Vertelleerling vertelt aan dove en aan horende kinderen

Foto van auteur

Zwolle/Eerbeek – Vrijdagochtend 13 juni werd door basisschoolleerlingen uit Eerbeek een sponsorbedrag overhandigt aan dove kinderen van de Koninklijke Effatha Guyot Groep uit Haren op de Verhalenboot in Zwolle. Een leerling van OBS De Krullevaar, vertelleerling Mennan Suslu (11 jaar), luisterde de feestelijke bijeenkomst op met een eigen optreden. Zijn verhaal werd door een doventolk getolkt, zodat ook de aanwezige dove kinderen van het verhaal konden genieten. Andersom kregen de kinderen uit Eerbeek van de dove kinderen een dvd met verhalen in gebarentaal. Zodat zij thuis kunnen genieten van mooie verhalen verteld door dove kinderen.
 
De kinderen uit Eerbeek hebben in de aanloop naar hun Heilige Communie heel hard gewerkt om geld in te zamelen voor een goed doel. Dat goede doel is het mee helpen financiëren van nieuw buitenspeelgoed voor kinderen uit LeefLeerGroepen van de Koninklijke Effatha Guyot Groep. Deze kinderen verhuizen binnenkort van Haren naar Vries en kunnen mede door deze sponsoractie rekenen op een mooie zandbak bij hun nieuwe onderkomen. 

De LeefLeerGroepen zijn een onderwijs- en opvoedings voorziening voor kinderen en jongeren met zowel een auditieve/communicatieve als een verstandelijke beperking. Binnen deze groepen worden zorg (‘leven’) en onderwijs (‘leren’) nauw op elkaar afgestemd. Van daaruit is de naam LeefLeerGroepen ontstaan. Binnen elke groep is een leerkracht vanuit onderwijs en een groepsleider vanuit zorg werkzaam. Een aantal van de kinderen en jongeren van de LeefLeergroepen blijft enkele dagen per week of in de weekenden logeren in één van de bijbehorende woningen.
 
De Koninklijke Effatha Guyot Groep, waar de LeefLeerGroepen onderdeel van uit maken, levert onderwijs, diagnostiek, zorg en dienstverlening op maat aan doven, slechthorenden en mensen met communicatieve beperkingen van jong tot oud, met enkelvoudige of meervoudige problematiek.
 
OBS De Krullevaar in Zwolle is een school vol van verhalen en telt momenteel ruim 30 vertelleerlingen. Een aantal van hen treedt regelmatig op buiten de school. Zoals op de Verhalenboot.
 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)