Aanleg Rozentunnel van start

Foto van auteur

Op maandag 4 december 2006 start de aannemer in opdracht van de gemeente en Prorail met de aanleg van de Rozentunnel, de directe fietsverbinding tussen Westenholte en Stadshagen. Naar verwachting is de fietstunnel eind 2007 klaar voor gebruik. Met de aanleg van de fietstunnel gaat een langverwachte wens in vervulling van veel Westenholtenaren.

Van maandag 4 tot en met vrijdag 15 december 2007 staan de werkzaamheden in het teken van voorbereiding. Tijdens deze twee weken wordt het bouwterrein ingericht. Maandag 18 december 2006 start de aannemer met de daadwerkelijke aanleg van de tunnel. De werkzaamheden zijn weliswaar zichtbaar vanaf de Voorsterweg, maar hebben geen gevolgen voor het verkeer. Als alles meezit, is de fietstunnel eind 2007 klaar. Onverwachte omstandigheden, zoals het weer, kunnen een wijziging in de planning veroorzaken.

 De fietstunnel start in Westenholte iets ten noorden van de Rozenweg en gaat onder de toekomstige Hasselterweg en de spoorlijn Zwolle / Kampen door. De tunnel komt uit in Stadshagen in het verlengde van de Belvédèrelaan. De tunnel wordt ongeveer 250 meter lang, is recht en op zoveel mogelijk plaatsen open. Dit maakt de fietstunnel lichter en zal het gevoel van veiligheid bij de gebruiker vergroten. Qua vorm lijkt de toekomstige Rozentunnel op de fietstunnel onder de Zwartewaterallee ter hoogte van de Burgemeester Roelenweg. De wanden van de tunnels worden betegeld en zijn vergelijkbaar met die van de Koggetunnel (bij het Ecodrome).

 

Gelijktijdig met de aanleg met de Rozentunnel worden er nog twee kunstwerken aangelegd. Daar waar de toekomstige Hasselterweg de spoorlijn Zwolle / Kampen kruist (nabij de Scholtensteeg) wordt een spoorviaduct aangelegd. Het verkeer wordt hier over de spoorlijn heen geleid en kan zodoende haar weg vervolgen zonder te hoeven stoppen voor een spoorwegovergang.

 

Tevens maakt de gemeente vanuit De Tippe, het toekomstige woon- en werkgebied dat ligt ingeklemd tussen Westenholte en Stadshagen, een fietsverbinding met het woongebied Werkeren in Stadshagen 1.

 

De Rozentunnel maakt onderdeel uit van het gemeentelijk project de Hoofdinfrastructuur Stadshagen (HIS). Hiertoe behoren ook de aanleg van de Westenholterallee en de nieuwe Hasselterweg. Meer informatie hierover is te vinden op de website: www.zwollestadshagen.nl (klik op ‘aanpassing wegtracé Westenholte Stadshagen’).

3 gedachten over “Aanleg Rozentunnel van start”

  1. Op Google-earth is de brug nog niet te zien (al wel de werkzaamheden).

    De tunnel juich ik erg toe. Het winkelcentrum stadshagen ligt hemelsbreed ruim 1000 meter (lang leve Google Earth) van ons huis en op die manier kunnen we straks gewoon fietsen mbv de tunnel. De route via de brug is een kleine 3 km. (Nog niet veel, maar het scheelt toch een prettig stukje)

Reacties zijn gesloten.