Zwollenaren door naar finale Dunlop Drivers Cup

Foto van auteur

Zwolle – Susan Hulleman en Jeroen Kok uit Zwolle hebben zich weten te kwalificeren voor de finale van de Dunlop Drivers Cup 2008 die 15 Oktober gehouden wordt op Circuit Park Zandvoort. Tijdens deze finale wordt er gestreden om de fraaie hoofdprijs: de mogelijkheid om een racelicentie te halen én een jaar te rijden in een gloednieuwe Renault Clio Sport Cup.

De Dunlop Drivers Cup is door Dunlop, Renault en Autoweek opgericht om nieuw autosport talent te ontdekken. De voorronde van de Dunlop Drivers Cup werd gehouden bij Bleekemolen`s Race Planet in Amsterdam waar de deelnemers met  karten, ijsrijden en slalom rijden hun kunnen hebben laten zien. Slechts 26 deelnemers gingen door naar de finale vandaar dat het bijzonder is dat dit stel samen door is.

Volgens Jeroen Bleekemolen, die zelf dit jaar met Jos Verstappen de LMP2-klasse van de vermaarde 24 Uur van Le Mans heeft gewonnen, is de Dunlop Drivers Cup 2008 van een hoog niveau. ,,Ik heb hele snelle deelnemers gezien”, vertelde Jeroen na afloop. ,,Maar het gaat niet alleen om snelheid. We kijken ook naar wagenbeheersing en of de rijder persoonlijkheid en uitstraling heeft. Wat dat betreft denk ik dat we op 15 oktober een heel spannende finale te zien krijgen.”

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)