Studentenvereniging gaat alcohol controleren

Foto van auteur

Zwolle – Algemene studentenvereniging ZHTC heeft sinds kort een alcohol-analyser in haar eigen sociëteit aan de Thomas à Kempisstraat 13. Dit apparaat geeft weer wat het alcoholpromillage is van degene die in het apparaat blaast. Bij een te hoog promillage wordt dit duidelijk weergegeven. Hiermee hoopt de studentenvereniging het alcoholgebruik tijdens en na de introductieperiodes onder controle te houden.

Sociëteitscommissie-voorzitter Job Schepers: “Natuurlijk wordt er bij ZHTC ook wel alcohol gedronken. Maar tijdens de introductieperiode moeten we hier toch wat scherper mee omgaan. Tijdens dit moment komen er veel nieuwe studenten voor het eerst met (veel) alcohol in aanraking. Doordat de mensen bij ons achter de bar een IVA-cursus (Instructie Verantwoordelijk Alcoholgebruik) hebben gehaald en met behulp van de alcohol-analyser, willen wij er voor zorgen dat het buitensporige alcoholgebruik wordt voorkomen. Gezellig een biertje (redactie: of wat anders) op zijn tijd kan natuurlijk altijd, maar coma drinken is er bij ons niet bij.

Met het oog op de drukke introductieperiode heeft algemene studentenvereniging ZHTC zich al vast goed voorbereid en hoopt zij dat de andere verenigingen dit voorbeeld zullen gaan volgen. “De buitensporigheden door ontgroeningen en overmatig alcoholgebruik van studentenverenigingen komen te vaak in het nieuws. Wij hopen dat in Zwolle vooral de echte kant van de studentenverenigingen naar voren komt.” Met haar eigen commissie ontwikkelingssamenwerking, Schots sportevenement de ZHTC Highlandgames, een speeddate-evenement voor bedrijven en het aankomend survivalweekend wil ZHTC laten zien meer in haar mars te hebben!

10 gedachten over “Studentenvereniging gaat alcohol controleren”

 1. tankmeter
  ik vind sowieso dat alcohaol verboden moet worden dan hebben we ook geen preventieve maatregelen nodig en kan ik dat apparaat een keer lenen voor mij een mijn buurtgenooten

 2. ja meneer henk, wordt het eerst tijd om zelf de potjes te laten staan. dit is namelijk niet bevordelijk voor het taalinzichtelijk spellen!

  ==========

  Geachte… , check uw mail even.

 3. ik hep aleen blo school gehat mijnheer Vos Hanekamp nivo A maar latenwe bij het onderwerp inblijven anders moet de webmaster oon ingrijppen.

 4. Henk, al ben ik het niet met je eens over alcohol, ik vind jouw eerlijkheid meer waardevol, dan Vos Hanekamps taalinzicht!

  On topic: Ik vind het een goed initiatief, zeker tijdens de ontgroeningsweken.

 5. Niet alleen tijdens ontgroeningsweken een goed initiatief, maar ook tijdens de gewone ‘soos’avonden. Zo krijgt men een goed beeld van wat je nog ‘mag’ na zoveel biertjes.

  Niet iedereen heeft door wat die ‘paar’ biertjes voor effect kunnen hebben!

 6. Lianne, met een paar biertjes ip in de auto, heeft bij het overgrote deel inderdaad effect. Anderzijds, studenten staan er nu niet bepaald bekend om dat ze allemaal een auto voor de deur hebben. Op de fiets vind ik het echter niet zo’n punt.

 7. Klopt Marrianne, alleen trek ik me daar niet zoveel van aan moet ik zeggen. Stomdronken is niet handig, maar een paar biertjes? Daarmee slinger ik niet en mijn reactievermogen is dan echt nog wel zo scherp dat ik 15 tot 20 kn/u nog wel kan overzien ;
  Als iets niet toegestaan is, wil dat nog niet direct zeggen dat ik het dan niet doe. Er zijn zoveel strenge verkeersregels in NL, dat het niet constructief meer is. In Italië en op Sicilië zijn de regels veel minder streng, het lijkt chaotischer, maar toch zijn er minder ongelukken. Waarom? Omdat men hierdoor zelf alert blijft op onverwachtse situaties…..dat wordt in NL een beetje uit handen genomen. Dat vind ik ook bij een paar biertjes op de fiets het geval.

 8. Ik moet zeggen dat ik ook studenten met auto ken 😉
  Maar ook op de fiets kunnen ze een gevaar op de weg zijn ;D

  Zolang ze maar een keer bewust worden van wat het bier met ze doet vind ik het prima!

Reacties zijn gesloten.