Sprinter Gert Steegmans ook naar Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – De Belgische prof Gert Steegmans, dit jaar etappewinnaar in de Tour de France op de Champs Elysées in Parijs, is woensdagavond 13 augustus één van de ‘grote meneren’ van het 10e Peperbus Profspektakel in de Zwolse binnenstad. Al eerder werd bekend dat Joost Posthuma en Bram Tankink naar Zwolle komen.

Steegmans wordt beschouwd als één van de betere renners van de generatie Boonen en behoort tot de beste sprinters van het professionele wielerpeloton. In 2006 maakte hij voor het eerst echt naam met dubbele ritwinst in de Ronde van de Algarve. In de semi-klassiekers werd hij de grootste tegenstander van z’n landgenoot Tom Boonen. Ook won hij in 2006 een etappe in de Ronde van België en in de Vierdaagse van Duinkerke. In de Tour trok hij met succes de sprint aan voor Robbie McEwen en werd daarvoor beloond met een contract bij Quick·Step-Innergetic. In de Ronde van Frankrijk van 2007 slaagde Steegmans erin om de tweede etappe te winnen.

Voor eigen volk in Gent versloeg hij ploegmaat Tom Boonen, voor wie hij eigenlijk de sprint aantrok. Gert Steegmans maakte toen indruk door zo hard op kop te rijden dat niemand er meer overheen kwam. Naast ritwinst in de Tour reed hij vorig seizoen ook naar de hoogste plek op het podium in de Ronde van Algarve, de driedaagse van De Panne en de Vierdaagse van Duinkerke.

In Parijs-Nice 2008 verpulverde Gert Steegmans de rest in de eerste, winderige etappe en won hij eveneens de tweede etappe. Ook de tweede etappe van de Vierdaagse van Duinkerke was een prooi voor de rappe Belg. Aan het eind van dit seizoen neemt Steegmans afscheid van de ploeg Quick Step. De rappe Belg tekende kort geleden een tweejarige overeenkomst met de kapitaalkrachtige Italiaans-Russische ploeg Katjoesja.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)