Het weer: Harde wind en wat zon

Foto van auteur

Windesheim Campus
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Donderdag wordt een onstuimige dag qua weer. Toch zien we net als op woensdag gedurende de dag het zonnetje langs komen. Binnen, achter glas zal op donderdag prima toeven zijn.

Zo lente-achtig als woensdag zal de zon niet aanvoelen. Waar het woensdag in de zon nog aangenaam en in de binnenstad prima terrasweer was, wordt dat donderdag wel anders. Afgelopen weekenden had de wind een hoofdrol in het weerbericht. Op deze donderdag zal dat niet anders zijn.

Er staat een matige tot vrij krachtige wind en wij kunnen ook te maken krijgen met een enkele bui. Door de wind voelt het, ondanks de normale temperatuur voor de tijd van het jaar, fris aan. Waar het woensdagavond nog 13 graden was, worden de maximumtemperaturen voor de donderdag geschat op 9 graden. Wij kunnen rustig spreken van een stap terug richting de herfst.

Toch wordt dat stapje terug geen sprong, want op vrijdag wordt het weer minder onstuimig. De buienkans neemt iets af en ook de wind doet minder zijn best. Zaterdag wordt een keerpunt. De wind gaat weer liggen en het wordt mogelijk droog.

Is dit een voorbode voor de lente? Je leest het hier op Weblog Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)