100.000 bezoekers voor het IJsbeelden Festival Zwolle

Foto van auteur

Foto: Peter Denekamp

Zwolle – Met nog 2 weken te gaan streeft het IJsbeelden Festival in Zwolle af op een bezoekersrecord. De teller staat vanaf maandag op 100.000 bezoekers.

Broekaart, organisator van het IJsbeelden Festival is zeer enthousiast over de bezoekersaantallen tot nu toe. “Het lukt steeds beter om van het IJsbeelden Festival een landelijk evenement te maken met dito uitstraling.” Ook het aantal buitenlandse bezoekers neemt elk jaar toe. De bezoekers komen uit Duitsland, Polen en andere Oostbloklanden, maar “We zien ook een duidelijke stijging van de toeristen die Nederland bezoeken en dan het IJsbeelden festival even meepikken”, aldus Broekaart.

De stad Zwolle heeft ruim kunnen meeprofiteren van de bezoekersaantallen van het IJsbeelden Festival tot nu toe. De Amerikaanse bus die al vanaf 14 december rondrijdt om de bezoekers van het IJsbeelden Festival gratis naar de binnenstad en het station te brengen wordt zeer veel gebruikt.

Veel belangrijker dan het wel of niet halen van een bezoekersrecord vindt Broekaart de enthousiaste reacties van de bezoekers. Google-review kent op dit moment 4.4 sterren toe aan het evenement op een schaal van 5. Niet eerder wist het evenement zo’n hoge score te realiseren. Het streven van de organisatie om jaarlijks de lat hoger te leggen werpt zijn vruchten af. Het evenement is dit jaar in vierkante meters groter geworden, de lange wachtrijen van vroeger behoren met de tijdsloten van dit jaar tot het verleden, het thema R-IJS DOOR DE TIJD spreekt tot de verbeelding.

Het IJsbeelden Festival is nog open tot 1 maart. Buiten de vakantie om is het festival op maandag gesloten. In de voorjaarsvakantie is het evenement alle dagen open.

Via Facebook geeft Weblog Zwolle twee kaarten weg! Wie neem jij mee?