Nieuwe zaalsponsor Odeon de Spiegel en Fraterhuis

Foto van auteur

Zwolle – Vanaf 1 september verwelkomen Odeon De Spiegel theaters en Filmtheater Fraterhuis een nieuwe zaalsponsor: Schutte Bouw & Ontwikkeling is de nieuwe sponsor voor de manegezaal.

Novon Schoonmaak beëindigt na een periode van drie jaar de adoptie van deze zaal. Schutte Bouw & Ontwikkeling zag hierin kans op een manier zoals het hen past, een bijdrage te leveren aan Zwolle en de Zwollenaar: “Als bijna 85-jarig Zwols bedrijf, dragen wij de cultuur in het Zwolse een warm hart toe. Al jarenlang ondersteunen wij Odeon De Spiegel theaters, en nu nog nadrukkelijker door een zaal aan ons te binden voor langere tijd. De keuze voor het Fraterhuis heeft te maken met de aansprekende, bijzondere programmering die niet zozeer commercieel gericht is, maar ook onafhankelijke kwaliteitsfilms aan bod laat komen. De combinatie film en theater, heeft daarnaast parallellen met onze eigen organisatie waarin bouwen en ontwikkelen onder een dak goed samengaan. Zo krijg je het beste van beiden,” aldus Jenny Otterman van Schutte Bouw & Ontwikkeling.

Het mooie aan film en theater is dat publiek na een bezoek naar huis gaat, met iets heel waardevols: stof tot nadenken, een héél opgewekt gevoel, of juist heel ernstig, buikpijn van het lachen of rode ogen van het huilen. Zowel film als theater, daarin moet altijd geïnvesteerd worden. De kunstvoor het theater en het filmtheater is om daarvoor een partner te vinden die ook zo warm wordt van film en theater. Schutte Bouw & Ontwikkeling,  Filmtheater het Fraterhuis en Odeon De Spiegel theaters, hebben elkaar gevonden: de Schuttezaal is daarvan het resultaat. In het nieuwe theatermagazine 2008-2009 heeft de oplettende kijker overigens de naam van de nieuwe zaal al voorbij zien komen.

Schuttezaal: unieke combinatie van film en theater. Oorspronkelijk is de zaal – gevestigd in Theater Odeon – een manegezaal. In de nok zijn hiervan de sporen nog duidelijk zichtbaar. Anno nu is de zaal voorzien van een verzameling technische snufjes die het mogelijk maken de zaal als volwaardige filmzaal te gebruiken en om de zaal om te toveren tot theaterzaal. Zelfs een combinatie van beide is mogelijk.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Nieuwe zaalsponsor Odeon de Spiegel en Fraterhuis”

  1. Ik zie het al helemaal voor me. Je gaat naar een theatervoorstelling, met veel moeite heb je eindelijk een kaartje voor de eerste rij weten te bemachtigen. Dit keer sta je echter al voor Schutte voor dat je binnen bent……..

Reacties zijn gesloten.