Wonen Boven Winkels haalt Mexx naar Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Het internationale modemerk Mexx opent begin volgend jaar een winkel in Zwolle.  Dit heeft programmamanager van Wonen Boven Winkels Zwolle Peter Thissen bekend gemaakt. Mexx neemt de 550 m2 winkelruimte in gebruik, die op dit moment wordt gerealiseerd onder het nieuwe appartementencomplex Boven Jan, in hoek tussen de Diezerstraat en Korte Smeden. Het wordt een Mexx Family Store met dames-, heren- en kindermode.

Boven Jan bestaat behalve uit de winkelruimte die door Mexx wordt ingevuld, uit 14 appartementen en 15 zelfstandige studio’s, die zullen worden verhuurd door deltaWonen. Op 19 juni is het hoogste punt bereikt. Volgens directievoerder Marcel Logtenberg zal de aannemer de woningen begin volgend jaar opleveren.  

Wonen Boven Winkels Zwolle is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Zwolle en woningcorporatie deltaWonen. Boven Jan is het eerste project in Zwolle en tevens het grootste wonen-boven-winkelscomplex  van Nederland. Daarnaast zijn het gebouw van de dansschool aan de Jufferenwal en de verdiepingen boven modebedrijf Mango in de Diezerstraat in ontwikkeling.  Het in wonen-boven-winkels gespecialiseerde Binnenstadsperspectief ontwikkelt de projecten tot en met de aankoop van de verdiepingen en panden voor de N.V. Wonen boven winkels Zwolle. DeltaWonen zorgt vervolgens voor de uitwerking en de uitvoering van de plannen. Binnenstedelijke projecten zijn nooit eenvoudig tot stand te brengen. Maar met de juiste aanpak, een goede samenwerking en veel doorzettingsvermogen lukt het om leegstand om te toveren in comfortabele woningen. Door het bewoonbaar maken van leegstaande verdiepingen worden leefbaarheid, uitstraling en sfeer in de binnenstad verbeterd.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)