Openheid tijdens tentoonstelling ‘Dit is mijn verhaal’

Foto van auteur

Foto: Peter Denekamp

Zwolle – In de tentoonstelling ‘Dit is mijn verhaal’ vertellen achttien jonge christenen over een kantelpunt in hun leven. Zij koppelen hun persoonlijke verhaal aan een bijbelverhaal dat hen in die periode hoop en inspiratie gaf.

De tentoonstelling schetst een eigentijds beeld van wat het betekent om vandaag de dag jong en christen te zijn. De jongeren beleven hun protestantse, katholieke of oosters-orthodoxe geloof allemaal op hun eigen manier. Ook hun culturele achtergronden lopen sterk uiteen. De verhalen over vriendschap, vergeven, loslaten, acceptatie, durven zijn wie je bent, zijn zeer persoonlijk en tegelijk universeel.

Carolien Croon, directeur Bijbels Museum: “De jongeren vertellen over de tegenslagen en obstakels in hun leven. Zó open, alsof dat de gewoonste zaak van de wereld is. Hun verhalen raken mij diep.”

De tentoonstelling bestaat uit levensgrote fotoportretten van twaalf verhalenvertellers. Deze krachtige, en tegelijk kwetsbare, portretten zijn gemaakt door Zilveren Camera winnaar Cigdem Yuksel. Maartje Duin en Lotte van Gaalen maakten begeleidende audiodocumentaires over deze twaalf jongeren. De overige zes vertellen hun verhaal in korte, poëtische films, gemaakt door Sanne Rovers, met animaties van Tess Martin.

De tentoonstelling is een productie van het Bijbels Museum in Amsterdam en is tot en met 12 april gratis te bezichtigen in Academiehuis de Grote Kerk.