Controle fietsverlichting

Foto van auteur

30 fietsers zijn dinsdagavond bekeurd, omdat zij zonder verlichting reden. De controles werden gehouden op de Burgemeester van Rooijensingel.

 

De afgelopen week hield de Politie IJsselland al uitgebreide controles in het kader van de themaweek over verlichting, waarbij honderden bekeuringen uitgeschreven werden. Daar houdt de intensieve actie kennelijk niet mee op.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

10 gedachten over “Controle fietsverlichting”

 1. Alweer? Zijn er geen belangrijkere zaken? Het lijkt me steeds meer dat het doel is zoveel mogelijk boetes te innen, in plaats van de verkeersveiligheid.

 2. @Chris
  Wie is er hier nu dom bezig?
  Dat is toch zeker die fietsende fietser/ster zich in het donker zonder brandend koplampje en achterlicht op de weg begeeft? Je zult zo’n bijna onzichtbaar fietsend projectiel maar voor je bumper krijgen.
  Als je de gok neemt om zonder licht in donker de weg op te gaan, dan moet je niet lopen miauwen als je daar dan een vette bekeuring voor krijgt.

 3. zou ik de cijfers wel eens willen zien waaruit blijkt dat er meer ongelukken gebeuren met onverlichtte fietsen ‘savonds dan met alle willekeurige fietsers overdag…

  De politie zou beter ingezet kunnen worden om criminaliteit te bestrijden i.p.v. in grote getalen ingezet te worden om overtredingen te bekeuren.

 4. Nou, ik ben voorstander van die fietscontrole. Toen ik gisterenavond afsloeg op de wipstrikkerallee richting Bestevaer had ik net op tijd in de gaten dat er een fietser rechtdoor ging. Dragen ze ook nog zo’n zwarte jas en donkere broek. Je ziet ze echt niet! Maar als je iemand eronder krijgt, ben je nog schuldig ook, wat logisch is, maar toch…. Maar het is toch maar een kleine moeite om goede verlichting op je fiets te maken. Doe desnoods zo’n bandje met lampjes om je arm als je het te zwaar vindt trappen.

 5. Dat laatste mag dus niet. De wet schrijft voor dat de verlichting aan de fiets gemonteerd moet zitten en niet mag knipperen.
  De wet mag wat mij betreft wel behoorlijk aangepast worden waarbij het dragen van verlichting op het lichaam (voor en achter of aan de arm waarbij wel verschil zichtbaar is tussen voorkant en achterkant) is toegestaan. Veel ‘vaste’ verlichting gaat kaduuk.

 6. @jasper
  Zeker veel bekeuringen gehad dat je zo reageert. Eigenwijze mensen zoals jij mogen wat mij betreft dan ook wel driedubbel bekeurd worden. Kunnen we van d?¡t geld meer agenten de straat op sturen, om de crimineeltjes waar jij kennelijk zo van wakker ligt op te pakken.

 7. het verhaal heeft 2 kanten, aan de ene kant is het gewoon oerdom om zonder licht te fietsen omdat je WEET dat je er voor bekeurd kan worden (dus NIET ZEIKEN), aan de andere kant is het OERDOM dat politie aan dit soort zaken prioriteit geeft, ga al die uren liever steken in preventief fouilleren of patrouilles op bedrijventerreinen waar snachts massaal wordt ingebroken.

 8. uitstekend die controles! Het beste zou zijn die fietsers eens in een auto te stoppen om te laten zien hoe megasslecht ze te zien zijn vanuit een auto!
  Sinds ik zelf auto rijd ben ik me veel meer bewust hiervan! Daarom let ik nu veel meer erop dat mijn fietslicht werkt. En zelfs met licht weten ze je nog bijna omver te rijden bij rotondes hoor…
  Maar of dat nu komt doordat ze mij dan toch nog niet zien, of gewoon aso-gedrag… tja… ;D
  Wat mij betreft mogen mensen die zeuren over die controles wel een “bijna-ongelukje” krijgen, misschien dat die piepende banden van een vol in de remmend schietende auto ze er meer bewust van laat worden hoe dom ze bezig zijn….

 9. @lachen toch???
  ff je toon matigen alsjeblieft… ik wil best in discussie gaan, maar als er denigrerende opmerkingen geplaatst worden houdt het natuurlijk op.
  Ik rijd op een verlichtte fiets, dus dat punt kunnen we afsluiten.
  Waar het mij om gaat is dat politie-inzet betaald wordt van gemeenschapsgeld. Dan verwacht ik ook dat die politie-inzet daar plaats heeft waar het de gemeenschap het meeste dient.
  En dan nog ff tegen alle automobilisten met slechte ogen: je weet dat je achter het stuur kruipt van een potentieel moordwapen, dus je kent je verantwoordelijkheid. Rijdt voorzichtig of rijdt niet!

 10. ik vind dat politie van de ene kant wel gelijk heeft maar ze moeten er gewoon niet speciaal op gaan controleren kunnen ze beter op andere dingen gaan letten zoals scooters die laatste tijd maar al te vaak gejat worden in aalanden!!

Reacties zijn gesloten.