Overige politieberichten

Foto van auteur

Zwolle – Op de Melkmarkt is vrijdag 4 juli aan het einde van de middag een 33-jarige man uit Zwolle op zijn snorfiets aangehouden voor rijden onder invloed. Hij blies 370 ug/l bij de ademanalyse. De man kreeg een rijverbod van drie uren en een proces-verbaal. Tevens kreeg hij een bekeuring voor rijden in een voetgangerszone.

Vrijdagmiddag 4 juli werd op de Hermelenweg een 23-jarige man uit Meppel aangehouden. Hij droeg geen autogordel, de auto bleek niet APK gekeurd en hij had een rijontzegging. De man kreeg een proces-verbaal en de auto werd in beslag genomen.

 

Vrijdagmiddag 4 juli werden tijdens een verkeerscontrole op de Hermelenweg drie mannen aangehouden voor overschrijding van de maximumsnelheid van 60 km/u.

Een 34-jarige man uit Amersfoort reed met een gecorrigeerde snelheid van 120 km/u. Een 23-jarige man uit Zwolle reed 115 km/u (gecorrigeerd) en een 44-jarige man uit Zwolle reed 111 km/u (gecorrigeerd). Het rijbewijs van de mannen werd ingevorderd en ze kregen alledrie een proces-verbaal.

 

Zwolle – Op de Van Karnebeekstraat werd zaterdagmorgenvroeg 5 juli een 20-jarige man uit Genemuiden aangehouden voor baldadigheid. De man gooide met pot met plant (met een stuk plant nog in zijn handen), wat niet zijn eigendom was. Een 22-jarige man uit Hasselt, een 26-jarige man uit Zwolle en een 25-jarige man uit Kampen bemoeiden zich met de aanhouding. Ze hinderden de politiemedewerkers in de uitvoering van hun werk en gaven geen gehoor aan een vordering zich te verwijderen. Daarop werden de drie mannen aangehouden en ingesloten voor niet voldoen aan bevel of vordering. Alle mannen kregen een proces-verbaal. De man uit Genemuiden werd met een bekeuring voor baldadigheid direct in vrijheid gesteld.

 

Zwolle – Aan de Voorstraat werd in de vroege ochtend van zondag 6 juli een 21-jarige man uit Wezep aangehouden en ingesloten voor bedreiging. Bij een uitgaansgelegenheid bedreigde hij een medewerker woordelijk met de dood. De 30-jarige medewerker uit Zwolle deed aangifte. Tegen de man uit Wezep wordt proces-verbaal opgemaakt.

 

Zwolle – Aan de Voorstraat werd zondag 6 juli omstreeks middernacht een 47-jarige man met onbekende verblijfplaats aangehouden en ingesloten voor openbare dronkenschap. Hij was onvast ter been en sprak met dubbele tong. De man kreeg een bekeuring voor zijn openbare dronkenschap en een bekeuring omdat hij geen identiteitsbewijs kon tonen. Tegen de man wordt voor beide feiten proces-verbaal opgemaakt.

 

Zwolle – Op de Frankhuizerallee werd in de nacht van zaterdag 5 juli op zondag 6 juli een 19-jarige man uit Zwolle aangehouden en ingesloten voor niet voldoen aan een bevel of vordering. De jongen werd aangesproken op zijn gedrag. Hij reageerde recalcitrant en wilde niet luisteren. Hem werd herhaaldelijk gevraagd weg te gaan. Omdat hij daar niet aan voldeed werd hij aangehouden. Tijdens zijn aanhouding bleef hij zich verzetten en is geboeid overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

 

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Overige politieberichten”

  1. Maar als je toch ook hoort van iemand die zonder gordel, in een niet goed gekeurde auto en mét rijontzegging al op zak nog aangehouden wordt….daar word je toch droevig van?
    Als je dan toch al zo dom bent om weer te gaan rijden terwijl je een rijontzegging hebt doe je toch op zijn minst je gordel om?!? Dan is de kans dat ze je controleren ook wat kleiner. Maar gelukkig zijn ze niet zo snugger!

    Fietsen doe ik ook veel…gelukkig niet al te veel snelheidsbekeuringen 😉

    Ik vind het wel te ver gaan, dat mensen die op de fiets zitten en een glaasje te veel op hebben ook een bekeuring kunnen krijgen. Of erger nog: hun rijbewijs kan gevorderd worden! Dat geeft mensen alleen maar het idee, dat ze beter met de auto naar de kroeg kunnen gaan…immers: ze zitten minder lang in het verkeer en lopen minder risico gepakt te worden… En dat willen we niet lijkt me!

Reacties zijn gesloten.