Het weer: Zon en sluierwolken

Foto van auteur

Park de Wezenlanden
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Dinsdag is een zondag. Niet alleen qua verkeer op de weg, het is ook een dag met veel zon. Die schijnt vaak door sluierwolken op grote hoogte heen. Vliegtuigstrepen zijn er ook.

Aangezien het luchtverkeer door de coronacrisis aan het afnemen is, zullen het er wellicht al minder zijn dan anders bij soortgelijke weersomstandigheden. Later op de dag komt er wat lagere bewolking bij, maar het is en blijft droog.

Maandag registreerden de beide stadsweerstations van Weblog Zwolle een middagtemperatuur van ruim 13 graden. Dinsdag komt daar minstens een graadje bij. Dat is een lenteachtige temperatuur, wel met iets meer wind dan op maandag, kracht 3 tot 4, uit het zuidwesten.

In de nacht naar woensdag koelt het onder een hemel met wolkensluiers af naar een graad of 6.

Woensdag is waarschijnlijk nog zo’n zondag met sluierbewolking. Een enkel weermodel ziet echter al vroeg op de dag dikkere bewolking opdoemen. Wij gaan voorlopig uit van het rooskleurige scenario: een droge dag met veel zon. In de beschutting van je achtertuin of balkon is de temperatuur 15 graden of meer. Ook met anderhalve meter tussenruimte is dat goed toeven.

Na woensdag liggen de temperaturen overdag op een lager niveau. Donderdag en vrijdag is er veel bewolking. Vooral op donderdag kans op een beetje regen.

Vrijdag is overwegend droog met een toenemende, naar noordoost tot oost draaiende wind. De gevoelstemperatuur daalt flink. Houd die warme jas nog maar even bij de hand.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)