Overlast in zwembad Hanzeland

Foto van auteur

Zwolle – Op maandag 30 juni rond 20.30 uur zorgde een groep van 12 personen in de leeftijd van 16 tot 19 jaar voor ernstige overlast in het zwembad. De groep gedroeg zich zodanig dat zij niet alleen een gevaar voor zich zelf was, maar ook voor anderen. Zo werd er gegooid met stoelen en vuilnisbakken en gaven de jongelui een grote mond op het moment dat ze door de badmeester hierop werden aangesproken. Bovendien werd er gerookt waar dit niet is toegestaan(in de kleedhokjes) en werd er in de douches gevoetbald, waardoor andere mensen niet konden douchen. Kortom de groep jongeren zat de boel flink te verzieken.

Uiteindelijk heeft de badmeester de groep gesommeerd het zwembad te verlaten. Hierop kreeg hij een grote mond en aan zijn vordering werd niet voldaan. Door politiemensen is uiteindelijk de groep in het zwembad bij elkaar geroepen en zijn de namen genoteerd. Een 16-jarige inwoner uit Zwolle bleef echter uitdagend zwemmen en wilde niet meewerken. Toen hij na veel omzwervingen en lang douchen toch kwam, vond hij het nodig de politieman uit te schelden. Hierop is hij aangehouden. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt voor belediging. Alle betrokkenen zijn uit het zwembad verwijderd en krijgen een verbod (ontzegging) voor het betreden van het zwembad voor de periode van 1 jaar.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

63 gedachten over “Overlast in zwembad Hanzeland”

 1. Mwoah vrij matige straf. 1 zwaar terechte PV en 1 jaar ontzegging voor Hanzebad voor de rest. Ach, je kunt toch overal zwemmen en donderjagen….

 2. ghehe jan wat lekker generaliserend zo vroeg op de middag… ik dacht dat “jouw soort mensen” ervan overtuigd waren dat “kamplui” nooit in bad gingen


 3. Stoelen Gooien:P?
  Vuilnisbakken gooien:P?
  Klopt nix van joh!
  Die werknemers van jullie spore ook nie want de staat van alles wat nie klopt :o!

 4. hij doet wel stoer dus zou wel 1 van die lui zijn ofzo.
  ach. zolang die over een paar jaar maar gewoon met de rova wagen overstraat rijd om de vuilnisbakken te legen is alles goed toch. veel hoger komen dat soort mensen over het algemeen toch niet.

 5. ach we hadden fucking nisk gedaan en die lui ma stoer doen voor die k** **** achter de bali daar 😉
  met haar grote bek van der
  beetje groot zijn voor 17jarige jongens
  😀
  maja jaartje is goed hoor kom er nooit meer !!!
  gr

 6. Je kunt beter eerst je school afmaken en daarna met stoelen gaan gooien. Als je normaal kan praten nemen mensen je een stuk serieuzer 😉

 7. teveel vrije tijd die jochies 😉 het jammere is dat ze hier ook weer in die anonimiteit erop kunnen reageren (net als ik trouwens) het is dezelfde anonimiteit die ze denken te hebben als ze zich in zo’n groep bevinden… Wellicht moet het zwembad die foto’svan hun net iets in het zicht hangen als reminder dat ze niet naar binnen mogen… Als de buurvrouw het ziet spreekt die de ouders er misschien nog eens op aan… Sociale controle werkt meestal sterker dan die van justitie

 8. anonimiteit hoort bij internet; prima. Verder maken de reacties genoeg duidelijk over hoe serieus we deze jongetjes moeten nemen; pubergedrag gaat meestal wel over na de pubertijd. Namen in politiedossier bewaren, eerste keer niet al te serieus nemen, tweede keer aanpakken

 9. Kan kloppen, maar ik heb het al een jaar of 10 als alias…dus ik ben er nogal aan gehecht 🙂
  Maar volgens mij is dat ook niet wat Bertus probeert te zeggen. Hij vindt me als persoon gek en niet sporen…over mijn alias heeft ie het niet.

 10. Maar on topic: “wij” begrijpen het schijnbaar allemaal verkeerd. “Wij” zijn sneu dat we niet gediend zijn van dit soort gedrag. En het bericht schijnt van geen kanten te kloppen…

  Probeer dan eens in normaal nederlands uit te leggen wat er wel gebeurd is en waarom het zo belachelijk is, dat ze jullie daar weg wilden werken.

 11. Overigens zou ik niet vreemd staan kijken als hier weer een reactie op komt in de trant van:”Ik ga jou helemaal niets uitleggen Plantje…” voorzien van de nodige verwensingen… Maar laat maar zien, dat ik het daarmee fout heb!

 12. Misschien kan een van deze jongeren hun kant van het verhaal eens laten horen en dan wel een beetje leesbaar. no offence!
  Ben wel benieuwd naar jullie beleving!

 13. kijk zit zo wij kwamen het zwembad in hadden een paar een onderbroek onder een zwembroek een korte broek daar zaten ze over te zeuren we zwemmen er al jaren lang en nooit over gezeurt.
  we zaten een beetje met een strand bal te voetballen ma ze zijden als andere er ma geen last van hebben .
  we wouden wat bestellen alles ging goed toen de bal bij die medewerker kwam achter de bar die werdt daar vervolgens boos om
  wij zeiden kan een keer gebeuren zij helemaal schelden en zo
  1 van ons stond bij het ijs die tikte er op die vrieser ma was een buitenlandse jonge zij gelijk zeggen ja zag het wel dat je wou stelen :'( :'(
  dus die jongens werdt boos allen om dat ik buitenlander ben zegt zegt die vrouw je wou stelen ja !!
  (ma is helemaal niet met stoelen gegooid)
  dus onze kant van het verhaal
  ik hoop dat jullie het een beetje snappe

 14. Nou……. ehm………. nee……….

  Mijn hemel man, zoals al gezegd: doe het eens in normaal Nederlands. Gebruik wat interpunctie, etc.
  Het hoeft niet perfect te zijn (mij zal je ongetwijfeld ook wel op fouten kunnen betrappen) maar dit is niet te lezen!

  Ik lees iets over een waarschuwing met die strandbal. Ik lees iets over een bal die vervolgens toch op één of andere wijze op een plek terecht komt waar hij niet hoort. Tja, dan kan je natuurlijk wat moppers krijgen. Maar het lijkt een opeenhoping van dingen te zijn. Hygiëne heb je ook nog nooit van gehoord blijkbaar.

  Bovendien: gezeur over de kleding in DIT zwembad had je kunnen verwachten als je het nieuws had gevolgd, zeker een maandje of wat geleden (iets met boerkini enzo)

  Misschien was het allemaal niet slecht bedoeld maar zoals je het stelt in je tekst, ik vind het een rijtje met overbodige onbenulligheden (en dan heb ik het over de inhoud, niet over het taalgebruik)

 15. Hanzebad
  Die hele hanzebad is vernEukt!
  Die gene die erbij waren weten wel de egte reden.
  En trouwens ben geslaagd voor Havo dus met de rova werken hoef ik niet!:p
  Maar ze moeten gewoondie personeel ontslaan die zitte altijd te zeuren!

  Gr …..

 16. ik hoop dat jullie het een beetje snappe

  Je hebt je best gedaan. Ik vind wel, dat anderen uit je groepje (of aanverwant) hier overdreven pittig reageren.
  Lijkt me vrij logisch dat men daar geen begrip mee kweekt.

  Laat ik het zo zeggen: ik ben er niet bij geweest, dus ik kan er niet echt wat van zeggen. Daarvoor verschillen over dit onderwerp de meningen te zeer ten opzichte van het bericht.

 17. En de award voor de meest hilarische post op weblogzwolle 2008 gaat naarrrr……


  geschreven door oke, op 2 juli 2008 om 23:24
  kijk zit zo wij kwamen het zwembad in hadden een paar een onderbroek onder een zwembroek een korte broek daar zaten ze over te zeuren we zwemmen er al jaren lang en nooit over gezeurt.
  we zaten een beetje met een strand bal te voetballen ma ze zijden als andere er ma geen last van hebben .
  we wouden wat bestellen alles ging goed toen de bal bij die medewerker kwam achter de bar die werdt daar vervolgens boos om
  wij zeiden kan een keer gebeuren zij helemaal schelden en zo
  1 van ons stond bij het ijs die tikte er op die vrieser ma was een buitenlandse jonge zij gelijk zeggen ja zag het wel dat je wou stelen smilies/cry.gif smilies/cry.gif
  dus die jongens werdt boos allen om dat ik buitenlander ben zegt zegt die vrouw je wou stelen ja !!
  (ma is helemaal niet met stoelen gegooid)
  dus onze kant van het verhaal
  ik hoop dat jullie het een beetje snappe

  ….gozer, echt. Met alleen een zwemdiploma kom je er niet hoor. 😮

 18. @Pierik
  je zegt dat je je havo gehaald hebt? dan vraag ik me af wie je leraar nederlands is geweest…….
  maargoed, het verhaal wat jullie hier vertellen is niet het hele verhaal volgens mij. ik was op dat moment ook in het bad en die groep was inderdaad vervelend en kwam als een bedreiging over…

 19. @ Pierik,
  Gefeliciteerd met het behalen van je HAVO diploma, helaas zegt dit helemaal niets. Zorg nu eerst maar eens dat je zonder al teveel problemen een fatsoenlijke beroepsopleiding in je zak kan steken. Dit soort acties kan ertoe leiden dat je ineens, om wat voor reden dan ook, een strafblad hebt en dan heb je helemaal niets aan je HAVO! Dan kom je uiteindelijk wel weer bij de ROVA terecht en daar voel jij je overduidelijk te goed voor. Dus werk je beneden je kunnen en dat frustreerd op den duur. OP dat moment ga je uitdagingen zoeken en als je je huidige gedrag blijft aanhouden zal die uitdaging daarin te vinden zijn. maar troost je met de gedachten dat het ALLEMAAL de schuld is van de Nederlandse maatschappij! Jij kan er niets aan doen, je hebt een moeilijke jeugd gehad toch?!

  Toppers!

 20. Vriend van me uit Limburg heeft ook zijn HAVO diploma gehaald…staat nu weer gewoon op de bouw 🙂
  Zonder strafblad overigens. Hij vermaakt zich er wel mee…het is voor hem deels een keuze, maar ik denk dat als hij een HBO had gedaan hij minder snel hiervoor gekozen had.

 21. maargoed, het verhaal wat jullie hier vertellen is niet het hele verhaal volgens mij. ik was op dat moment ook in het bad en die groep was inderdaad vervelend en kwam als een bedreiging over…

  Hebben we het dan over het wonder van perceptie? Of liegen de jongens hier de boel gewoon voor?

  Ik weet niet wat het is…ik heb wel neiging jou te geloven ZZ

 22. Jammer dat we dan ineens van die waardeloze tegenopmerkingen krijgen als we eindelijk een kant van het verhaal horen.
  Dit is nu de jeugd van nu! Ze zijn niet dom, want ze hebben een HAVO/diploma, maar hebben een andere mentaliteit als ?ouderen?.
  Je ziet jongeren samenklikken en delen lief en leed. In deze leeftijd ervaren jongeren alles net even wat intensiever dan wanneer je wat ouder bent en de zaken meer relativeert. Zeg nou zelf als jij in je beleving gediscrimineert word en je hebt vrienden bij je die hetzelfde op hun manier zien dan ben je daar ook niet blij mee. Een volwassene relativeert meer en kan daarom ook vaak moeilijk de positie van de jongere indenken. 12 schreeuwende jongeren is of lijkt dan misschien bedreigend,maar in het stuk zegt de badmeester niet dat hij bedreigd is, maar kreeg wel een grote mond. En dat is nu precies wat er in mijn ogen gebeurt is en volgensmij in voorgaande generaties ook gebeurden, maar afgedaan werd als een grote mond. Dit ljkt me niet meer of minder uit dit stuk.

  @oke, jullie hebben de sfeer gewoon bepaald met zijn 12/en in het zwembad. Daar was het personeel niet blij mee, want zij zien dat ws ook terug in andere gasten en dat krijgen zij dan ook op hun brood. Iemand die er bij was vond jullie ook dreigend zelfs overkomen al hadden jullie dat misschien niet zo bedoeld. Jullie zijn nu de boosdoener terwijl jullie er van overtuigd waren dat jullie in je recht stonden.Jullie kwamen voor je maatje op, maar als je dat op een rustiger manier had aangepakt had die medewerker flink op zijn kl%te gekregen als hij zomaar iemand zou verdenken van diefstal. Mensen luisteren eerder naar je als je praat, maar dat is lastig als iemand zo over jullie grenzen heen is gegaan.
  En op deze wijze word de jeugd al zo vaak onbegrepen. Hier gaan mensen miereneuken over spelling terwijl de jeugd hier zijn verhaal neerzet zoals zij dit ervaren hebben. ALs dat ook zo met het dialoog gaat is het niet vreemd dat we de jeugd steeds uit het oog verliezen.
  Het is allemaal niet zo moeilijk als we maar een beetje luisteren naar elkaar.

 23. Hier gaan mensen miereneuken over spelling terwijl de jeugd hier zijn verhaal neerzet zoals zij dit ervaren hebben.

  Als er echt gemierenneukt wordt over spelling rammelt er aan jouw verhaal ook vanalles. Maar zo precies hoeft het eigenlijk niet eens. (Hoewel ik er bij blijf, dat wanneer je er consequent op blijft letten je het voor jezelf gemakkelijker maakt correct nederlands te schrijven.)
  Waar mensen hier wel over vallen is, dat veel van de dingen die geschreven worden niet meer te lezen/begrijpen zijn door het taalgebruik.

  Daarnaast: gisteren fietste ik achter 3 jochies van 14-16 jaar. Eentje gooit er een (leeg) blik in de bosjes. Hij schrok volgens mij een beetje toen hij zag dat er iemand achter hen fietste. Toch heb ik er niets van gezegd….waarom niet?

  Ik vind wel dat je gelijk hebt als je zegt dat zowel jeugd als ouderen de dialoog moeten aangaan en gaande moeten blijven houden. Begrijpelijke taal gebruiken is daar wel een eerste vereiste voor!

 24. @Plantje:

  Misschien is het inderdaad wel een stuk perceptie. Aan de kant van de ‘andere’ badgasten zal die perceptie een ‘bruter’ beeld opleveren terwijl het in de beleving van de jongens juist eerder veel minder erg geweest zal zijn; overdrijven zullen de knullen het zelf vast niet doen toch?

  Houd dat even goed in gedachten. Ik zet de boel even op een rij:
  1) Ze hebben zich niet gehouden aan de kledingvoorschriften (dragen van ondergoed en korte broeken)
  2) Voetballen met een strandbal wat gedoogd werd zolang anderen er maar geen last van zouden hebben. Maar vervolgens komt die bal wel op een plek terecht waar die niet hoort te komen: achter de bar (wat nodige schade kan opleveren, ja ook een strandbal is genoeg om glaasjes/kopjes om te mieteren)

  Dan komt een stuk perceptie naar voren. De jongens vinden dat je er niet zo’n punt van moet maken ‘Chill ff man…. doe ff relaxed enzow’ terwijl het in de beleving van de barman duidelijk minder prettig was. Conflict dus.

  Let wel: hier is al de nodige coulance getoond, meerdere malen!

  De rest van het verhaal over het al dan niet stelen, over al dan niet beschuldigen daarvan, over het al dan niet gooien met stoelen laat ik buiten beschouwing, daarbij vliegen de verwijten over en weer. Ik neem aan dat datgene wat de jongens zelf gedaan hebben en waar ze openlijk vooruit komen, dat dat minimaal de waarheid is. En daarmee zijn ze in ieder geval al niet geheel juist bezig geweest.

 25. overdrijven zullen de knullen het zelf vast niet doen toch?

  Daar zou ik niet al te zeker van zijn! In sommige groepen is het natuurlijk wel stoer om te roepen, dat je er een enorme bende van gemaakt hebt.
  Of dat hier het geval is weet ik niet.

  De jongens vinden dat je er niet zo’n punt van moet maken ‘Chill ff man…. doe ff relaxed enzow’

  En ik vind dus, dat dat soort dingen veel te snel gezegd worden! Naar mijn idee roepen veel mensen (en niet alleen de jeugd!) veel te snel dat een ander zich niet zo druk moet maken! Neem als voorbeeld het taalgebruik en de taalbeheersing. Daar mag je niets meer van zeggen, want “je weet tog wat er bedoelt wort!” :'(

  Let wel: hier is al de nodige coulance getoond, meerdere malen!

  Ben ik volledig met je eens!

  geschreven door hanze, op 3 juli 2008 om 12:59

  waar er 2 vechten, ruzie maken
  hebben er 2 SCHULD

  De dooddoener van de eeuw. Bovendien is de politie erbij geroepen en hadden ze mot met de handhavers van de orde van het zwembad. En zeker is, dat als de politie je komt verwijderen je niet kunt zeggen, dat ook de politie schuld heeft 😉

 26. geschreven door john, op 3 juli 2008 om 14:12

  Pffff, plantje wat ben jij een stumpert soms. Je leest en begrijpt wat er staat toch?

  Van het merendeel kan ik inderdaad wel lezen en begrijpen wat er staat. Maar dat is ook net mijn punt: sommige dingen zijn gewoon door het kromme Nederlands niet eens meer te begrijpen. En dan moet het aan mij liggen?
  Om maar één voorbeeld te noemen:

  geschreven door piett, op 1 juli 2008 om 19:51

  uit welke buurt sou tegen TUIG! tog komen

  Hier is me onduidelijk wat er nou eigenlijk bedoeld wordt….

  @plantje
  geschreven door hanze, op 3 juli 2008 om 15:02

  zie het meer als grapje
  plantje er is nu lekker weer water (regen)
  knap je wel weer van op

  Ik kan dingen best als een grapje zien….lijkt me dat ik dat hier vaak genoeg laat zien. Maar mij ontgaat een beetje wat ik hier te serieus zie en eigenlijk als grapje had moeten zien…

 27. Misschien moet jij je eens verdiepen in de inhoud van het stuk ipv de spellingscontrole?

  Eerst vraag je beleefd om een uitleg waarvan je niet verwacht dat je die krijgt. Dan krijg je die en zeur je over dat je geen mening kan vormen omdat je er niet bij was en dan begin je een pleidooi over spelling!
  Beetje sneu, beetje water?

 28. Nogmaals John…er is een verschil tussen spellingscontrole en vragen in ieder geval een poging te doen. In het stuk heb ik me zeker verdiept. En de eerste paar reacties vóór de uitleg van “oke” (zoals die van Bertus, Piett en KK medewerkers) vind ik ook niet bepaald van inhoud getuigen.

  Ik heb inderdaad beleefd gevraagd om een uitleg. Die heb ik ook gekregen en dat vind ik ook heel netjes. Ik meen ook oprecht dat hij zijn best heeft gedaan. (Vond het met name netjes dat “oke” aan het einde nog aangeeft dat hij hoopt dat we het een beetje snappen.)
  Als er op die manier een poging gedaan wordt een fatsoenlijke uitleg te geven vind ik het wel gepast aan te geven dat er nu hier twee kanten van het verhaal staan en dat het dan lastiger is er over te oordelen aangezien ik er niet bij geweest ben.

  Mijn reactie over taalgebruik heeft met name betrekking op eerdere mensen die alleen maar kunnen foeteren.

  Ik vind jou eerder sneu als je iemand die kritiek levert direct voor stumpert moet uitmaken.

 29. @john:
  Ik doe ook ijverige pogingen jou te begrijpen. Je teksten zijn verder goed te lezen, daar niet van maar:

  geschreven door john, op 2 juli 2008 om 22:45

  Misschien kan een van deze jongeren hun kant van het verhaal eens laten horen en dan wel een beetje leesbaar. no offence!
  Ben wel benieuwd naar jullie beleving!

  Ik meen iets te zien van pot, ketel en zwart zien enzo.

  Over een paar spelfouten zal niet zo snel iemand vallen. Maar een beetje normaal iets uitleggen is niet teveel gevraagd dacht ik zo. En jij vindt dat ook zo te lezen uit bovenstaande quote.

  Persoonlijk moet ik ijverige pogingen doen om die teksten te lezen. Het begrijpen komt daarna pas. Ik ben best wat kromme zinnen gewend (stapels proefwerken van pubers tussen de 13 en 17 jaar komen m’n ogen voorbij) maar dit vind ik toch echt brute verloedering van de taal.

 30. Nee hoor! Schatjes in Wezep. Goed, er zitten wel wat rotte appels tussen (die heb je overal) maar het merendeel is echt gewoon machtig leuk en trouw volk.
  Als je het bij ons niet kan, dan kan je het (bijna) nergens.

 31. jaja wezep, weet nog wel hoe? schattig? ze altijd waren toen de bierton nog een discotheek was op zaterdag avond….Stelletje racisten (dus niet alle wezepenaren, maar wel een boel)

 32. Racisten lopen inderdaad ook in Wezep rond (maar ook daarbuiten).
  En ook bij ons op school kan ik er wel een paar aanwijzen die ik ervan verdenk maar nogmaals: het meerendeel (tenminste bij ons op school) is echt zeer geschikt volk.

 33. WFvN, wees eens eerlijk: is de taal die hier gebruikt wordt van het huidige HAVO-nivo?
  Ik hoop toch dat iemand van het HAVO nivo vreselijk z’n best moet doen om zo krom te schrijven?
  Taalvoudjes maak ik ook, maar sommige zinnen die ik hier lees…………….

 34. Jep, helaas is dit taalgebruik ons huidige HAVO-niveau….
  Komt door internet/MSN h?… En dan het ook nog van elkaar lezen en begrijpen… Ik snap dat niet helemaal. En dan beweren slecht te zijn in wiskunde: dit is toch bepaald niet on-cryptisch te noemen ;D

 35. Zulk beroerd taalgebruik ben ik nog nooit tegengekomen op proefwerken (VMBO) en maar goed ook want ook al geef ik geen Nederlands en reken ik daarom ook taalfouten niet aan, met zulke troep hoeven ze bij mij niet aan te komen. Ik wil geen complete studies moeten maken om de boel te kunnen ontcijferen.
  Niet leesbaar = fout.

 36. @ WFvN: ik was dit 😉 vergeten om 20.15

  Dat Bierton-verhaal (en daarna de stad) kan ik niet ontkennen. Ook niet dat er een heel behoorlijk harde kern van Feyenoord en Ajax zat. Grappig dat ze wel naast elkaar konden (kunnen?) leven. Er wonen idd ook veel vriendelijke en goede mensen. In WHC hebben ze daar een hele leuke voetbalclub. Hou ik absoluut niet van éénheidsworsten en grijze muizen, dus wat dat betreft kan ik mijn hart daar wel ophalen. Bovendien met generaliseren heeft ook nog nooit iemand positief afgesloten. Er wordt al méér dan genoeg negatief gedacht, gedaan, gesproken en meegezogen. Daar doen we lekker niet aan mee 8)

 37. geschreven door WFvN, op 3 juli 2008 om 19:33

  @john:
  Ik doe ook ijverige pogingen jou te begrijpen. Je teksten zijn verder goed te lezen, daar niet van maar:

  geschreven door john, op 2 juli 2008 om 22:45

  Misschien kan een van deze jongeren hun kant van het verhaal eens laten horen en dan wel een beetje leesbaar. no offence!
  Ben wel benieuwd naar jullie beleving!

  Ik meen iets te zien van pot, ketel en zwart zien enzo.

  Over een paar spelfouten zal niet zo snel iemand vallen. Maar een beetje normaal iets uitleggen is niet teveel gevraagd dacht ik zo. En jij vindt dat ook zo te lezen uit bovenstaande quote.

  Bedankt dat je dat even aanhaalde WFvN. Wat je citeert had ik wel gelezen, maar nog niet zo in dit verband geplaatst.
  Daarnaast probeer ik ook gewoon voor andere meningen open te staan. Zo ook voor die van John…en volgens mij zitten we best op één lijn. Ik kan er alleen niet zo goed tegen als ik voor vanalles en nogwat uitgemaakt word omdat ik een kritische noot plaats.

  geschreven door Marrianne, op 3 juli 2008 om 21:16

  Jep, helaas is dit taalgebruik ons huidige HAVO-niveau….
  Komt door internet/MSN h?…

  Wat we hier lezen is dan misschien het taalgebruik van de jeugd van tegenwoordig. Maar ik zie in mijn dagelijks werk ook managers met hoge salarissen veel fouten maken! En wat ik er nog het meest storend aan vind is niet de fout die gemaakt wordt, maar hoe er gereageerd wordt als je er iets van zegt…
  In de eerste plaats is de reactie, dat je toch begrijpt wat er bedoeld wordt.
  Vervolgens is de reactie, dat het toch maar een mail/MSN gesprek is.

  Ik blijf erbij, dat je dit soort dingen een beetje moet blijven oefenen om het een beetje fatsoenlijk te houden.

  Ik heb ooit gehoord van een manager bij een TNT voorsorteercentrum, die alle sollicitatiebrieven met taal- en spelfouten resoluut van tafel veegde. Mensen die dat horen reageren vaak erg negatief:”Dat kun je niet maken!”. Terwijl ik juist zou denken, dat je een sollicitatiebrief op correct taalgebruik laat nakijken.

 38. Maar op zich ga ik weer veel te veel in op het taalgebruik. De kwestie an sich daar zal ik (net zoals velen hier op het weblog) het fijne wel niet van te weten komen.

 39. Terwijl ik juist zou denken, dat je een sollicitatiebrief op correct taalgebruik laat nakijken

  Hangt natuurlijk wel van de beoogde functie af. Iemand die op postcode moet sorteren moet natuurlijk niet dyslectisch zijn.

 40. Een kritische noot kan, maar dan wel ontopic!
  We hadden een klein dialoogje met jongeren die er bij waren in het zwembad en we hebben het nu over sollicitatiebrieven?!
  Goed verband gelegd WFvN! De noot die ik plaatste was om een dialoog te starten, als je daarna door blijft zeiken over spellingsfouten mis je de doelstelling van het dialoog volgensmij.

 41. geschreven door john, op 4 juli 2008 om 19:57

  Een kritische noot kan, maar dan wel ontopic!
  We hadden een klein dialoogje met jongeren die er bij waren in het zwembad en we hebben het nu over sollicitatiebrieven?!
  Goed verband gelegd WFvN! De noot die ik plaatste was om een dialoog te starten, als je daarna door blijft zeiken over spellingsfouten mis je de doelstelling van het dialoog volgensmij.

  Zoals je ziet geef ik zelf ook al aan, dat ik weer te veel op het taalgebruik zit. Maar op zich is het wel on topic. Het heeft namelijk te maken met de jeugd van tegenwoordig. Hoe zij dingen ervaren en hoe ze in het leven staan. En daardoor is volgens mij ook het incident in het zwembad ontstaan. Hetzij doordat de jeugd zich misdraagt (zoals het in het originele bericht staat) hetzij doordat er sprake is geweest van een misverstand en de mensen van het zwembad zwaar overtrokken hebben gereageerd. In beide gevallen had er met communicatie bijzonder veel goed gemaakt kunnen worden! Ook je taalgebruik valt onder communicatie.

  John, ik denk dat we voor een groot deel op één lijn zitten. Zo hebben we nagenoeg tegelijk gevraagd om een uitleg van één van de mensen die erbij waren. En we hebben daarbij allebei aangegeven dat we dat wel in fatsoenlijk Nederlands willen zien.

  Verder ga ik zelf pas weer in op het verhaal over spelling op het moment dat jij er weer over begon. Sommige mensen hechten daar nu eenmaal wat meer waarde aan dan jij wellicht. En dan zit je misschien ook weer bij een deel van de oorzaak van het issue van het topic. Misschien hechten de mensen van het zwembad wel aan andere dingen waarde dan de jongens die er nu niet meer mogen komen. En dan kun je je afvragen:”Wie zijn probleem is het?” maar ook:”Wie zijn probleem zou het moeten zijn?”

 42. En hoe ervaart ieder zijn probleem? Een beetje inzicht aan mekaar tonen en voor elkaar open staan brengt meer tot stand dan harde acties. De jeugd zit vaak al in een fase waar ze hun ‘eigen ik ‘ moeten ontwikkeling richting volwassenheid. Komen ze in conflict met volwassenen willen ze daar niet onder voor doen omdat ze veel jonger zijn en een stem hebben die ook gehoord moet worden. De samenhorigheid van ergens voor staan met zijn allen verbroederd in zo’n situatie zoals hier boven. Ik denk dat wanneer de badmeester een gesprek had gevraagd met een paar van de woordvoerders, want die heb je vaak in een groep(informele leiderschapterm ken je vast wel) er wellicht wel een dialoog tot stand was gekomen. Ik lees hierboven alleen dat de badmeester de groep gesommeerd heeft en de politie de groep bij elkaar heeft genomen. Verder lees ik dat deze jongeren er al jaren komen dus was er wellicht een ingang bij een van hun mogelijk om de groep bij elkaar te krijgen.

 43. Ja, hier kan ik me helemaal in vinden John! Ik wist wel dat we het op veel vlakken wel eens zijn 😉

  Inderdaad het gesprek met één persoon aangaan (en dan niet zomaar één eruit pikken, maar hen vragen wie je kunt spreken) had beter kunnen werken. Zo iemand heeft zijn eigen groep waarschijnlijk beter in de hand.

  Maar ik denk wel, dat dat lang niet altijd gemakkelijk is.

Reacties zijn gesloten.