Het weer: Buien en veel wind

Foto van auteur

Dijkstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Dinsdag is het winderig en af en toe kletsnat. Over Zwolle trekken buien, waarvan de actiefste exemplaren zich waarschijnlijk rond het middaguur boven de stad vertonen. Ze hebben in hun repertoire regen en mogelijk hagel en onweer. Mocht dinsdag iemand beweren dat hij/zij vlokken natte sneeuw voorbij heeft zien komen, dan geloven we dat onmiddellijk.

De wind kan tijdens een bui even stevig uithalen. Gedurende de ochtend neemt hij hoe dan ook toe. Reken op kracht 4 uit zuidwest tot west. De meeste wind in het begin van de middag. Aan de randen van de stad en in het open veld is dan windkracht 5 haalbaar, officieel een ‘vrij krachtige wind’ genoemd. Dat is weerkundige terminologie voor wind die je paraplu te grazen wil nemen.

De buienactiviteit vermindert in de loop van de middag. De temperatuur bij dit alles is ongeveer 5 graden, niet bepaald aangenaam.

Aan het eind van de middag maakt Zwolle kans op een welverdiende opklaring, wellicht nog op tijd voor uitzicht op de ondergaande zon. ’s Avonds en ’s nachts kan tussen de opklaringen nog steeds een bui opdoemen. Het koelt af naar 3 à 4 graden.

Woensdag gaat het er rustiger aan toe, maar dan hebben we het voornamelijk over de neerslag. Met een beetje geluk blijft het onder een afwisseling van wolken en zon bij een lichte bui. Rustig qua wind is het niet, want er wordt een stevige bries uit zuidwest tot west verwacht.

Donderdag is er wat minder wind, in ruil voor meer bewolking. Volgens de huidige vooruitzichten is het een droge dag met een temperatuur die wederom omhoog gaat naar 9 graden. Dat is zeer zacht voor januari.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)