Zwolse zwembaden volgen coronarichtlijnen

Foto van auteur

Zwembad On Campus Windesheim
Foto: Ingezonden foto

Zwolle – De zwembaden in Zwolle volgen de instructies van de overheid voor het indammen van coronabesmetting. Dit wijst een belronde vrijdagochtend langs de zwembaden De Vrolijkheid, Bubbels Bewegen en On Campus uit.

De drie Zwolse zwembaden hanteren alle de regel dat zich maximaal honderd personen in één ruimte van het zwembad mogen bevinden. Activiteiten zoals zwemlessen en fitnessgroepen gaan gewoon door, zolang daarbij minder dan honderd mensen bij elkaar zijn.

Een medewerkster van Bubbels zegt dat per uur wordt bekeken welke aanvullende maatregelen nodig zijn. Moederbedrijf Optisport van zwembad De Vrolijkheid verklaart dat zwemmen op zich geen nadelige invloed heeft op het gevaar voor besmetting met coronavirus COVID-19.

De zwembaden hebben de gebruikelijke openstelling voor zwemlessen en vrij zwemmen. Wel kan het zijn dat alsnog wordt besloten om bepaalde activiteiten of evenementen te beperken of geheel te laten vervallen. Daarom is het toch raadzaam om eerst de website van het zwembad te raadplegen dat je wilt bezoeken.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)