Wie verdient de titel ‘zwemkampioen van Zwolle’?

Foto van auteur

Foto: Ingezonden foto

Zwolle – Op woensdag 22 en 29 januari wordt er in zwembad De Vrolijkheid voor de achtste keer gestreden om de titel Zwemkampioen van Zwolle. Tijdens deze dagen zullen ruim 288 kinderen van 28 Zwolse basisscholen een duik in het diepe wagen.

Het toernooi is verdeeld over twee dagen omdat het aantal deelnemers blijft stijgen. Per dag starten 24 teams. Een team bestaat uit zes leerlingen uit groep 3 tot en met 8. De jongste deelnemers zwemmen 25 meter schoolslag en 25 meter rugslag. De oudere leerlingen zwemmen twee keer 50 meter. Gezamenlijk wordt er een estafette gezwommen.

Via een plaatspuntentelling wordt de winnaar bepaald. De winnaars worden aan het einde van de tweede dag, op 29 januari bekend gemaakt. SWOL 1894 is organisator van het kampioenschap, ze willen de kinderen graag laten zien hoe leuk (wedstrijd)zwemmen is.

Ze willen ook laten zien dat zwemmen niet alleen een individuele sport is, maar ook een teamsport. Met een groep van ruim 30 vrijwilligers van SWOL 1894 in samenwerking met Sportservice Zwolle maken ze er een spetterend feestje van voor de kinderen. Het kampioenschap begint op beide dagen om 13.30 uur.