Gouden Sportboek Zwolle gaat digitaal

Foto van auteur

Zwolle – Om het aanmelden van sporters voor het Zwolse Gouden Sportboek te vergemakkelijken, kan dit voortaan digitaal. Via www.sporthuldigingen.zwolle.nl is het aanmeldformulier met de criteria makkelijk te vinden en in te vullen. Daarnaast ontvangen alle Zwolse sportverenigingen een brief met het aanmeldformulier.

Vanaf 2008 is er eenmaal per jaar een huldiging van de sporters die een plek verdienen in het Zwolse Gouden Sportboek. Dit jaar zal op woensdag 17 september de huldiging plaatsvinden. Aanmelden kan nog tot 18 augustus via het aanmeldformulier.

Sportwethouder Janco Cnossen: ‘Zwolle is heel trots op inwoners die een uitzonderlijke sportprestatie leveren. Om onze waardering te laten blijken hebben wij het Gouden Sportboek. Deze topsporters dragen bij aan een positieve uitstraling van de stad en hebben bovendien een belangrijke voorbeeldfunctie voor andere Zwollenaren. Door hun prestaties stimuleren zij anderen om ook te gaan sporten.’

Sinds 1988 heeft Zwolle een Gouden Sportboek. Sporters als de schaatser Erben Wennemars, en de skaters Ronald en Michel Mulder hebben dit boek al getekend. De sporters die een topprestatie hebben geleverd worden uitgenodigd om het sportboek te komen ondertekenen tijdens een feestelijke bijeenkomst waarbij zij in het zonnetje worden gezet.

·         Om in aanmerking te komen voor ondertekening van het Gouden Sportboek gelden als voorwaarden:

Ø       gebondenheid aan Zwolle:

·          Burgerschap: de sporter of sporters zijn inwoner van de gemeente Zwolle, óf

·          Herkomst (indien sprake is van een team): het team behoort tot een binnen de gemeente Zwolle gevestigde sportorganisatie.

Ø       het resultaat is behaald in de leeftijdscategorie 16 jaar en/of ouder en betreft:

·          nationaal: een Nederlands kampioenschap, óf

·          internationaal: minimaal een podiumplaats op een Europees kampioenschap, Wereld kampioenschap of Olympische Spelen

Ø       het resultaat is behaald in een tak van sport waarvan de overkoepelende bond aangesloten is bij het NOC*NSF

Ø       Voor zover niet aan de onder het voorgaande punt genoemde voorwaarden wordt voldaan, kan voor uitzonderlijke prestaties een uitzondering gemaakt worden, zulks ter beoordeling aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zwolle

Ø       het resultaat is behaald na 1 september 2007 en vóór 1 augustus 2008

·         De gemeente Zwolle beoordeelt de aanmelding en selecteert de personen die in het Gouden Sportboek worden opgenomen op basis van bovenstaande voorwaarden.

·         De aanmelding kan geschieden door de sporter zelf, een (mede)sporter, een ouder/voogd, een familielid, een sportvereniging of lokale sportorganisatie.

·         De aanvrager en de sporter krijgen schriftelijk bericht of de sporter wel of niet geselecteerd is.

Stichting Sportservice Zwolle en Topsportsteunpunt zullen op hun site ook een link opnemen naar het aanmeldformulier, zodat sporters zich ook op deze manier kunnen aanmelden.

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)