Zwolse mountainbikers actief tijdens NK in Oss

Foto van auteur

Oss/Zwolle – Een wedstrijd waar veel renners en rensters hun seizoens-piek op aansturen is het Nederlandse Kampioenschap voor mountainbikers. Het NK werd dit jaar georganiseerd in Oss alwaar een oude vuilnisbelt het decor vormde voor dit nationale mountainbike geweld. De zuigende motorcrossbaan met vele korte steile klimmetjes en een stuk nabij gelegen bos zouden moeten gaan bepalen wie er in de verschillende categoriën de sterkste waren.

Van het Bikestudioteam uit Zwolle zouden dit weekend Jos van Rein, Richard Zeldenthuis en Franciska de Vries zich van hun beste kant laten zien. Tjeerd Govaert liet deze wedstrijd schieten omdat hij zijn zinnen heeft gezet op een goeie eindnotering in tijdens de ‘ironbike’ (www.ironbike.it), een zware meerdaagse marathon wedstrijd in de Italiaanse Dolomieten! Victor van Velzen had helaas een terugkerende knieblessure en René de Jonge was zich op geheel ‘eigenwijze’ aan het voorbereiden op de TransCarpatia, ook een meerdaagse marathon.

Het was zaterdag Jos van Rein die voor het team de spits mocht afbijten. Alle trainingsarbeid die er sinds november 2007 ingestopt waren moesten Jos vandaag vleugels geven. Dit tezamen met wat ervarings-tips van ex-prof (en hoofdsponsor) Benny Brouwer moesten een sterke eindnotering mogelijk maken. Plan was om na de start te proberen tot een 10e plek te komen, daar een aantal ronden te herstellen om in de slotfase zo ver mogelijk naar voren te knallen. Het verliep geheel anders. Na de start kwam Jos als 5e bovenaan de startklim en liet die plek het eerste uur niet meer gaan. Helaas koste dit zoveel energie dat in het laatste half uur van de wedstrijd een aantal renners gebruik maakte van de vertraging en Jos voorbij staken. Een 13e notering was het resultaat. Ook in het doseren valt nog veel te halen!

Zondag had Richard Zeldenthuis zijn zinnen gezet op een ‘beste notering ooit’! Richard had een behouden start en kon goed zijn eigen ritme pakken. Met zijn 49e eindnotering was Richard dan ook uiterst tevreden!

Na het amateurgeweld was het de beurt aan de Elite dames, alwaar Franciska de Vries zich van haar sterkste kant ging laten zien. Fran kampte al een tijdje met onduidelijke klachten en reed zeer wisselende resultaten. Zij had zich dan ook geen specifiek doel gesteld. Maar gelukkig verliep alles positief. Een snelle start en goed gedoseerde wedstrijd resulteerde in een prima 12e plek!

Al met al dus een prima NK weekend voor de mountainbikers!

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)