Kamperpoorters moeten parkeervergunning tijdig aanvragen

Foto van auteur

Inwoners van de Kamperpoort kunnen nog altijd een parkeervergunning aanvragen. Op maandag 2 april 2007 wordt in de Zwolse wijk het nieuwe parkeerbeleid ingevoerd. Sinds de vergunning aangevraagd kan worden (begin september) heeft ongeveer een kwart van de bewoners dat gedaan. Alle andere geïnteresseerden wordt gevraagd hun aanvraag voor het einde van het jaar in te dienen.

Gelet op de beperkte parkeerruimte in de Kamperpoort is tijdig aanvragen noodzakelijk. Wie te laat een aanvraag indient, loopt het risico op de wachtlijst te komen doordat alle vergunningen vergeven zijn. Het ingevulde formulier moet worden gestuurd aan de afdeling Vergunningen van de gemeente Zwolle. Vervolgens krijgen aanvragers bericht over de toekenning en betaling, en de ontvangst van de vergunning of bezoekerspas.

Aanvragen kan nog

Wie vergeten is het aanvraagformulier in te vullen of het kwijt is, kan nog steeds een parkeervergunning aanvragen. Op www.parkeervergunningzwolle.nl kan iedereen het juiste aanvraagformulier downloaden. Opvragen kan ook bij de afdeling Vergunningen: (038) 498 52 00.

Alle wijkbewoners in het bezit van een motorvoertuig kunnen een parkeervergunning en/of bezoekerspas aanvragen. In september ontvingen zij een brief met informatiefolder en een aanvraagformulier voor parkeerpas en bezoekerspas. Ook is er in september een inloopbijeenkomst geweest in wijkgebouw ‘Ons Eigen Huis’, waar medewerkers van de gemeente Zwolle aanwezig waren om te helpen bij het invullen van het aanvraagformulier. Op deze bijeenkomst kwamen ongeveer veertig bezoekers af.

Parkeerregels

De parkeervergunning kost vijftig euro per jaar. De vergunning moet vanaf maandag 2 april 2007 bij het parkeren op de betaalde parkeerplaatsen achter de voorruit van de auto geplaatst worden. Een bezoekerspas kost tien euro per jaar. Hiermee kan het bezoek van de wijkbewoners maximaal 16 uur per week parkeren op de betaalde parkeerplaatsen in de Kamperpoort. Op deze plaatsen mogen ook mensen gaan staan zonder parkeervergunning of bezoekerspas, zolang zij een geldig kaartje uit een parkeerautomaat volgens de voorschriften in de auto hebben gelegd. De maximale parkeerduur is dan 2 uur.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)