Het weer: Grijs en regenachtig

Foto van auteur

Pijmanstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Maandag is het grijs en nog eens grijs. De boosdoener is een lagedrukgebiedje dat langs de Hollandse kust naar het noordoosten trekt. Daar hoort een dik pak bewolking bij, waar Zwolle van onderaf tegenaan moet kijken.

Misschien prikken er ’s morgens van bovenaf nog zonnestralen door het snel dikker wordende wolkendek heen. Uit de wolken gaat regen vallen, het meeste in de namiddag en avond. Dan is er ook kans op buien met wat hagel. Bij dit alles houdt de wind zich in: die is zwak tot matig uit richtingen rond zuid.

De temperatuur varieert van 3 graden in de ochtend tot 7 graden maandagmiddag.

De twee stadsweerstations van Weblog Zwolle meldden zaterdag rond het middaguur hoge maximumtemperaturen van 13,4 en 13,5 °Celsius. KNMI-station Heino kwam hier overheen met 13,6 °Celsius. Lenteachtig zacht, waarna de temperatuur kelderde toen ’s middags buien van een koufront overkwamen.

In de nacht van maandag op dinsdag zijn er opklaringen en koelt het af. Wie zicht heeft op het westen, kan daar met een beetje geluk rond middernacht de laagstaande halve maan tussen de wolken zien.

Dinsdagochtend is het kwik richting het vriespunt gezakt. Tijd reserveren voor autoruiten krabben, lijkt een wijs besluit. Overdag is er zon, maar wel vaak in combinatie met stapelwolken. Een enkele kan regen laten vallen, in de middag en avond is de kans daarop het grootst. Onder de zon en de wolken gaat de temperatuur op naar 8 graden. De wind is matig uit het zuidwesten, kracht 3 tot 4.

Ook woensdag is er kans op een bui. De wolken laten ruimte voor zonneschijn, bij een temperatuur in de middag van 7 graden.

Donderdag wordt na een koude nacht een overwegend droge dag, volgens verschillende weermodellen. Maar andere zijn het hier niet mee eens en verwachten dat een lagedrukgebied vanaf de oceaan dichtbij komt en voor een bak regen gaat zorgen.

Hoe dat uitpakt lees je de komende dagen in het weerbericht van Weblog Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)