Mannen mishandelen partners

Foto van auteur

Zwolle – Op vrijdagmorgenvroeg 4 juli, is een 27-jarige inwoner uit Zwolle in zijn woning aangehouden voor huiselijk geweld. De man had even daarvoor zijn vrouw mishandeld, die naar de buren was gevlucht. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Beiden wordt een hulpverleningstraject aangeboden.Tegen hem wordt  proces-verbaal opgemaakt.

Op dezelfde morgen is een 45-jarige man uit Zwolle aangehouden voor relationeel geweld. De verdachte had even daarvoor zijn vriendin mishandeld. De mishandeling heeft op straat plaats gevonden nabij de Luttekestraat en werd gezien door getuigen die de politie alarmeerden. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en ingesloten. Het slachtoffer had zichtbare verwondingen in haar gezicht en moest zich onder behandeling stellen van een arts. Hen is een hulpverleningstraject aangeboden. Tegen de man  zal proces-verbaal worden opgemaakt.

23 gedachten over “Mannen mishandelen partners”

 1. Losse handjes thuis houden
  Wat zijn dat toch voor een misselijkmakende mannetjes -die hun vrouw of vriendin hardhandig met hun vuisten bewerken? Als ik het voor het zeggen zou hebbben -dan werd bij de eerste keer dat zo’n ‘flinke stoere kerel’ zijn vrouw of vreindin mishandeld heeft -gewoon het rechter handje afgehakt. En bij de tweede keer gewoon het andere handje ook. Niks hulpverleningstraject of andere softe aanpak. Dit soort grote lafbekken moet je gewoon keihard aanpakken. :'( :'( :'(

 2. Waarschijnlijk zou vrouw/vriendin ook nog vanalles doen om te voorkomen dat het handje afgehakt wordt.

  Maar ik kan er ook niet bij, dat je je partner zo mishandelt! Als het zo slecht gaat in je relatie dat je je partner de hersens in wil slaan kun je toch ook gewoon uit elkaar gaan? Die vrijheid hebben we in Nederland….maak er gebruik van! Ik kan me gewoon niet indenken dat ik zo kwaad op mijn vriendin zou zijn dat ik haar een klap zou verkopen…

 3. huiselijk geweld
  ik keur het af dat mensen geweld gebruiken
  maar wordt er wel eens over na gedacht
  dat iemand door geestelijke of lichamelijk geweld
  door de vrouw zover gedreven kan worden
  als man geef je niet toe dat je lichamelijk en geestelijk mishandeld
  wordt in je relatie
  te snel wordt soms gesteld dat het aan de man ligt
  een uitspraak van de ministerraad is dat huiselijk geweld tegen mannen vaker voorkomt dan dat tot nu toe bekend is

 4. Daar hou ik zeker rekening mee. Maar over het algemeen is een man nog altijd fysiek wat sterker dan de gemiddelde vrouw. Het klinkt heel cru, maar voordat je een klap uitdeelt zou je daar ook al even aan moeten denken.

  Daar komt nog het volgende bij: ik geef aan, dat als je relatie zo slecht is, dat je letterlijk slaande ruzie krijgt je ook uit elkaar kunt gaan. En dat kan van verschillende kanten komen. Als je neiging krijgt je partner de hersens in te slaan zou je bij jezelf kunnen bedenken dat het niet klopt en kunnen besluiten een punt achter de relatie te zetten. Daarbij maakt het niet uit of je man of vrouw bent.
  Hetzelfde geldt wanneer je eenmaal één keer mishandeld bent. Dan kun je ook besluiten er een punt achter te zetten. Maar dat schijnt om de één of andere reden heel moeilijk te zijn.

 5. Plantje je hebt volkomen gelijk wat betreft het mishandelen door mannen tegen hun vrouw dat keur ik ook af .Het punt is vaak dat deze mannen geen uitweg hebben en niet weten waar ze heen moeten misschien geen familie of goede vrienden in de buurt waar ze even onderdak kunnen krijgen .dat is ook een probleem .Ben zelf ook gescheiden en heb de mogelijkheid gehad dat ik toen het niet ging bij mijn broer in huis kon tot ik wat anders had .

 6. Juist…zo kan het dan ook. En inderdaad niet iedereen kan zomaar bij familie terecht.
  Maar vaak zie je, dat na de eerste mishandeling niet het besluit volgt uit elkaar te gaan. Sterker nog: die mensen blijven vaak jaren bij elkaar en mishandeling op mishandeling volgt…

  En daarom wordt er volgens mij dan ook een hulpverleningstraject gestart. Ik denk (weet het niet zeker) dat daarin beide partijen geleerd wordt dat dit niet de manier is en hoe het wel moet…

 7. Voor sommige vrouwen is uit elkaar gaan geen mogelijkheid in hun beleving. In een relatie waar slaan als drukmiddel word gebruikt is er eerst al een verbaal traject geweest wat voor de vrouw ook geen reden is geweest om weg te gaan. Het fysieke mishandelen lijkt dan misschien doorslaggevend, maar in werkelijkheid is vaak het alleen een grens die verlegd is. Zoals de meneer hierboven ook al meld, als je geen plek hebt om heen te gaan, waar moet je dan naar toe?En bij vrouwen speelt de mentale mishandeling vaak een grotere rol. Ook kinderen spelen een grote rol in het nemen van die beslissing. Dit is vaak de reden dat vrouwen toch in de relatie blijven zitten. Het zij uit schaamte, verlies aan zelfvertrouwen/zelfrespect en de hoop dat het weer goed komt.
  Soms verwijten ze zichzelf dat ze in elkaar geslagen zijn.
  Dus de dader zijn hand afhakken kan zelfs tot grotere straffen leiden bij de vrouw.

 8. jullie moeten eens ophouden met of de man of de vrouw de schuld te geven de vrouw is fout door zo lang door te zeuren maar dat geeft de man geen recht om te slaan maar dat kan uit puure onmacht gebeuren. En veel vrouwen blijven omdat ze heel veel van hem houden of omdat ze een gezin hebben met die man. En niet omdat hij haar heeft geslagen betekend het dat het een slechte man is of dat hij niet van de vrouw houd Er kunnen veel diepere problemen achter zitten bij allebij waardoor het niet goed gaat en dat je daar pas achter komt op het moment dat het eigelijk al te laat is. vergeet niet dat je een ruzie nooit alleen hebt. en het is heel makkelijk als je niet weet waar je het over hebt. Ik weet waar ik het over heb het is niet altijd zo makkelijk als je denkt. dus ga lekker over je eigen leven oordelen en laat het leven van een ander met rust.

 9. Kim, bedankt voor je uitleg. Sowieso vervelend als je zelf in zo’n situatie hebt gezeten. Maar denk niet, dat hier mensen oordelen over jou of mensen die in een dergelijke situatie zitten.
  Wat ik me wel afvraag… Denk jij dat zo’n hulpverleningstraject zin gaat hebben?

 10. eigen mening EERST
  Hallo beste Kim,
  Nét zo goed als jij hier je mening kan en mag ventileren -zo mogen ook anderen hun mening geven. Dus dat pleistertje plak je maar mooi op je eigen mond. 😀 😀 😀 😀 😀 😀

 11. Wat een kinderachtige reactie van ‘pleister op je mondje’. Probeer jij je mening te ventileren? Is dit wat er dan uitkomt? pleister op je mondje plakken. Uiteraard mag dit allemaal wel, maar doe iedereen een lol en ventileer je mening binnen je eigen gezin, kunnen we gauw nog zo’n bericht verwachten….

 12. ghehe, de reactie van ‘pleister op mondje’ is misschien wel wat overtrokken. Maar ik vind het aan de andere kant ook wat ver gaan om te stellen: mensen als je zelf niet in zo’n situatie hebt gezeten mag je er niets over zeggen. En als je er toch wat over zegt oordeel je over iemand anders zijn/haar leven zonder die persoon met rust te laten.

  En dat is nu eenmaal wat er hier op het weblog wel gebeurt. Iedereen kan gewoon lekker zijn mening spuien…goeie zaak toch?

 13. Discussiëren over bepaalde zaken vind ik prima, maar begin er de laatste tijd meer in te geloven dat sommige onderwerpen beter met rust gelaten kunnen worden. Overal mag inderdaad een mening op gegeven worden, maar hiermee pak je wellicht mensen persoonlijk. Ik vraag me af wat de meerwaarde is, om een discussie te voeren over iemands persoonlijke problemen. Puur omdat de meningen altijd hetzelfde zijn; schuldig versus verdedeging. Vervolgens loopt het uit op persoonlijke verwensingen naar elkaar toe. En de mensen om wie het gaat blijven achter met wellicht een , voor hen, zeer moeilijk probleem en de wetenschap dat veel Zwollenaren er al een oordeel over hebben gevormd.
  Ik ben echt niet altijd heilig hoor, vergeet dit principe ook wel eens, maar probeer dit wel steeds meer te doen.

 14. @ Plantje Een hulpverleningstraject is begeleiding van de reclassering. Kan van alles zijn, afkicken van de drank of een of andere therapie. Houd iemand zich er niet aan dan zijn de gevolgen meestal dat de man weer moet zitten tot de rechtzaak of onderzoek is afgesloten.
  Justitie neemt huislijk geweld hoog op. Maar de zin “Hen is een hulpverleningstraject aangeboden” is een standaard zin, meestal zit de agressor dan nog vast en is de reclassering nog niet eens langs geweest

 15. @ghehe: ik denk wel, dat je daar gelijk in hebt. Het is vaak ook belangrijk een beetje besef te hebben en houden van wat voor effecten een discussie kan hebben over mensen waar je het over hebt.

  @Derk: een hulpverleningstraject komt me zo helemaal niet als hulpverlening over. Veel meer als de randvoorwaarden om niet in de bak te komen.

 16. Op het moment van arrestatie bij huislijk geweld wordt ook meteen 3×24 uur aangevraagd. Dit leidt tot voorgeleiding bij de rechter commissaris. Dan ( na 3 dagen) is inmiddels wel de reclassering langs geweest ( even als advokaat van piket) Soms heeft de reclassering een plan en soms weet ze gewoon niet wat aan te bieden.

  Raar is dus de zin dat hun hulp is aangeboden terwijl het gisteren gebeurd is bv.

  Onderzoek van de politie is een buurtonderzoek en bij vrienden en fam. vragen of er wel eens wat eerder gebeurd is. Of dat er verdenkingen waren.

 17. goed lezen is ook een vak
  @Ghehe
  Als jij zélf nu eens begon met het goed lezen wat andere mensen schrijven -dan kun je je eigen domme reacties mischien achter wegen laten. Pleister op het mondje had en heeft namelijk gewoon groot gelijk in wat hij schreef. Maar jij hoort liever je eigen stem. Toch?

 18. Praat jij altijd over jezelf als een buitenstaander, pleister op mondje? Of ben je iemand anders die onder dezelfde pseudoniem? In beide gevallen komt het nogal verwarrend over en aangezien ik je tekst nogmaals heb gelezen en die van Kim, zie ik niet in waarom jij dan wel zo’n groot gelijk zou hebben. Gelijk heb je namelijk niet, gelijk moet je zijn. Jij bent niet eens gelijk aan je eigen pseudoniem aangezien er of meerdere mensen onder jouw pseudo reageren, of jij praat over jezelf in de hij-vorm. Driewetf ja; ik hoor liever mijn eigen stem dan die van iemand die zichzelf niet kent….

 19. overal pseudo’s
  Op ‘babbelboxen’ zoals o.a op deze site -stikt het van de pseudo’s.
  En dat is denk ik maar goed ook. Want nu staan sommigen inzenders (vooral de vaste kern) elkaar soms verbaal al bijna naar het leven -laat staan dat ze elkaars ware identiteit zouden weten. Dan vrees ik dat de afdeling politieberichten het wel eens veel drukker zou kunnen krijgen. Want mijn broer (hoofdverpleger in een psychiatrisch ziekenhuis) zei mij laatst nog :er lopen meer zieke geesten buiten de inrichting -dan dat er verpleegd worden. En daar kon hij best wel eens groot gelijk in hebben.

  ==========

  De redactie constateert dat bovenstaande bezoeker meerdere namen gebruikt, en verzoekt degene een eenduidige naam (en dat mag een pseudoniem zijn) te gebruiken, zodat de anderen weten op wie men reageert.

 20. @Pseudoloog: Ik denk dat het allemaal wel meevalt. Je moet je ook realiseren dat veel mensen hier ook dingen roepen die ze niet zouden roepen wanneer ze iemand in real life tegenkomen. Niet omdat ze bang zijn, maar omdat ze dan iets beter nadenken voordat ze wat zeggen.

  En het blijft hier op het weblog verbaal.

 21. Een pseudoniem kan meerdere achterliggende gedachten hebben volgens mij. Kan me voorstellen dat sommigen het als alter ego gebruiken; een samenhangsel van standpunten en meningen die alleen digitaal in stand gehouden kunnen worden, maar waar men in real life toch nuances in zal moeten aanbrengen. Ook kan ik me voorstellen dat sommige (veelal jonge) mensen een pseudo gebruiken om een mening te vormen zonder dat hij/zij er in het echt meteen mee geconfronteerd wordt. Een beetje spelen en uitproberen en op deze manier de identiteit ontwikkelen. Daarnaast denk ik dat het gros, zeker hier op weblog, het leuk vind om mee te praten over dingen, maar niet meteen met naam en toenaam in the picture hoeft. Een manier om je te uiten, zonder de hete adem van sociale controle. Ik denk dat veiligheid eigenlijk niet zo’n probleem is.

Reacties zijn gesloten.