Het weer: Sluierwolken, tropisch warm

Foto van auteur

Aa-landen
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Maandag loopt het kwik in Zwolle rap op. Rond het middaguur zitten we al tegen tropische hitte van 30 graden aan en ‘s middags wordt het nog een paar graden warmer. De zon is van de partij natuurlijk. Later op de dag verflauwt ze achter sluierwolken.

Die worden dikker en er komt vanuit het zuidwesten ook lagere bewolking bij. Buien naderen maandag het zuidwesten van het land. Ze bereiken ons nog niet. In de nacht naar dinsdag bestaat er een kleine kans dat eentje tot de regio Zwolle doordringt. Het blijft ‘s nachts warm: circa 20 graden is het minimum. De wind komt uit het zuidoosten en is over het algemeen zwak. Dinsdag lijkt de kans op buien groter, onduidelijk is nog steeds hoeveel regen die gaan opleveren.

In het volgende weerbericht bekijken we de buienkansen voor dinsdag opnieuw. De huidige berekeningen voorzien woensdagochtend serieuze buienactiviteit boven onze omgeving. Het lagedrukgebied met neerslag dat al enige tijd bij Ierland ligt rond te tollen komt dan eindelijk dichterbij. Volgens de actuele inzichten stuurt het van woensdag tot en met zaterdag dagelijks buien over ons heen. De middagtemperatuur daalt richting 22 graden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)