica toch behoorlijk aan het eind van je Latijn zijn als je op de schnabbeltour langs bedrijfsfeestjes moet.

  Gister las ik in het AD dat Rita inmiddels heeft verklaard dat ze, als ze na de volgende verkiezingen premier wordt, in het Catshuis wil gaan wonen. Dat is eigenlijk na het behoud van Sinterklaas en Zwarte Piet het tweede concrete politieke voorstel dat ze doet. Verder is ze zich nog aan het beraden. Waarover? Geen idee. Maar dat ze in het Catshuis gaat wonen staat vast. Waarschijnlijk is dat voor Rita het belangrijkste: Wonen in het Catshuis.
  Het is toch prachtig dat zo??n leeghoofd zo goed als zeker ons land gaat leiden. Wie haar ministers worden? Ik vrees dat Harry Mens en Nina Brink al warm lopen. En verder mag u het invullen. Denk aan Gordon op Cultuur, Peter R. de Vries op Justitie, Lee Towers op Buitenlandse Zaken omdat hij in het Engels zingt en Frans Bauer op Ontwikkelingssamenwerking. Wilders zal Volksgezondheid wel nemen en ongetwijfeld wordt Godsdienstzaken daar aan toegevoegd. Die enge Hero Brinkman neemt vast en zeker onze overzeese gebiedsdelen voor zijn rekening en daar zullen ze op Aruba blij mee zijn. De politiek is weer helemaal van het volk.

  Ik begreep Jan Marijnissen zo goed toen hij vorige week tegen zijn vrouw zei: โคธIk maak er wel rugklachten van.โค En ondertussen is ook bekend geworden dat er extra hard gewerkt wordt aan de verbouwing van slot Drakensteyn. De koningin heeft haast. Grote haast zelfs. Maar voor de columnist breken er gouden tijden aan. De hamvraag is alleen: wil de columnist dat?

  Youp van ??t Hek

 58. Voorzitter Ronald van Vliet van FC Zwolle legt uit dat de keuze voor het reserveren van de hoofdtribune voor sponsors en gasten deels voortkomt uit het stadionontwerp.

  “Er zit een bouwkundige kant aan. Je kan de zitplaatsen op onze westtribune straks alleen via de businessclubs bereiken.

  En in die ruimtes willen we geen ‘gewone’ supporters hebben.”

  Er zit een bouwkundige kant aan en daar heeft het (stichting)bestuur van FC Zwolle niets mee te maken, want die komt zo maar uit de lucht vallen? Don?t shoot me, I?m only the pianoplayer!

 59. Met onmiddelijke ingang afschaffen die vip behandelingen en klasses.!!Gewone supporters mogen niet bij de gasten en sponsers zitten.
  Gewone supporters zijn namelijk het plebs en arbeider die hard moet werken opdat zijn baas de grote meneer mag uit hangen op vip tribune.
  Schande ik zou als supporter nooit meer een cent willen uitgeven voor een kaartje in dat stadion.
  Gelukkig hou ik niet van voetbal dus kom er toch al niet ;D

 60. Die van Vliet is gewoon een zielig mannetje en het bestuur met hem. Dan heb je als slogan: `club voor stad en regio`, maar dan mogen de gewone supporters niet op de hoofdtribune zitten. Hoezo ben je dan voor stad en regio??? :'(

  Niet dat ik zo graag bij die omhoog gevallen vent wil zitten hoor, maar het slaat gewoon nergens op. En dan ooit ook nog beweren dat dat bij meerdere clubs zo is? Nou het is alleen bij Zwolle weer zo. Net zoals het feit dat de “harde” kern niet naast het uitvak mag zitten. Ik ben in meerder stadions geweest en over het algemeen zitten de jongens van de “harde” kern direct naast het uitvak. En dan bedoel ik niet de sfeermakers, maar de “lieve” jongens. Hoezo het braafste jongentje van de klas en het je supporters naar de zin maken??????

 61. Misschien moeten we alleen maar de uitwedstrijden van de fc bezoeken, al was het alleen al om het werkelijk schitterende uittenue van het komend seizoen ! ๐Ÿ˜› ๐Ÿ˜€ Toch nog iets positiefs te melden!

 62. zijn we realistisch?
  Toch maar weer een reactie op de FCZ posts.
  Ik wacht nog op het organiseren van een bijeenkomst van de FC-familie (daar bedoel ik alle betrokkenen mee, op welke manier dan ook georganiseerd) en Ronald van Vliet. Hij heeft toegezegd en er zou wat georganiseerd worden. IK ben bereid om daar een rol in te spelen. Alleen praten op weblog Zwolle is leuk en aardig, maar daar kom je niet mee verder.
  FCZwolle heeft belang bij veel sponsoren. Wat denken jullie bijvoorbeeld dat de prijs van de kaartjes wordt als sponsoren afhaken? De gemeente lost het dan echt niet op. Dat wil de politiek niet (eigen broek ophouden).
  Gaat het alleen maar om de idee dat je ergens niet kunt gaan zitten of zie je daar de wedstrijd beter?
  Voor de helderheid: ik ben geen vooruitgeschoven post van Ronald. Ik wil goede verstandhoudingen en daardoor een zo goed mogelijke beleving van de voetbalsport.
  Wie organiseert het gesprek?

 63. is idd een heeeel bekend nummer maar van de Southern rockers hoor ik liever Allman Brothers of Molly Hatchet. En ZZ Top uiteraard, het vroegere werk dus voordat ze de doorbraak met de meer commerciรซle albums hadden.

 64. Je zou dan ook eens het nummer Free bird (als ik me niet vergis was dat de titel…of zoiets) van hen moeten horen.
  En dan met name in de Woodstock live versie (en zien dus ook). Heb ik ooit op VH1 Classic gezien. Super voor gitaristen om te zien ๐Ÿ™‚

 65. Kid Rock ik heb het ook eindelijk gehoord.
  Doe mij maar Lynyrd Skynyrd, v.w.b ZZTop La Grange kan ik niet vaak genoeg horen ๐Ÿ˜€

 66. Realisme
  @John van Boven

  Of FC Zwolle supporters realistisch zijn?

  In ieder geval realistisch genoeg om te constateren dat het nieuwe stadion vooralsnog geen nieuwe mogelijkheden biedt.

  De meerwaarde van het stadion qua sponsoring is vooralsnog onduidelijk. Zo ontbreekt nog steeds een hoofdsponsor omdat de FC geen meerdere ijzers in het vuur had en alles op รฉรฉn kaart (Flash Casino??s) had gezet.

  De meerwaarde van het stadion t.a.v. de voetbaltechnische kant is er vooralsnog niet. Dragende spelers als Moisander en Jongsma zijn vertrokken. Aangezien het spelersbudget voor het derde seizoen op rij gelijk blijft en gezien de ??aanwinsten?? tot nu toe, kan er opnieuw worden gebouwd aan een elftal.

  De meerwaarde van het stadion voor de ambitie van FC Zwolle? De club wil uitgroeien tot een structurele middenmoter in de Eredivisie, maar kan dit wel met dit beleid?

  FC Zwolle denkt een supportersvriendelijk beleid te voeren door supporters volgend seizoen meer te laten betalen en sponsoren hetzelfde. Ook is het supportershome in de rust alleen te bezoeken vanaf de Marten Eibrink tribune. Op de hoofdtribune kunnen geen ??gewone?? supporters zitten. Gehandicapte supporters betalen volgend seizoen aanzienlijk meer.

  Het stadion lijkt tot nu toe alleen meerwaarde te hebben gehad voor het ego van de voorzitter die voortdurend praat over ??zijn?? stadion en de portemonnee van een projectontwikkelaar.

  Gesprekken met Ronald van Vliet hebben geen enkel nut. Een gesprek heeft alleen maar nut als je bereid bent om tot nieuwe uitkomsten te komen. Er zijn genoeg supporters die uit eigen ervaring kunnen beamen dat Ronald van Vliet hiertoe niet genegen is. Sterker nog dat Ronald van Vliet een onbetrouwbare gesprekspartner is die afspraken niet nakomt.

  Wat betreft de financiรซle bijdrage van Zwolse sponsoren aan FC Zwolle: deze is sinds de tijd van Marten Eibrink niet terug te zien op het veld. De projectontwikkelaar was mondeling akkoord met een aantal Zwolse zakenmensen over een รฉรฉnmalige impuls van 1 miljoen euro aan de selectie. De projectontwikkelaar lijkt echter aan korsakov te lijden aangezien hij zich dit mondeling akkoord tot de dag van vandaag wijt aan het feit dat hij dronken is gevoerd. De fles whiskey kwam echter pas op tafel toen hij zich mondeling al akkoord had verklaard.

  Als je een goede verstandhouding en daardoor een zo goed mogelijke beleving van de voetbalsport zo belangrijk vindt, kun je beter Ronald van Vliet verzoeken om na 10 jaar plaats te maken voor een opvolger. De Zwolse ??high society?? schijnt er al eentje klaar te hebben staan.

 67. Uit Martin Bril’s gedicht Denkend aan Nederland:

  Als ik denk aan Nederland, waar denk ik dan aan? Aan de uiterwaarden van de rivieren, ondergelopen, aan de spoorbrug bij Zwolle, aan Herman Brood, in Zwolle geboren, aan de eerste tosti die ik at – in Zwolle.

  van 18 juni

 68. Snoeihard spelen en met passie doen we natuurlijk altijd! ๐Ÿ˜€

  Overigens (voor de admin) natuurlijk bedoelde ik Alabama in plaats van Alabame! Een ras zeikerd als ik moet wel op dat soort dingen letten ๐Ÿ˜‰

 69. geschreven door Plantje, op 23 juni 2008 om 16:13

  Had ik net zo mooi geprobeerd het onderwerp met politie in de tunnels weer te proberen te reanimeren…is het al weer uit de lijst

  Zo beter, Plantje? Lijst is nu 15 i.p.v. 10 lang! ;D

 70. Nee Dick, voorlopig nog niets gepland. Ik denk dat we ook echt moeten zorgen, dat we een demo krijgen. Dat verkoopt veel beter!

  @Hans van Eijsden: dank u! ๐Ÿ™‚ Helaas zorgt ons gebral hier in het algemene log er voor, dat het onderwerp alsnog van de lijst verdwenen is. Maar dat geeft niet. Op een gegeven moment bloeden dingen dood…
  Zou wel handig zijn als we hier ook een keer zo’n notificatieding kregen, zoals je bij fora ziet.

 71. @Plantje: ja, ik loop er al erg lang mee in m’n hoofd. Dit vereist wel een registratie op deze site, zodat er niet een willekeurig mailadres misbruikt kan worden. Technisch heb ik dit al lang voor elkaar, ik moet dit alleen nog even gaan voorstellen aan de rest van het team. Wie weet! 8)

 72. Ik heb ook wel eens fora gezien waar het optioneel was. Kon je zeg maar als “Gast” reageren, maar ook als geregistreerd gebruikert ๐Ÿ™‚

  Dat is natuurlijk het beste van twee werelden. Als iemand nieuw is kan ie snel zijn/haar reactie geven en het vaste spullie hier op de site kan gewoon inloggen en heeft de functionaliteit van notifications. Het nadeel aan registreren is, dat het voor velen net weer een drempel opwerpt.

 73. WKCzuid vanmiddag: voorbijrazende politieauto waarin agenten zitten met kogelvrije vesten, een politiebusje bij het postkantoor dat is afgezet met linten, een politiemotor die rondjes rond het winkelcentrum rijdt. Overval?

 74. Dick

  Sweet Home Alabama van Lynyrd Skynyrd is een antwoord op Neil Youngs’ Southern Men.

  Het lied Southern man is een kritiek op het racisme van fundamentalistische christenen in het zuiden van de VS en bevat onder meer een verwijzing naar de Ku Klux Klan. Een uittreksel:

  “Southern man better keep your head
  Don’t forget what your good book said
  Southern change gonna come at last
  Now your crosses are burning fast
  Southern man”
  Dergelijke nummers werden niet overal in de VS met evenveel enthousiasme ontvangen. De band Lynyrd Skynyrd reageerde op Youngs teksten met het uitbrengen van “Sweet Home Alabama” in 1974:

  “Well, I heard Mister Young sing about her
  Well, I heard ole Neil put her down
  Well, I hope Neil Young will remember
  a southern man don’t need him around anyhow”

  Lynyrd Skynyrd stond een paar jaar terug nog op Dauwpop in Hellendoorn en dat was een steengoed optreden!

  Lynyrd Skynyrd Wikipedia ๐Ÿ˜‰

 75. Muziek
  So Larry, dat is nog eens achtergrondinfo! Zal ze eens afluisteren. Wel grappig dat je in elk geval overlappende muzikale voorkeur met je directrice hebt. Komt me niet bekend voor ๐Ÿ˜€

 76. Diana je hebt helemaal gelijk, weet je nog dat we hier eerder die chat hadden?
  Zaten we met de vaste club van toen de hele tijd favoriete nummers door te linken.
  Ik krijg dat gevoel nu ff weer, top.
  Laten we met zijn allen naar Plantjes band gaan.
  Of nog beter laat Plantje naar Dauwpop gaan, komen wij luisteren.
  @Dick wij houden over het algemeen wel van dezelfde muziek, ik nog wat meer van herrie. ;D

 77. Leuke muziek Larry, die Lynyrd Skynyrd. Vooral de gitaarsolo’s. Vond “Sweet Home Alabama” toch wat te mat. En de uitvoering van Kid Rock leuker. Maar goed, smaken verschillen.

 78. Meiden en jongetjes: luister vooral eens naar het gehele oeuvre van de heer Glenn Hughes, en dan vooral zijn solo carriere nรก Deep Purple! Blues, hard-rock, mooie hartverscheurende ballads en funk, de man doet het allemaal!

 79. Wow! Ik heb aardig wat gemist!

  Dauwpop hebben we ons voor aangemeld, maar ze hadden toen al genoeg bands. En wij hadden toen nog geen optreden gepland, dus niemand kon ons gezien hebben.

  Waar ik wel voor op wil letten, dat Lynyrd Skynyrd niet stiekem een goedkeuring van de KKK is. We spelen bijvoorbeeld ook Killing in the name… Daarin wordt gezongen:”Some of those that work forces, are the same that burn crosses.” En live zongen ze (afgelopen Pinkpop):”Some of those that hold office, are the same that burn crosses.” Zou ook raar zijn om dat soort dingen in รฉรฉn optreden te doen.

 80. Zonder al te veel uitspraken te doen over politieke voorkeuren vind ik dat je daar sowieso wel voorzichtig mee moet zijn.
  Je scheert al snel iedereen over รฉรฉn kam

 81. @Plantje

  Lynyrd Skynyrd heeft/had veel Rednecks als fans.
  Hun Sweet Home Alabama is een antwoord op Neil Youngs’ Southern Men met de boodschap zich niet te bemoeien met de Zuidelijke aard.
  Maar om nu te zeggen dat zij daarmee de KKK steunen of verheerlijken gaat net iets te ver.

  En politiek wordt nu eenmaal veel gebruikt in de muziek, zie o.a. Sunday Bloody Sunday van U2 en Killing In The Name Off van R.A.T.M.
  Maar ook ‘Den Uyl Is In Den Olie’ van Vader Abraham en ‘Over De Muur’ van Het Klein Orkest.
  Wat te denken van ‘Tunnelvisie’ van Opgezwolle? ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜‰

  100 Greatest Guitar Solos ๐Ÿ˜‰

 82. Ja, tuurlijk wordt politiek veel gebruikt in muziek. En dat moet zeker ook zo blijven!
  Maar ik vind, dat wij als coverband moeten opletten met wat we coveren en daarmee uitdragen.

 83. @John van Boven

  Ik heb waardering voor je pogingen om wederom tot een gesprek te komen en sta daar ook voor open.
  Helaas is Ronald van Vliet al vele malen onbetrouwbaar gebleken, dat heb ik hem ook รฉรฉn-op-รฉรฉn zo medegedeeld, maar dat neemt niet weg dat een gesprek tot de mogelijkheden moet blijven behoren.
  Hopelijk zal dat ook andere ogen openen over zijn ware aard.

 84. Geleerd is er, door raad en college, wel van de ‘kubus-discussie’: Zoek maar een ander voor die carnavalsdeejee! Wanneer staan de watervilla’s op de agenda?

 85. @Larry: Ze flirten er anders wel overduidelijk mee:

  @Martijn

  Waar doel je op?
  De afbeelding die jij laat zien heeft niks van de KKK in zich.
  Als je de vlag bedoelt, dat is de vlag van de Confederacy, de zuidelijke staten die zich wensten af te scheiden van de nog jonge USA en daarmee de Amerikaanse burgeroorlog ontketenden.

  Geconfedereerde Staten van Amerika ๐Ÿ˜‰

  De KKK dat zijn die lui in witte pyjama’s met grote puntmutsen.
  Ku Klux Klan 8)

 86. Loesje blijft geweldig ๐Ÿ˜› ๐Ÿ˜€
  @ de godin van de jacht; ik vind Pink Floyd vocaal te gezapig. Maar de door jou genoemde gitaarsolo is goed. ๐Ÿ˜‰

 87. 200 200 200 200 200 200 200 200 200 200 200 200 200 200 200
  200 200 200 200 200 200 200 200 200 200 200 200 200 200 200
  200 200 200 200 200 200 200 200 200 200 200 200 200 200 200
  200 200 200 200 200 200 200 200 200 200 200 200 200 200 200
  200 200 200 200 200 200 200 200 200 200 200 200 200 200 200
  200 200 200 200 200 200 200 200 200 200 200 200 200 200 200
  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

 88. Toen het nummer The Wall uitkwam was ik 9,
  en die videoclip bezorgde me echt de kriebels, ik meed
  dan ook alles wat met hen te maken had, daardoor heb ik
  toen heel wat gemist.
  Tegenwoordig ben ik een echte Floydiaan ;D

 89. er is een zoektocht naar een persoon

  in de ijssel

  =========

  Heb je meer details voor de bezoekers.
  Sinds wanneer ?
  Waar ?
  Wat heb je gezien ? Welke hulpdiensten ?
  Waarom een persoon ?

 90. Ach, ja Diana over smaak valt niet te twisten. Zal er zo naar Giel, weer wat linkjes in pluggen. Bedankt! En Larry gefeliciteerd met de
  200e post!

 91. Standbeeld voor Hiddink

  Guus Hiddink heeft een standbeeld in Rusland. De Russische nieuwssite Rusia Today meldde gisteren dat beeldhouwer Jevgeni Jablonski het ding in elkaar heeft gezet en dat het al voor de wedstrijd tegen Nederland werd onthuld.

 92. Een clickeble link neer te zetten maar t wil nog niet zo best lukken ๐Ÿ˜€ Dus ik stop er maar mee. Ik ga die site die Larry gaf maar eens een x bestuderen ;D

 93. Kernenergie ja/nee [urlhttp://extra.volkskrant.nl/opinie/artikel/show/id/868/Kabinet_blijft_dubbel_over_kernenergie]Commentaar uit de Volkskrant[/url]

 94. Ik hoop het voor je Natascha, maar ik had iets anders gegokt als kampioen.
  Veel plezier in ieder geval, geniet ervan.
  Plantje een eigen huis is ook niet gek, maar jij hoeft in ieder geval niet te bedenken wat er allemaal mee moet.
  Ik dacht dat ik alles had, moet er weer grolsch mee( misschien nog niet eens zo’n slecht idee naar Zweden) :'(

 95. Laat Spanje mogen winnen!!!
  Pedro extra veel plezier morgenavond! ๐Ÿ˜‰
  Ken al 3 mensen die de finale morgen, al dan niet met hun familie, in Spanje mogen zien.

Reacties zijn gesloten.