Medewerker Isala besmet met coronavirus

Foto van auteur

Foto: Peter Denekamp

Zwolle – In Zwolle is zaterdag bij een inwoner van de stad een eerste besmetting met het coronavirus vastgesteld. Het gaat om een medewerker van het Isala Ziekenhuis. Nadat de inwoner ziek werd, heeft deze geen contact gehad met patiënten of collega’s. De inwoner blijft nu thuis in isolatie, evenals de partner.

Burgemeester Peter Snijders van Zwolle is door de GGD geïnformeerd. De GGD onderhoudt persoonlijk contact met de inwoner en neemt alle benodigde maatregelen, zoals isolatie van de inwoner en contactonderzoek.

Burgemeester Snijders: “Gezien het tempo waarin het virus zich nu in Nederland verspreid, hielden we al rekening met een eerste besmetting in Zwolle. Ik kan me voorstellen dat Zwollenaren vragen hebben naar aanleiding van deze melding. Het is goed om te weten dat dezelfde adviezen van toepassing blijven, zoals goed handen wassen. Het heeft geen nut als inwoners nu verdergaande maatregelen te nemen, zoals mondkapjes dragen of locaties mijden. Inwoners en werkgevers met vragen over corona, kunnen zich het beste informeren op de websites van GGD IJsselland en het RIVM. De GGD houdt ons goed op de hoogte van eventuele verdere ontwikkelingen.”

Er is geen link tussen deze persoon en de eerder in Nederland gevonden gevallen. De persoon is niet in een risicogebied geweest. De persoon zit in thuisisolatie. GGD IJsselland brengt in kaart met wie deze persoon buiten het ziekenhuis contact heeft gehad (contactonderzoek). Brononderzoek moet nog uitwijzen waar de patiënt besmet is. GGD en ziekenhuis werken hierin nauw samen.

De besmetting heeft geen gevolgen voor de patiëntenzorg in Isala. Alle geplande afspraken, ook bij Dermatologie, gaan gewoon door. U loopt bij een bezoek aan het ziekenhuis geen extra risico op besmetting.

Isala is goed voorbereid op het coronavirus en volgt de ontwikkelingen rondom het virus op de voet. De artsen, verpleegkundigen en medewerkers zijn geïnformeerd en geïnstrueerd. Zij handelen volgens een protocol en zijn extra alert op signalen. In het protocol staat wat ze doen bij een (mogelijke) besmetting en hoe ze iemand moeten behandelen. Ze houden hierbij rekening met de veiligheid van andere patiënten en de eigen medewerkers.

Kijk hier voor uitgebreide en actuele informatie van het Isala Ziekenhuis.

Kijk voor meer informatie op de website van het RIVM.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)