Overige politieberichten

Foto van auteur

Zwolle – Zondagochtend 6 juli werden er twee mannen bekeurd voor het feit dat hun bromfiets te veel vermogen had. Op de Nieuwe Deventerweg werd een 16-jarige jongen uit Dalfsen hard rijdend gesignaleerd. Hij werd staande gehouden en samen met zijn voertuig overgebracht naar het politiebureau voor een vermogentest. Het resultaat was 92 km/u, terwijl de bromfiets maximaal 40 km/u mag.

Op de Koggelaan werd een 17-jarige jongen uit Hasselt staande gehouden. Ook hij werd met zijn voertuig naar het politiebureau overgebracht voor een vermogentest. Zijn bromfiets haalde 95 km/u.

 

 

Zwolle – Op de Oude Meppelerweg werd 7 juli, maandagochtendvroeg, een 32-jarige man uit Zwolle aangehouden voor rijden onder invloed. Bij de ademanalyse blies hij 425 ug/l. De man kreeg een rijverbod van vier uren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

10 gedachten over “Overige politieberichten”

 1. Het resultaat was 92 km/u, terwijl de bromfiets maximaal 40 km/u mag.

  Die 92 km/u is inderdaad een te hoog vermogen, maar maximaal 40 betwijfel ik.
  Sinds 1 april mogen brommers in de bebouwde kom als ze over de weg moeten rijden immers 45 km/u.

 2. Klopt! Raar eigenlijk… want als ze over het fietspad rijden binnen de bebouwde kom mogen ze nog maar 35 km/uur. En volgens mij is buiten de bebouwde kom nog steeds maar 40 km/uur.
  Zouden ze echt denken dat brommer rijders zich daar iets van aantrekken?!? Kan me ook best indenken dat dat gewoon vervelend is…

 3. Sterker nog:
  Op fietspad binnen de bebouwde kom nog altijd 30 km/u, niet 35.

  Eergisteren was het ook weer raak: ik kon nog net 2 idioten ontwijken die met zeker 70 km/u over het fietspad scheurden ; van die types die nog een grote bek zouden geven als ze er een bekeuring voor zouden krijgen, zonder helm, zonder verzekeringsplaatje…..

 4. @arie
  sorry maar binnen de stad met uitzondering van 70 km wegen mogen ze alleen op de weg rijden en dus niet meer op fietspaden 😉 😀

 5. Ik vind het niet erg als scooters en brommers op wegen als de middelweg langs Holtenbroek of de Marsweg wat harder rijden. Als ze daar 50 gaan rijden gaat iedereen ze toch inhalen (soms gevaarlijk). Ik zag dat gisteren nog op de Middelweg.

 6. Tja, en een tip aan die brommerrijders is gewoon je plek innemen op de rijbaan: midden op de rijstrook dus en eventueel wat plaats maken op het moment dat het veilig is om in te laten halen zonder dat er noodzaak ontstaat om gesneden te worden.

  Redelijk veel brommerrijders rijden angstvallig langs de kant van de weg; daar ontstaan juist gevaarlijke situaties door omdat je dan automobilisten gelegenheid geeft om in te halen ook al heb je tegenliggers.

 7. Brommers die bij drukte toch even een stukje fietspas meepakken zouden eigenlijk hun brommert meteen kwijt moeten raken. DAT is pas gevaarlijk.

Reacties zijn gesloten.