Woningcorporatie verkoopt geWoonboot

Foto van auteur

Zwolle – Op 1 augustus heeft deltaWonen haar geWoonboot verkocht aan de Amsterdamse woningcorporatie De Key. DeltaWonen heeft de boot aan De Key verkocht om de corporatie de gelegenheid te geven het concept verder door te ontwikkelen.

Woonstichting De Key maakt zich sterk voor het terugdringen van het energieverbruik. DeltaWonen ziet in De Key een organisatie met veel mogelijkheden om het zelfvoorzienende concept van de geWoonboot verder door te ontwikkelen. DeltaWonen wilde om die redenen dat de boot, die ook in Kampen en Zwolle heeft gelegen, in Amsterdam blijft. Ook de ligplaats en de mogelijkheden voor expositie zijn goed. De boot is inmiddels door tal van particulieren, groepen en organisaties bezocht. Ook trekt de boot geregeld binnen- en buitenlandse pers en filmploegen.

Eerste zelfvoorzienende woning

Ter gelegenheid van de honderdste geboortedag van één van haar voorvaderen, Woonstichting Eenvoud uit Kampen, ontwikkelde deltaWonen een nieuw woonproduct voor de toekomst; de zelfvoorzienende geWoonboot. Deze woonboot is de eerste zeer energiezuinige woning in Nederland die volledig onafhankelijk is van nutsvoorzieningen. Met de ontwikkeling van de geWoonboot wil deltaWonen aandacht vragen voor de mogelijkheden van selfsupporting wonen op water. Ons land bestaat immers voor 25 procent uit water.

De geWoonboot van deltaWonen lag de eerste maanden van haar bestaan in Kampen en meerde vervolgens begin 2007 aan bij het Maagjesbolwerk in Zwolle. Na daar een half jaar gelegen te hebben, voer de geWoonboot af naar Amsterdam en verhuurde deltaWonen de boot aan De Key, die de boot nu overneemt.

De geWoonboot is te bezichtigen aan de oever van het NDSM-terrein in Amsterdam Noord en maakt onderdeel uit van de energietentoonstelling ‘Opgewekt nu’. Meer informatie kunt u vinden op www.gewoonboot.nl of www.opgewekt.nu.

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

9 gedachten over “Woningcorporatie verkoopt geWoonboot”

  1. Weet niet, vond het wel een grappig idee. Zag idd ook een kasteelboot op tv Oost voorbij komen, was dat niet bij die boekenmarktreportage….

  2. ja zoiets idd……..ach ja, met wat wij in Zwolle niet nodig hebben, mag Deventer wel even spelen 😀 kinderhad is snel gevuld…. ;D

Reacties zijn gesloten.