Het weer: Zon en misschien een buitje

Foto van auteur

Almelose Kanaal
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Zondagochtend is lichte vorst aan de grond mogelijk. Wie vroeg met de auto weg wil, maakt dus kans op ruiten krabben. Tijdens het krabben is de temperatuur op neushoogte 3 graden, in de loop van de dag worden dat er 7. Als je dat niet te koud vindt, is het een heel aardige dag, wat te danken is aan de zon. Die schijnt deze zondag mooi in het Almelose Kanaal.

Er zijn ook wolken en daar kan nog een enkel licht buitje tussen zitten. Maar de droge en zonnige perioden zijn veel langer. De wind is zwak tot matig uit het noordwesten tot noorden. Tijdens dat ene buitje tijdelijk wat meer wind. De aangevoerde lucht is van polaire oorsprong. Schone lucht met een prima zicht, nog een voordeel van dit weertype.

In de nacht naar maandag geen buien meer en het koelt af. De thermometer in je tuin wijst maandagochtend een waarde aan dichtbij het vriespunt, op de grond is het iets onder nul. Er is dan ook kans op mistbanken. De mist trekt ’s morgens op en wolkenvelden blijven over. De wolken gunnen de zon minder ruimte dan op zondag.

Een sterk hogedrukgebied boven Engeland gaat het weer hier positief beïnvloeden. Misschien ruimt het de bewolking zelfs meer op dan nu voorzien. In elk geval levert het maandag droog en rustig weer op met nauwelijks wind. Het is even afwachten hoe de verhouding zon/wolken uitpakt.

Dinsdag tot en met donderdag verandert er weinig aan deze rustige situatie. Regen wordt op afstand gehouden door het hogedrukgebied. De wind doet weinig of is geheel afwezig. ’s Morgens is er kans op mist.