Overige politieberichten Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Een 27-jarige man uit Zwolle heeft aangifte gedaan van mishandeling. Dit vond plaats in de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 juli rond 03.00 uur op het Gasthuisplein.

Het slachtoffer verklaarde, dat hij was aangesproken door drie mannen en een meisje die vroegen waar ze konden stappen. Hij wees de weg en pakte een van de mannen op amicale wijze bij de schouder. Dit was de aanleiding voor een van de andere mannen om hem een vuistslag op zijn oog te geven. Er ontstond een vechtpartij, waarbij ook het neefje van het slachtoffer getrapt en geslagen werd. Het groepje, dat eerder die avond ook in een café voor onrust zorgde, was inmiddels verdwenen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Vrijdagavond 18 juli werden een 21-jarige en een 22-jarige Zwollenaar aangehouden, die even daarvoor ruzie zochten met personeel van een bedrijf aan de Ossenmarkt. De mannen, die onder invloed van alcohol verkeerden, kwamen de zaak binnen en weigerden te vertrekken. Ook toen de politie arriveerde, maakten de mannen geen aanstalten. Hen werd meerdere malen gevorderd de binnenstad te verlaten. Uiteindelijk werd eerst de 22-jarige Zwollenaar aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering en belediging van een ambtenaar in functie. Omdat de 21-jarige man niet de indruk wekte dat hij de binnenstad ging verlaten, werd ook hij na nogmaals vorderen aangehouden. Beiden werden ingesloten in het politiebureau.

Op de Willaertstraat werd zaterdagmiddag 19 juli een 16-jarige scooterrijder uit Zwolle aangehouden. Hij reed zonder helm, negeerde een stopteken en ging ervandoor richting Klooienberglaan. Daar werd hij klemgezet door politiemedewerkers. De jongen kon zich niet identificeren en had ook geen bromfietscertificaat. Ook bleek de scooter niet verzekerd te zijn. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.