Politie Zwolle zoekt getuigen van tweemaal verlaten plaats ongeval

Foto van auteur

Foto: Pim Haarsma

Zwolle – De politie heeft de afgelopen week twee keer een ongeval behandeld waarbij het slachtoffer in gewonde toestand is achtergelaten door de veroorzaker.

De politie vraagt uw hulp. Mogelijk heeft u iets gezien. Onderstaande zaken hebben volgens de politie niets met elkaar te maken.

De eerste aanrijding vond plaats op vrijdagmiddag 24 januari omstreeks 17.45 uur. Op de parallelweg van de Hasselterweg tussen Westenholte en ‘s-Heerenbroek werd een fietsende man van 35 uit Kampen aangereden. De man kan zich hier zelf niets van herinneren omdat hij kennelijk even buiten bewustzijn is geweest. De man heeft een hersenschudding en een gebroken sleutelbeen overgehouden aan dit ongeval.

Maandagmiddag omstreeks 14.00 uur, werd er ter hoogte van Rechterland een fietsende vrouw door een fietsende jongen afgesneden. De jongen had grote fietstassen en raakte tijdens het inhalen met zijn achterwiel het voorwiel van de vrouw, waardoor zij ten val kwam. De jongen heeft nog achterom gekeken, maar fietste door het bosperceel in.

De jongen ziet er als volgt uit: Blanke huid, ongeveer 17 jaar oud en ongeveer 1.80 meter lang. Hij heeft donkerblond haar, droeg een grijze lange jas en een rugtas met gekleurde vlakken. Hij fietste op een damesfiets met hangende fietstassen met kleur en bedrukkking. Ook droeg hij tijdens het fietsen witte Airpods in zijn oren.

Ben je getuige geweest van één van bovenstaande ongevallen? Of weet je hier meer van? Neem dan op met de politie via 0900-8844.