Overige politieberichten

Foto van auteur

Zwolle – Op de Jufferenwal werd op vrijdagmorgen 13 juni een 22-jarige man uit Zwolle aangehouden en ingesloten voor belediging van een politieman. Hij werd aangesproken omdat hij tegen een winkelpui stond te plassen. Aanvankelijk ging hij er vandoor en maakte beledigende opmerkingen en gebaren. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt voor beide feiten.

Zwolle – Een 49-jarige man uit Putten werd op donderdagmorgen 12 juni aangehouden voor winkeldiefstal. Van een rek bij een winkel aan de Nieuwstraat nam hij een jasje weg, zonder dat aan de kassa af te rekenen. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Zwolle – Donderdagmiddag 12 juni werd tegen een 52-jarige fietser uit Zwolle proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed. Zonder uit te kijken stak hij plotseling de Hollewandsweg over, waarbij een passerende motoragent van de politie in de remmen moest. Bij controle bleek de man teveel alcohol gedronken te hebben. Zijn bepalende blaastest in het politiebureau liet een score zien van 540 ug./l. Hij kreeg daarnaast een rijverbod van vijf uren.

Zwolle – Bij een controle op de van Wevelinkhovenstraat bleek vrijdagmorgenvroeg, 13 juni, dat een 45-jarige snorfietser teveel alcohol gedronken had. Hij blies bij de ademanalyse 380 ug./l. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uren.

 

Zwolle – Bij controles op de Pletterstraat en de Nieuwe Veeralle werden op donderdagmiddag 12 juni vier bekeuringen uitgeschreven omdat autobestuurders geen autogordel droegen en in één geval een inzittend kind niet in een veiligheidsstoeltje zat.

3 gedachten over “Overige politieberichten”

 1. Zwolle ?? Donderdagmiddag 12 juni werd tegen een 52-jarige fietser uit Zwolle proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed. Zonder uit te kijken stak hij plotseling de Hollewandsweg over, waarbij een passerende motoragent van de politie in de remmen moest. Bij controle bleek de man teveel alcohol gedronken te hebben. Zijn bepalende blaastest in het politiebureau liet een score zien van 540 ug./l. Hij kreeg daarnaast een rijverbod van vijf uren.

  Ik neem aan, dat die man dan 5 uren op het bureau heeft gezeten…. Of hebben ze hem een RIJverbod van 5 uren gegeven, maar mocht hij als voetganger wel aan het verkeer deelnemen? Dat zou wat vreemd zijn….

  Zwolle ?? Bij controles op de Pletterstraat en de Nieuwe Veeralle werden op donderdagmiddag 12 juni vier bekeuringen uitgeschreven omdat autobestuurders geen autogordel droegen en in één geval een inzittend kind niet in een veiligheidsstoeltje zat.

  Dat vind ik al helemaal een goede zaak! Aanpakken allemaal die sukkels die denken, dat zij geen gordel hoeven te dragen.
  Ik heb wel eens mensen in de auto gehad, die hun gordel niet wensten te dragen. Het zwakke antwoord was dan:”Ik betaal de boete zelf wel hoor!”

 2. Wel leuk als zo iemand de boete zelf wil betalen maar ik zou er niet op zitten te wachten dat iemand achter mij over mij heenschiet terwijl ik op de voorstiel zit.
  Vrij simpel, bij mij in de auto betekent gordel om of anders lopen/taxi/[insert ander alternatief om er te komen]

Reacties zijn gesloten.