Voorlichtingsgroep COC Zwolle sluit seizoen af

Foto van auteur

Zwolle – COC Zwolle heeft het afgelopen seizoen tachtig keer een voorlichtingsles verzorgd in de wijde regio. Tijdens de lessen komen allerlei onderwerpen rond homoseksualiteit op een laagdrempelige manier aan de orde. De lessen werden vooral verzorgd op scholen voor voortgezet onderwijs en middelbaar – en hoger beroepsonderwijs.

Ook werden een jongerencentrum aangedaan en kerkelijke en buitenlandse jongeren ontvangen in het COC-pand aan de Kamperstraat. In totaal zijn zo’n 1500 jongeren bereikt in het hele werkgebied van COC Zwolle, dat 23 gemeenten in Flevoland, Drenthe, Overijssel en Gelderland beslaat.

Sinds de oprichting van COC Zwolle in 1976 worden voorlichtingslessen verzorgd. Het blijkt nog altijd een succesvolle manier om vooroordelen en intolerantie tegen te gaan. Tijdens de lessen is er alle ruimte voor vragen en meningen van de groep. Met uiteenlopende lesmethodes wordt aangesloten op de aard en achtergrond van de jongeren.

Uit de evaluatie van de lessen blijkt dat de jongeren, docenten en/of begeleiders de lessen zeer waarderen. Vaak biedt het voor het eerst de mogelijkheid om vrijuit te praten over homoseksualiteit en om vragen te stellen.

De lessen worden verzorgd door circa vijftien vrijwilligers van de regionale vereniging voor integratie van homoseksualiteit. In de toekomst willen zij nog meer lessen verzorgen voor bijvoorbeeld kerkelijke of volwassen groepen.

Meer informatie over de Voorlichtingsgroep van COC Zwolle is te vinden op www.coczwolle.nl/voorlichting. Daar is met behulp van een formulier ook gemakkelijk een aanvraag in te dienen voor het verzorgen van een voorlichtingsles.

COC Zwolle is de regionale vereniging voor integratie van homoseksualiteit. Met een café, voorlichting, discussie en hulp wordt gewerkt aan een samenleving waarin iedereen zichzelf kan zijn. Het werkgebied omvat 23 gemeenten in Overijssel, Flevoland, Gelderland en Drenthe. COC Zwolle is lid van de landelijke organisatie COC Nederland.

 

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)