Kirsten Wild kijkt uit naar Profspektakel in Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Ondanks dat het rijden van criteriums niet haar grootste specialiteit is vindt Kirsten Wild uit Zwolle het ‘geweldig’ dat ze woensdag 13 augustus tijdens het Peperbus Profspektakel haar kunnen in Zwolle kan tonen. De 25-jarige topper van het AA Cycling Team behoort tot de nationale top van de fietsende vrouwen in ons land en staat bekend als een zeer gedreven vechtjas met een goed eindschot. Ook blinkt ze uit in het rijden tegen de klok.

Vorig jaar behaalde Kirsten acht overwinningen, waaronder de eindzege in Ronde van Polen en twee etappezeges. Ook won de Zwolse een etappe in de Holland Ladies Tour. Ook dit jaar schittert Kirsten in grote wedstrijden. Ze won dit seizoen o.a. de Omloop Het Volk in België, de Kasseienklassieker in Exloo en de Omloop van Borssele. In de Ronde van Vlaanderen ging ze als derde over de finishlijn.

Kirsten’s wieg stond in Almelo. Sinds een aantal jaren woont ze in Zwolle. Na het VWO volgde ze de Academie Lichamelijke Opvoeding in Groningen en ze verdient de kost als docente lichamelijke opvoeding. Wielrennen is de grote passie van Kirsten, die sinds 2001 echt fanatiek bezig is. Naast het gesponsorde team van AA Drink is Kirsten lid van de Hanzerenners in Zwolle.

De wedstrijd voor de elitevrouwen in Zwolle is woensdag 13 augustus, voorafgaand aan het Peperbus Profspektakel. De vrouwenkoers begint om 17.00 uur, gevolgd door de reclamekaravaan (18.45 uur) en de huldiging van prominente deelnemers (19.15 uur). De profs gaan om 19.30 uur van start. Het programma in Zwolle begint om 16.15 uur met een streetrace voor mountainbikers.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)