Wethouder collecteert voor Rode Kruis Zwolle

Foto van auteur

Zwolle –  Op 16 juni start de collecteweek van het Rode Kruis. Ook in Zwolle gaan vrijwilligers van de lokale afdeling van het Rode Kruis met de collectebus langs de deuren. Het Rode Kruis, dat voor haar werk afhankelijk is van donaties en sponsoring, hoopt in Zwolle met de collecte 10.000 euro op te halen.  

Zoals beloofd tijdens de jongste editie van de Beursvloer in Zwolle, neemt wethouder Dannenberg ook de collectebus ter hand. Samen met vrijwilliger Rinze Zijlstra is hij zaterdagmiddag 21 juni van 15.00 tot 16.30 uur (in herkenbaar Rode Kruis-hesje) te vinden op de terrassen in de binnenstad van Zwolle. Samen zullen zij proberen zoveel mogelijk geld op te halen voor het Rode Kruis.

 

De giften die binnenkomen tijdens de collecteweek worden besteed aan de activiteiten die het Rode Kruis Zwolle organiseert, zoals huisbezoek aan eenzame mensen, activiteitenbegeleiding in verzorgingstehuizen en aangepaste vakanties voor jong en oud.

De collecte wordt in Zwolle dit jaar groter aangepakt dan ooit. Tegenover 80 collectebussen in 2006 wordt er dit jaar met liefst 140 bussen gecollecteerd. Naast de terrassen in de binnenstad van Zwolle worden hiermee grote delen van de stad bereikt.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)