Activiteiten Stichting Welzijn Ouderen

Foto van auteur

Zwolle – In september gaat de nieuwe cursus ‘Omgaan met de mobiel’ van start. De mobiele telefoon is niet meer weg te denken. Steeds meer ouderen hebben een mobiel toestel, maar vinden het lastig om ermee om te gaan. Bellen gaat nog net, maar hoe zet je er een nieuw nummer in, hoe kijk je welke oproep je hebt gemist, hoe luister je een voice mail af. In de cursus leert U stapsgewijs de belangrijkste functies. U krijgt persoonlijke begeleiding en uitleg.

Samen met een student van de opleiding ‘Helpende Zorg en Welzijn’ oefent u op uw eigen mobiel. U moet dus wel een mobiel hebben om aan de cursus mee te kunnen doen. De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten in wijkcentrum Holtenbroek op maandag 8, 15 en 22 september van 09.30 uur tot 11.30 uur. Kosten: € 10,-. Aanmelden vóór 1 september bij SWO-Zwolle, tel. 038-8515 700. De cursus is een samenwerkingsverband tussen Stichting Welzijn Ouderen Zwolle  en projectbureau ‘HulpRbij’ van Landstede.

Prijsklaverjassen

Maandag 14 juli is er in dienstencentrum de Riethoek een prijsklaverjasmiddag. Aanvang:

13.45 uur. Kosten: € 2,50. U kunt zich aanmelden bij dhr. van Lingen, tel. 038-466 25 64, vóór 10.00 uur. Patriottenlaan 1.

Nordic walking

Donderdag 17 juli is er vanuit dienstencentrum de Riethoek een wandeldag voor gevorderde Nordic Walkers. Beginnen met een kopje koffie en dan naar de startplek. Afsluiting met een drankje. Aanvang: 09.30 uur. Kosten: € 10,-. Aanmelden bij SWO-Zwolle, tel. 038-8515700.

De laatste wandeldag is op donderdag 21 augustus vanuit dienstencentrum Werkeren.

Barbecue op z’n best

Zelf bakken en braden of achterover leunen en het aan de professionals overlaten: de keus is aan u. Vrijdag 25 juli bent u van harte welkom bij de traditioneel gezellige barbecue in de Riethoek. Kosten: € 7,50 (excl. drankjes). Aanmelden voor 23 juli, tel. 038-8515780.

SWO-Zwolle start Pilates in Zwolle Zuid

Vanaf september begint bij Stichting Welzijn Ouderen Zwolle de eerste cursus Pilates voor senioren. Pilates bestaat uit bewegingen die zorgen voor een betere lichaamsbeheersing. Bij iedere beweging betrekt u het hele lichaam, ook de ademhaling. De oefeningen gaan op een aangename en vloeiende manier en kunnen ook op een stoel worden gedaan. Op de achtergrond wordt rustgevende muziek gespeeld. Elke donderdag van 10.30 uur tot 11.30 uur in de BDG-hal. Kosten: €36,- voor 15 lessen. Meer informatie en aanmelden: 038-8515700.

Zomerbridge en lunch

Maandag 14 juli is er in de dienstencentrum de Terp weer de befaamde bridge-drive mèt lunch: een zomers hoogtepunt voor bridge-spelers in Zwolle. Aanvang: 10.30 uur.

Kosten: € 5,- Aanmelden: 038-8515740.

Wandelen

Heerlijk wandelen in een groep. Dinsdag 15 juli kunnen senioren een tocht van circa 8 kilometer maken langs de mooiste plekjes van Zwolle. Deelname is gratis, vertrekpunt dienstencentrum de Terp. Aanvang: 10:00 uur. Radewijnsstraat 1.

Sportmix nieuw seizoen
Vanaf september gaat Sportmix weer van start. Sportmix is een activiteit voor senioren, waarbij iedere week iets anders wordt aangeboden: sport en spel, steps, callanetics, bewegingsoefeningen, balsport, enzovoort. Door dit wekelijkse uurtje zult u zich fitter voelen en krijgt u meer weerstand. De eerste keer is op dinsdag 2 september. U kunt zich aanmelden bij Stichting Welzijn Ouderen Zwolle, tel. 038-8515700.

Twente: kastelen en treinreis

Woensdag 13 augustus gaat u terug in de tijd tijdens de kastelentocht! Met onder meer de boeiende verhalen van de gezellige gids, een heerlijke Twentse koffietafel en een treinreis over het oude buurtspoor van Haaksbergen naar Boekelo. Prijs : € 39,50, hele dag. Aanmelden voor 30 juli. 

Badminton

Maandag 1 september begint het Badminton voor senioren. Bij badminton voor ouderen wordt de stijl en tempo zodanig aangepast, dat iedereen mee kan doen. Badminton is een groepsgebeuren, waarbij je lekker in beweging bent. Het is activerend, gezond, je blijft fit, hoort ergens bij en het is gezellig. Kosten: € 37,50 voor 15 lessen van een uur. Informatie en aanmelden bij SWO-Zwolle: 038-8 515 700. Tijd: 13.30 – 14.30 uur. Locatie: BDG-sporthal (Van der Heydenstraat 2).

Nieuw! Salsa in Werkeren

Vanaf donderdag 4 september kunnen dansliefhebbers hun hart ophalen tijdens de cursus Salsa dansen.  Salsa heeft haar oorsprong in Cuba en is een non-verbale communicatieve manier van dansen met elkaar, op ritmische muziek. Leeftijd speelt hierbij geen rol! Tijd: 11.30 uur – 12.30 uur. Meer informatie bij Linda Schwering, tel. 038-8515762. Aanmelden bij SWO-Zwolle, tel. 038-8515700.

Infopunt Welzijn & Zorg

Bij het Infopunt Welzijn & Zorg kunnen senioren terecht met alle vragen over welzijn, zorg en wonen (bijvoorbeeld over de klussendienst, vervoersregelingen, woningen en aanpassingen hierin, welzijnsvoorzieningen, het persoonsgebonden budget, hoe zorg aan te vragen, de WMO en eigen bijdrageregelingen) Ook biedt het Infopunt Welzijn & Zorg hulp bij het invullen van formulieren. Openingstijden in juli en augustus zijn van 09.30 – 11.00 uur. Dagen: Terp, Radewijnsstraat 1: Maandag- dinsdag- en donderdagochtend. De Riethoek, Patriottenlaan 1: woensdagochtend. Werkeren,  Werkerlaan 154: dinsdag- en vrijdagochtend. Daarnaast kunt u de loketten ook altijd telefonisch bereiken via de Senioren Advieslijn, tel. 038-8515799. 

Bent u graag buiten? SWO-Zwolle zoekt vrijwilligers

Stichting Welzijn Ouderen Zwolle brengt maandelijks een flyer uit, waarop alle activiteiten en diensten staan, die zij aanbiedt aan de ouderen van Zwolle. Op deze manier zien de mensen waaraan zij die maand deel kunnen nemen, en van welke diensten zij gebruik kunnen maken. Erg handig! De flyers worden bezorgd door onze vrijwillige postbodes. Één keer per maand trekken zij erop uit, om deze flyers rond te brengen. Vaak is dit in de eigen wijk, waardoor het een mooie gelegenheid biedt voor een wandeling in de buurt, en eventueel een praatje met bekenden en buurtgenoten. Lijkt u het ook leuk om maandelijks een handje te helpen? Wij zoeken vrijwilligers voor de wijken Veerallee, Binnenstad, Wipstrik, Wipstrik-zuid en Assendorp/Pierik. Als u interesse heeft, belt u met Bernadette Verbiessen, 038-8515740.   

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)