Regionale Estafettekampioenschappen zwemmen in Zwolle

Foto van auteur

Foto: Francin Hoefmans

Zwolle – Voor het eerst sinds twee jaar geleden de coronamaatregelen werden ingevoerd, vindt weer een groot zwemevenement plaats in Zwolle. Zwembad De Vrolijkheid is zaterdag het decor voor de Regionale Estafettekampioenschappen zwemmen, weliswaar nog zonder publiek.

Voor organiserende zwemvereniging SWOL 1894 is dit een heuse mijlpaal na de lange periode met beperkingen. Voorzitter van de afdeling wedstrijdzwemmen Jan Hendrik van Tricht: “Wij zijn blij dat wij de mogelijkheid krijgen om samen met de KNZB regio Oost weer zwemmers samen te brengen voor een groot kampioenschap. Iedereen heeft dit de afgelopen twee jaar ontzettend gemist.”

“Hoe mooi is het dat wij als SWOL 1894 deze unieke kans kunnen bieden aan de zwemmers in deze
regio. Dat het ook nog eens een kampioenschap in teamverband betreft, maakt het nog specialer,” aldus Van Tricht.

Ruim 200 wedstrijdzwemmers uit de regio Oost zullen komende weekend in Zwolle strijden om die felbegeerde verenigingsbokaal. Gezien het grote aantal regionale topzwemmers dat aan de start zal verschijnen, belooft het een uitermate spannende strijd te worden.

De Regionale Estafettekampioenschappen vinden 5 maart om 13.45 uur plaats in Zwembad de Vrolijkheid in Zwolle. De organisatie is in handen van de KNZB regio Oost, in samenwerking met SWOL 1894. Vanwege de beperkte ruimte in het zwembad is er nog geen publiek toegestaan.