Overval op postkantoor Zwolle Zuid

Foto van auteur

Zwolle – Maandagmiddag rond 15.00 uur heeft er een overval plaatsgevonden bij het postkantoor aan de Van der Capellenstraat in Zwolle Zuid. De dader is er met een onbekend bedrag vandoor gegaan.

Vaste bezoeker ‘dezzenaar’ meldt op Weblog Zwolle het volgende: “voorbijrazende politieauto waarin agenten zitten met kogelvrije vesten, een politiebusje bij het postkantoor dat is afgezet met linten, een politiemotor die rondjes rond het winkelcentrum rijdt”. De dader van de overval kreeg van de baliemedewerker een onbekend bedrag mee, nadat hij met een hand gecamoufleerd in zijn jaszak de medewerker had gedreigd te zullen schieten. Daarna ging hij er op een oude zwarte fiets vandoor. Aan de hand van een signalement hield de politie IJsselland kort daarna een verdachte aan, maar dit bleek niet de juiste persoon te zijn. Er is een groot onderzoek gestart.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

29 gedachten over “Overval op postkantoor Zwolle Zuid”

 1. Niet snugger, want het politiebureau zit ernaast
  :'(
  Maar alsnog is het heel erg triest dat dit voor moet komen in ons winkelcentrum
  >:(

 2. Als bewoner van het winkelcentrum Zwolle Zuid wil ik er nog eens op benadrukken wat ik hier al diverse malen heb gedaan en bij de stentor nieuwsberichten dat het wel strikt noodzakelijk is dat er weer een vaste politiepost in zuid komt die continu bemand is en niet zoals nu 2uurtjes daags in het wijkcentrum de Pol.De heren B en W hebben de vaste post van de politie in zuid veel te snel gesloten.Er komen hier de laatste jaren constant vernielingen ,inbraken en overvallen voor in dit winkelcentrum .

 3. Jeetje! Dat is wel even schrikken. Wat een ontzettende stukjes tuig lopen er toch rond!

  Krijgen we zometeen weer te horen, dat het altijd wat is in Zwolle-Zuid? ๐Ÿ™

  Wel ben ik het eens met een bemande politiepost of een gewoon politiebureau in Zwolle Zuid. Vooral als agenten dan ook regelmatig via de “burgerroutes” op fiets, motor en in de auto op en neer pendelen tussen het hoofdbureau zullen ze aanwezig zijn en dingen in de kiem kunnen smoren!

 4. Wanneer je een bijzondere kronkel in je harses hebt, en je bent zoiets van plan, dan is Zuid gewoon een ideale locatie. Al zovaak gememoreerd: Politie in Zuid, zoekt en Gij zult vinden. Al es iets gelezen dat er wat opgelost wordt? Ik niet.
  Maar goed er zal eerst wel een kalf moeten verdrinken,..

 5. Getuigenoproep:

  Maandagmiddag 23 juni, tegen 15:00 uur, vond een gewapende overval plaats op het postkantoor aan de van der Capellenstraat, in het winkelcentrum Zwolle-Zuid.

  Onder afdreiging te zullen schieten gaf een medewerkster van het kantoor een geldbedrag af. Daarbij maakte de overvaller een beweging met zijn hand in zijn jaszak en wekte daarbij de stellige indruk in het bezit te zijn van een vuurwapen. Na de overval liep de man rustig het postkantoor uit. Op een oude, zwarte fiets reed hij weg in de richting van de Keucheniusware.

  Het gaat om een man van ongeveer 40 jaar met een licht getint uiterlijk (Zuid-Europees type), met een gezet postuur. Hij is ongeveer 1.75 ?? 1.80 meter lang en had een baardgroei van enkele dagen. Hij had bruine ogen en droeg zandkleurige/ lichtbruine kleding. Aanvankelijk werd, op basis van dit signalement, een man uit Zwolle aangehouden. Hij bleek echter niets met de overval te maken te hebben en werd daarom in vrijheid gesteld.Mensen die iets gezien of gehoord hebben dat met deze overval te maken kan hebben ?? en nog niet met de politie gesproken hebben ?? wordt gevraagd contact met haar op te nemen via 0900-8844. Anonieme informatie kan verstrekt worden bij Bel M. (Meld Misdaad AnonieM), via 0800-7000. Naar de overval wordt een opsporingsonderzoek ingesteld.

 6. dit meen je niet….: De dader, een Zuid-Europees type van circa 40 jaar dreigde te zullen schieten. Nadat hij geld had gekregen reed hij op een oude zwarte fiets richting Keucheniusware (destentor.nl)

 7. geschreven door dezzenaar, op 24 juni 2008 om 12:32

  dit meen je niet….: De dader, een Zuid-Europees type van circa 40 jaar dreigde te zullen schieten. Nadat hij geld had gekregen reed hij op een oude zwarte fiets richting Keucheniusware (destentor.nl)

  Wat is precies je punt Dezzenaar? Heb je hem rustig weg zien fietsen?

 8. Ik kan me nog beelden van Opsporing Verzocht herinneren van een flink aantal jaren geleden waar een man de (ABN Amro?) bank in de Aalanden ging overvallen. Deze was ook op de fiets en zetten zijn fiets eerst netjes naast de deur, niet op slot, om snel weg te kunnen komen. Op het moment dat hij naar binnen loopt voor de overval zie je iemand anders op de bewakingsbeelden buiten zijn fiets stelen. ๐Ÿ˜ฎ

 9. geschreven door Amanda, op 24 juni 2008 om 14:13

  Is het postkantoor weer open vandaag?

  Heb je snode plannetjes dan??? ;D ๐Ÿ˜‰ 8)

 10. Even ter info voor onze figuur die graag slecht wil praten: zoek graag een andere regio uit. Uiteraard is genoemde buurt een escaperoute, zeker gezien de verbouwing.
  Overigens is in veel gevallen de overvaller van postkantoren/supers e.d. geen plaatselijke inwoner. Die zijn nmlk slimmer dan dezzenaar – als in het straatje verderop woont, wordt je nmlk maar zรณ herkent door de medewerkers ;D

 11. @ME: laten we wel voorlopig aannemen dat iemand die een postkantoor overvalt bijzonder stom is ๐Ÿ˜€ Ik vind dat je sowieso een steekje los hebt als je dat doet.

  Maar goed…ik denk wel dat je gelijk hebt en dat het niemand uit de directe omgeving is. Wel denk ik dat zoiets misschien had kunnen worden voorkomen met een politiepost en regelmatige surveillance.

 12. iemand die een postkantoor overvalt bijzonder stom is

  Dank voor het compliment *die eindelijk met de fiets een zwitserse bank bereikt heeft en van daaruit post* ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ˜‰

  Wel denk ik dat zoiets misschien had kunnen worden voorkomen met een politiepost en regelmatige surveillance.

  Dat ben ik zeker met je eens. Zeker in gebieden waar veel gebouwd wordt is de kans op e.o.a. misdrijf groot.

Reacties zijn gesloten.