Iedere zaterdag muziek in Stadshagen

Foto van auteur

Zwolle – Vanaf 6 september 2008 is er op iedere eerste zaterdag van de maand tussen 14.00 tot 16.00 uur gratis een live muziekoptreden in het Cultuurhuis van Stadshagen. De Meander Bigband zal het spits afbijten, onder leiding van niemand minder dan dirigent Albert Dam. Dit resultaat hebben Kathi van den Belt en Simone Guezen bereikt. Zij zijn de projecteigenaren van het project ‘Podium Cultuurhuis Stadshagen’ op www.samenmakenwedestad.nl. Met dit project willen zij het Cultuurhuis levendiger maken.

In het centrum van de Zwolse wijk Stadshagen staat een prachtig Cultuurhuis. Kathi van den Belt en Simone Guezen wonen allebei in Stadshagen. Twee maanden geleden ontstond het idee dat in het Cultuurhuis wel vaker live muziek gespeeld mocht worden. Na een gesprek tussen de initiatiefnemers en Ilse Veerbeek, programmeur van het Cultuurhuis, bleek dat er van alles mogelijk was. Van den Belt vertelt: ”Onze opzet is niet alleen om maandelijks muziek te programmeren, maar ook om actief nieuwe samenwerkingverbanden te starten.

Bijvoorbeeld door studenten van ArtEZ, de Muzerie en Deltion bij ons project te betrekken of winkeliers en instellingen in Stadshagen. Een student kan op deze manier mooi praktijkervaring opdoen, voor een bedrijf is het een kans om zich meer te profileren in de wijk. En wie weet waar nieuwe samenwerking toe kan leiden.

Het is een mooi voorbeeld van Samen maken we de Stad in de praktijk.”

Inmiddels werkt een aantal partners actief mee met het project. Rick van Jongerencentrum Level-Z verzorgt het licht en geluid tijdens de voorstellingen en Persbureau Zwolle uit Stadshagen zorgt voor een 3D projectpresentatie tijdens het Stadshagenfestival. Voor communicatieve aspecten kan een stevig beroep gedaanworden op Bind | Interactieve communicatie.

Sponsors gezocht!

Om maandelijks een interessant muziekoptreden mogelijk te maken, zijn de projecteigenaren voortdurend op zoek naar enthousiaste muzikanten. Ook is de organisatie dringend op zoek naar sponsoren, partners en vrijwilligers die mee willen denken met dit project. Ga naar www.samenmakenwedestad.nl/cultuurhuis, meld u aan als deelnemer en doe mee met dit project! U kunt voor meer informatie ook mailen naar cultuurhuis@samenmakenwedestad.nl.

Samen maken we de Stad

Podium Cultuurhuis Stadshagen is één van vele projecten op www.samenmakenwedestad.nl. Samen maken we de Stad is een programma dat is ontwikkeld om initiatieven en ideeën van burgers, organisaties en gemeente bij elkaar te brengen. Iedereen kan en mag meedoen. Weten hoe het werkt? Kijk op www.samenmakenwedestad.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Iedere zaterdag muziek in Stadshagen”

Reacties zijn gesloten.