Berkum heropent tegen koploper Eemdijk

Foto van auteur

VV Berkum

Zwolle – Berkum pakt de draad na de winterstop in de Hoofdklasse B op met een pittige klus, want de Zwollenaren spelen zaterdag op eigen terrein tegen koploper Eemdijk.

“Eemdijk zit verdedigend heel goed in elkaar,” weet Berkum-aanvoerder Marc van der Meulen. “We moeten efficiënt omgaan met onze kansen én weinig ruimte weggeven, want ze hebben een prima spits die daar graag gebruik van maakt. Maar het is wel lekker om tegen zo’n ploeg te beginnen, tegen zulke teams doen we het zelf ook vaak goed.”

Eemdijk promoveerde twee seizoenen geleden naar de Derde Divisie maar die pret duurde maar kort want na slechts een jaar vloog de ploeg uit de gemeente Bunschoten er via de nacompetitie weer uit. In de Hoofdklasse B richtte de formatie van trainer Willem Romp zich daarna echter uitstekend op want Eemdijk ging in december de winterstop in als trotse lijstaanvoerder, met 30 punten uit 14 duels.

Opvallend daarbij is de sterke defensie, want met slechts acht tegengoals heeft Eemdijk met afstand de minst gepasseerde verdediging van deze klasse. De Eemdijkers scoorden zelf 19 keer, en daarbij springt in het oog dat liefst 11 van die doelpunten werden gescoord door de van oorsprong Zwolse spits Bas Buimer.

Eemdijk pakte de volle buit in de laatste twee wedstrijden vóór de winterstop maar in beide gevallen met een akelig krappe marge. Eerst werd thuis met 1-0 gewonnen van De Dijk en een week later versloeg Eemdijk hekkensluiter Buitenpost met 2-3. De bezoekers kwamen daar al snel achter toen keeper Wouter Beukers zich liet verrassen door een schot van grote afstand, maar even later maakte Bas Buimer gelijk uit een penalty. Eemdijk kreeg het daarna moeilijk, kwam nog vóór rust met 2-1 achter en dreigde na de hervatting te bezwijken toen verdediger Jordie Huijgen met een rode kaart van het veld moest. Met 10 man kreeg Eemdijk echter meer grip, waarna Buimer voor 2-2 zorgde en vlak voor het slot scoorde de voormalige Zwollenaar, wéér uit een penalty, zijn verlossende derde goal van de middag: 2-3.

Berkum sloot in december af met twee remises. Nadat het thuis 2-2 werd tegen NSC Nijkerk speelden de Zwollenaren een week later met 1-1 gelijk bij DETO Twenterand. De ploeg van trainer Arno Hoekstra speelde daar een zwakke eerste helft en kwam snel achter door een penalty. Na rust pakte Berkum het beter aan en Johnsen Bacuna bracht zijn ploeg op gelijke hoogte. In de winterstop oefende Berkum tegen tweedeklasser IJVV, waarbij er een opmerkelijke 6-6 eindstand uit de bus kwam. De Zwollenaren zullen in de competitie defensief heel wat stabieler moeten zijn, zeker tegen Eemdijk dat een ‘topschutter’ als Bas Buimer in de gelederen heeft.

Berkum heropent het bal na de winterstop als achtste in de Hoofdklasse B, met 23 punten uit 14 duels. De verschillen in de subtop van deze klasse zijn klein, zodat winst tegen Eemdijk een mooie stap omhoog kan betekenen maar de Zwollenaren weten dat ze een behoorlijke kluif aan de koploper gaan krijgen. De wedstrijd Berkum-Eemdijk wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Robin Vereijken uit Beek en Donk, die op Sportpark De Vegtlust om 14.30 uur af zal laten trappen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)