Aanrijding auto/fiets

Foto van auteur

Zwolle – Op vrijdagmiddag 11 juli vond op de kruising van de Oldeneelallee en de Gouverneurlaan een aanrijding plaats. Een 26-jarige vrouw uit Zwolle reed met haar auto over de Vos van Steenwijklaan en wilde de kruising oversteken in de richting van de Gouverneurlaan.

Zij zag een 56-jarige vrouw op een fiets die over de voorrangsweg fietste, niet aankomen waarna een aanrijding volgde tussen fietser en auto. De fietser werd door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht alwaar bleek dat zij een gebroken enkel had opgelopen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Aanrijding auto/fiets”

 1. Het blijft een blackspot daar. Ik vind het één van de vervelendste kruisingen in Zwolle-Zuid. Maar een rotonde past daar niet (spoor), en verkeerslichten zijn wat overdreven.

 2. Ik fiets er zelf dagelijks… Het is altijd even opletten, maar het is wel te doen! Als je maar zorgt dat je ook even goed oogcontact maakt en dat soort dingen.
  Laatst kwam ik er zelf aan fietsen (ongeveer zelfde situatie) en een man die met de auto aan kwam rijden ging dusdanig hard op de rem, dat ie met blokkerende wielen stilstond voor het fietspad. Hij had me dus wat laat gezien. Geen probleem…ik was er op voorbereid zelf te moeten stoppen, kon toch doorrijden. Dus even netjes zwaaien als een bedankje en doorfietsen.

  Je moet daar nooit aannemen, dat je voorrang hebt en krijgt.

 3. Nou, ik zal het jullie vertellen: er zijn 2 mogelijkheden. Of de bestuurder deed het expres, of de fietster was levensmoe.
  Het was in zuid weet je, dus moet het foute boel zijn. 😀
  Maar het is idd een naar kruispunt. Je moet ogen in alle hoeken hebben daarzo: geldt voor zowel fietser als auto. Veel te veel punten palen borden bomen pijlen enzovoorts. Kom je ietsie verder, dan is het voor de fietsers helemaal lastig: op de T-splitsing gaat het fietspad rechtdoor. Hét ideale recept om geen voorrang te krijgen.
  Maar goed: leuker kunnen we het niet maken, lastiger wel. 😉

Reacties zijn gesloten.