Zaak Mike M’Hedhbi in coldcase-kalender 2020

Foto van auteur

Mike M'Hedhbi
Foto: Politie Nederland

Zwolle – De politie heeft een nieuwe coldcase-kalender uitgebracht met 52 onopgeloste misdrijven en vermissingen. In een van de zaken was een inwoner van Zwolle het slachtoffer. Het betreft de vermoedelijke moord in juni 2000 op Habib (Mike) M’Hedhbi, die in Zwolle woonde en werkte.

De politie is nog altijd op zoek naar nieuwe informatie over de zaak M’Hedhbi. Er staat een beloning open van 20.000 euro voor de ‘gouden tip’. De kalender met coldcase-zaken wordt verspreid onder gevangenen, in de hoop dat dit tips oplevert. Dit jaar ontvangen ook tbs-instellingen de kalender.

In de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 juni 2000 werd aan de Korte Muiderweg in Weesp een brandende vuilniszak ontdekt, waarin na blussen door de brandweer onder andere bebloede kledingstukken bleken te zitten en het rijbewijs van de dan 43-jarige Mike M’Hedhbi. Hij was twee dagen eerder voor het laatst gezien op zijn werk in Zwolle. Nadien is er van hem nooit meer een levensteken vernomen.

In de kleding die in de vuilniszak werd gevonden, zaten steekgaten. De recherche startte direct een onderzoek.

Mike had in Zwolle een baan in het postsorteercentrum. Ook werkte hij in de binnenstad van Zwolle als uitsmijter bij diverse horecagelegenheden. Hij was er een bekende verschijning, alleen al vanwege zijn imposante figuur door het vele krachtsporten.

Volgens de politie zou Mike misschien betrokken zijn geweest bij een drugsdeal die hem het leven kostte. Maar er is tot op de dag van vandaag geen duidelijkheid over wat er met hem gebeurd is.

De politie vraagt mensen die meer weten over deze zaak om naar voren te komen. Hopelijk krijgen Mike’s ouders na al die jaren meer duidelijkheid over het lot van hun zoon.

Bron: politie.nl

Foto's 2
Mike M'Hedhbi - Foto: Politie Nederland
Mike M'Hedhbi
Foto: Politie Nederland
Zaak Mike M’Hedhbi in coldcase-kalender 2020 - Foto: Politie Nederland
Foto: Politie Nederland

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)