Frank van der Burg naar Berkum

Foto van auteur

VV Berkum

Zwolle – Frank van der Burg maakt in het nieuwe seizoen 2020-2021 deel uit van de hoofdselectie van VV Berkum. De 23-jarige centrale verdediger komt over van derdedivisionist DVS ’33, waar hij de afgelopen twee jaar speelde.

“Ik kon kiezen uit een aantal clubs, maar Berkum had een goed verhaal,” zegt hij over zijn aanstaande overstap. “Ik ken de club en een aantal jongens die er spelen, ook omdat ik er eerder tegen heb gevoetbald. Het speelt ook mee dat ik in Zwolle woon, het is wel lekker om weer op de fiets naar de club te kunnen gaan.”

Van der Burg begon ooit bij ZAC, waar hij werd opgepikt door PEC Zwolle. Daarna speelde hij twee jaar voor Be Quick ’28 en vervolgens drie seizoenen bij hoofdklasser Staphorst. In het dagelijks leven is hij gymleraar in Harderwijk.

Met zijn overstap naar Berkum volgt Van der Burg het voorbeeld van ploeggenoot Julian de Ruiter. Onlangs werd bekend dat de 21-jarige linkerspits, ook na twee jaar DVS ’33, volgend seizoen voor Berkum uit zal komen. Verder tekende bij de Zwolse hoofdklasser spits Johnsen Bacuna voor de volgende jaargang bij. Met diverse spelers van de huidige hoofdselectie zijn nog gesprekken gaande over verlenging van hun verblijf bij de club.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)