Het weer: Prima vakantieweer met zon en wolken

Foto van auteur

Koggelaan
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Woensdag is het 22 graden aan het eind van de middag. Niet erg warm maar wel lekker toeven in Zwolle. Deze temperatuur wordt bereikt na een frisse nacht met ongeveer 12 graden op de thermometer.

Er trekt wat bewolking over en er ontstaan nieuwe stapelwolken boven de stad. De kans op een flutbuitje is zo klein dat het beter niet genoemd kan worden. De zon is meestal in beeld, te midden van alle wolken. Het is gewoon prima vakantieweer, dat uitnodigt om wat te doen buiten. Niet te warm en niet te koud. De wind blijft binnen de perken. Vanuit de noordwesthoek is die zwak tot matig, kracht 2 à 3.

Het centrum van een hogedrukgebied koerst vanaf de Britse Eilanden naar de Noordzee. Het schuift boven de Waddeneilanden langs naar het oosten, waardoor bij ons de stroming woensdag later op de dag uit het noorden komt.

Donderdag is de aanvoer uit het noordoosten tot oosten. Dat levert temperatuurwinst op, we verwachten ‘s middags onder zon en wolken een zomers maximum van 24 graden. Vrijdag draait de wind mogelijk weer iets terug naar het noorden, waardoor het iets minder warm wordt in Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)