Het weer: Zon, sluierwolken en een oplopende temperatuur

Foto van auteur

Stationsweg
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Maandagochtend start fris. Onder nachtelijke opklaringen kan de temperatuur aan de grond hier en daar iets onder nul zijn gekomen. Het kwik gaat al gauw omhoog, in de middag is het ongeveer 15 graden in Zwolle.

De dag verloopt van vroeg tot laat droog. De zon schijnt door witte sluierbewolking op grote hoogte heen. Geen strakblauwe lucht dus, maar verder is er niks mis met het weer. De wind is zwak tot matig, kracht 2 tot 3, vanuit het zuidoosten in plaats van het frisse noordwesten, zoals in de afgelopen dagen het geval was. Zeer milde lucht is op weg richting Zwolle. Dinsdag komt 20 graden binnen bereik op de Zwolse thermometers.

Het weer op dinsdag lijkt sterk op dat van maandag, wel met dikkere sluierwolken. De zon komt daar doorheen en het blijft droog. Een warme dag met een zwakke tot matige zuidoostenwind.

Woensdag nadert vanuit het westen een front, dat later op de dag voor regen gaat zorgen. Voor het zover is, klimt het kwik onder dikker wordende bewolking gewoon richting 20 graden. De wind zoekt de westhoek op.

Na woensdag komt de wind uit noordelijke richtingen. De middagtemperatuur ligt in de buurt van 13 graden en er is kans op een bui.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)