Jaap Stam neemt met gelijkspel afscheid in Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Jaap Stam heeft zaterdagavond op indrukwekkende wijze afscheid genomen van zijn voetbalcarrière. De afscheidswedstrijd met oud-collega’s van Stam, onder leiding van Guus Hiddink en Carlo Ancelotti, de trainer van AC Milan, tegen het huidige Ajax van Marco van Basten werd met 3-3 afgesloten.

Stam speelde de eerste helft van de wedstrijd mee met het team van Ajax. Die helft werd enige tijd onderbroken omdat een fikse bui met onweer tot een erg waterige en onveilige situatie leidde. Na een voorsprong van 3-0 door doelpunten van Phillip Cocu (2x) en Marc Overmars voor het ’team Jaap Stam’ kwam Ajax in de tweede helft terug tot een 3-3 gelijkspel. Voor Ajax scoorden Donald, Leonardo en Slijngard. De altijd bescheiden, maar nu trotse, Stam bedankte al zijn supporters en familieleden voor hun aandeel in zijn glanzende carrière. Via een ereronde met zijn vrouw en vier kinderen langs de tribunes en een spontane huldiging van de voetballers op het veld sloot Stam zijn voetballoopbaan op professioneel niveau, in de stad waar hij ooit begon, af.

Lees verder voor een groot fotoverslag!

Het leek er even op dat Stams afscheid in een deceptie zou eindigen, maar uiteindelijk werkten ook de weergoden nog mee. Bijna drie kwartier na de onderbreking werd er verder gevoetbald. De teams, waarbij Jaap Stam nu de kleuren van zijn ‘vriendenteam’ verdedigde, begonnen aan de tweede helft. Ook nu waren het de oudgedienden, met onder andere ook de broertjes De Boer, Wim Jonk, Clarence Seedorf binnen de lijnen, die scoorden.

 

Een soloactie van Marc Overmars, die nog in topvorm leek te verkeren, werd door de watervlugge buitenspeler afgerond. Ook de 3-0 viel nadat Vito Wormgoor de bal voor zijn eigen keeper Sergio Padt langs tegen de paal speelde. Phillip Cocu kon daarna eenvoudig scoren.

Nadat Guus Hiddink een zesvoudige wissel toepaste, kreeg Ajax kansen. Donald, Leonardo en Slijngard gaven de Amsterdammers een gelijkspel, maar pas na het laatste fluitsignaal kreeg het publiek waar het op wachtte. Stam maakte, vergezeld van zijn familie en de klanken van Metallica’s ‘Nothing Else Matters’ zijn ereronde. Daarna werd de man van de avond nog door zijn teamgenoten op de schouders gehesen, maar toen was het dan ook echt over voor Stam.  Novum.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

26 gedachten over “Jaap Stam neemt met gelijkspel afscheid in Zwolle”

 1. Sjonge ik heb die wedstrijd gezien maar wat is dat een afgrijzelijk stadion zeg !! het veld is omringd door donkere grijze muren met ramen en publiek zie je amper in beeld waardoor de echte sfeer uitblijft. ook is het geluid kil en galm achtig door de muren die om het veld staan. ze kunnen ook niks moois maken hier in zwolle he :'(

 2. was een leuke pot, met matig voetbal, maar vwb die grijze muren, daar ben ik het volledig mee eens. Op TV ziet het er niet uit !

 3. ik snap niet dat de tribune,s niet tot de grond kunnen hier dan is er toch nog genoeg ruimte om erobnder nog wat te herbergen is net wat de vorige commentaar zegt een grauwe grijze muur en galmen hoorde je ook op tv .
  Jammer dat het niet beter heeft gekunt kost een boel maar is nog niks en dan het lekt nog overal en het veld vertoond ook nog rare plekken

 4. Schitterende pics Pedro, we hebben je na een tijdje niet weer gezien in je witte korte broek 😮 Waar waren de Italianen eigenlijk? Toch niet bang dat hun haar verregende :'(

 5. Lekker trouwens die van Slijngart. Jammer dat Kluiverts hak mislukte. Donald maakte ook wel indruk enne van 0-3 naar 3-3 😉
  Heb een weddenschap om 10 Euri met G. dat Henkie T. (wiens stapmaat achter ons zat) zijn afscheid ook in Zwolleywood gaat vieren. Ik heb er wel 10 Euri extra voor over als het weer in het toffe stadion van heel Zwolle is.

  @ Larry; jammer van het biertje. Jammer van de alcoholvrije biertjes (daarom nu een paar echten hopen dat dat zaterdag goed is). En jammer van de catering…..tjonge wat een kneuzen.

  Jammer van Jaap! Een voorbeeld voor elke verdediger ter wereld! Mooie verhalen ook in dat uitgereikte uit de klauwen gegroeide programmablaadje. Weet niemand wat ie nu gaat doen

  😮 😮 😮

  Zijn ze gek geworden bij

  – De FC
  – Willem II
  – Ajax
  – PSV
  – Nederlands Elftal
  – Milan

  ??? So wat zou hij in de scouting of in de specifieke verdedigerstraining veel, heel veel kunnen betekenen! Hij zal wel niet willen. En er is idd méér. Leuk gezinnetje.

 6. @ tony, we zitten idd te ver van het veld, schijnt mode te zijn in Nederland. Maar moeten wij in Nederland altijd overal de minpuntjes van benadrukken?

  Gezien? Op tv zeker? Kom zaterdag ook ff kijken op de Open Dag.

 7. Tja
  Tja, het werd wel gezellig druk op de bovenste helft van de tribune toen het hard ging regenen (blij dat ik op de goede hoogte zat 😉 ) prettig dat de wedstrijd weer door mocht gaan van mijnheer Jol, ook zijn afscheidswedstrijd.
  Idd zijn die grijze muren niet leuk maar er is nog zoveel grijs, het kan zijn dat de schilder/stukadoor er nog overheen moet?

 8. Italiano
  Een blunder dat de organisatie een aantal bekende italianen (Maldini, Nesta, Gattuso) aankondigde. Alleen Ancelotti, die niet was aangekondigd, gezien. Romario was ziek (dat geloof ik nu natuurlijk ook niet meer). Ik was voor deze prominenten naar de wedstrijd gekomen en hou er een bittere nasmaak aan over.
  Een lokkertje; lijkt er wel op!!!

 9. ZWOLLE – Wereldsterren als Ronaldo, Clarence Seedorf, Ruud van Nistelrooij, Hernan Crespo, Paolo Maldini, Ryan Giggs en Roy Keane zijn op 26 juli 2008 in Zwolle van de partij in de afscheidswedstrijd van Jaap Stam.

  Stukje uit een eerder verschenen Stentor. Dit was ten tijde van de kaartverkoop.

 10. Die kluivert, die ligt toch in een scheiding? Maar ik moet zeggen ondanks het slechte weer van gisterenavond, heb ik intens genoten.

 11. Dat nog niemand over het slechte verslag van SBS6 is heengevallen. Wat een aanfluiting. Noodweer op het veld en wat doet men? Start na een paar minuten storing een bandje van de Wegmisbruikers in, om er in een later stadium nauwelijks op terug te komen? Snapt niemand bij SBS6 dat het onderbreken door een wolkbreuk ook enige nieuwswaarde heeft of hield Hans Kraay zich weer bezig met wat blonde …

 12. Ik vond het een geweldige wedstrijd. Ik heb ook zeker genoten van de sfeer in het stadion. Alleen wat is het stadion lelijk, het is lek aan alle kanten, als e p de voortste rij zit en de wind staat er iets op, krijg je de volle lading, de vloeren zijn spekglad na een beetje water, de catering was erg slecht verzorgd (bier was rond half negen op!!).

  Maarja ik heb een topavond gehad! ;D

 13. @ Anton van Greef –De complete verbinding met het Zwolle stadion werd er door het onweer uitgeslagen, daarom zette SBS het bandje in.

 14. @ na ik begrijp een onbenullig bandje van een onbenullige zender (dochter van televaag). Commentaar de de onbenullige Hans jr. Het eind, de ereronde van Jaap met gezin en het vuurwerk is niet uitgezonden…. het wordt nooit wat met die commerciële rakkers >:(

 15. @dick:
  Dat wat Jaap ‘erna’ gaat doen, heeft hij anders wel verteld op SBS6 in het door-regen-ingelaste-pauze-interview: hij wist het nog niet 🙂
  Hij heeft het gehad over scouting (en voor hij dat toelichtte, dacht ik dat hij vrijwilligerswerk in de buurt wilde doen 😀 wat toch ook prima is? ;)) en eventueel misschien ooit wel eens een team coachen.

  Het was leuk om te zien hoe de bal niet meer rolde over het doorweekte gras voor de pauze. Wel goed dat de wedstrijd na de 30 minuten-pauze toch nog door is gegaan. Goede (niet-KNVB-) beslissing! Anders was het voor alle verregende fans wel heel erg slikken geweest voor dat kwartiertje voetbal!
  Natuurlijk was het heel begrijpelijk geweest als het weer zo door was gegaan, maar hey dit is Zwolle! 😉

 16. En nu…
  @ Marianne; leuk stukje en bedankt voor

  Dat wat Jaap ‘erna’ gaat doen, heeft hij anders wel verteld op SBS6 in het door-regen-ingelaste-pauze-interview: hij wist het nog niet

  . Dat betekend dat Ajax en het Nederlands Elftal hem vast wel gevraagd hebben. We hebben het SBS-verhaal dus niet meegekregen omdat we er bij waren.

  Als die gozer slim is, luistert hij naar wijze raad die bijvoorbeeld heel goed van zijn vrouw kan komen. “Neem een jaartje rust, genieten in Hoonhorst; genieten van de 4 kids en moeders zelf”. Financieel kan hij dat wel hebben lijkt me zo en die leuke baantjes lopen niet weg. Bovendien is ie nog geen VEERTIG, waar praten we over 😉

 17. waar kan ik mijn geld terug halen? heb geen romario gezien, geen italianen en ben zo ziiek als een hond nu door dat nare stadion. bah wat een ellende. de trouwe supporters mogen nu blij zijn dat ze niet op de hoofdtribune mogen. laat die stropdassen maar lekker nat worden

Reacties zijn gesloten.