Bromfietscontrole voetgangersgebied binnenstad

Foto van auteur

Zwolle –  De politie gaat vanaf deze week extra controles uitvoeren op  gemotoriseerd verkeer in het voetgangersgebied van de Zwolse binnenstad. In het gehele voetgangersgebied is gemotoriseerd verkeer zoals autorijden en bromfietsen niet toegestaan. In de praktijk blijkt dat met name veel brommers in het gebied rijden. In de afgelopen weken zijn door stadswachten al waarschuwingen uitgedeeld. Vanaf deze week zal over gegaan worden op het uitdelen van boetes.

Een belangrijk deel van de binnenstad van Zwolle is aangewezen als voetgangersgebied. Binnen dit voetgangersgebied is onderscheid gemaakt tussen straten en pleinen waar uitsluitend voetgangers mogen komen en straten en pleinen waar ook fietsverkeer is toegestaan. In het gehele voetgangersgebied is het gemotoriseerd verkeer niet toegestaan

In de kern van het voetgangersgebied ligt het gedeelte waar uitsluitend voetgangers mogen komen: de Diezerstraat met alle stegen die daarop aansluiten, de omgeving van het Eiland en de Broerenkerk. Het deel van het voetgangersgebied waar ook fietsers mogen komen ligt daar omheen: Grote Markt, Melkmarkt, Korte Ademhalingssteeg, Korte Luttekestraat en Oude Vismarkt en gedeelten van de Korte Kamperstraat, Luttekestraat, Voorstraat en Steenstraat.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Bromfietscontrole voetgangersgebied binnenstad”

  1. Verrek, nu je het zegt.
    Nooit bij stilgestaan omdat ik geen brommer heb, maar er staat inderdaad op de borden dat het een voetgangersgebied is, fietsers toegestaan.

    Wedden dat we komende week kunnen gaan lezen over enkele brommerrijders die zijn bekeurd wegens het beledigen van agenten die een bekeuring uitschreven voor het brommen in de Luttekestraat?

  2. @…:
    Bijvoorbeeld:
    begin melkmarkt (bij city hotel), begin oude vismarkt (bij delta wonen), begin luttekestraat (bij bang & olufsen)

Reacties zijn gesloten.