Aantal coronapatiënten in Zwolle gestegen naar tien

Foto van auteur

Foto: Alissa Eckert

Zwolle – De GGD IJsselland is dinsdag met nieuwe cijfers gekomen over het aantal mensen dat het coronavirus COVID-19 heeft opgelopen in onze regio.

In Zwolle is er sinds maandag één besmetting bijgekomen. Daarmee is het aantal coronapatiënten in onze gemeente gestegen naar tien. Buiten Zwolle kwamen er vijf gevallen van corona bij in de GGD-regio IJsseland.

In Kampen en Zwartewaterland nam het aantal patiënten sinds maandag met één geval toe. In Deventer kwamen er drie bij. Het RIVM meldt dinsdag dat in Nederland in totaal 1705 mensen positief zijn getest op corona en dat 43 mensen aan de ziekte zijn overleden.

GemeenteAantal coronapatiënten
Zwolle10
Dalfsen 1
Deventer5
Hardenberg0
Kampen2
Olst-Wijhe 1
Ommen1
Steenwijkerland1
Zwartewaterland4

Thuisblijven is het advies van de GGD aan mensen die neusverkoudheid, keelpijn of koorts hebben en die hoesten. Heel belangrijk is dat ze vaak en goed hun handen wassen en in de elleboog hoesten, zodat ze anderen niet aansteken. Contacten met andere mensen moeten zo veel mogelijk worden vermeden.

Bellen met huisarts of ziekenhuis is pas nodig als de klachten verergeren. Volgens de richtlijnen van het RIVM is dat bij meer dan 38 graden koorts of als ademen of hoesten moeilijk wordt.

Wie geen klachten heeft, wordt geadviseerd zo veel mogelijk thuis te werken. Of op het werk te zijn wanneer er weinig collega’s aanwezig zijn. Om het risico op besmetting te verlagen, moet je geen handen meer schudden.