Verkeerscontrole op Rembrandtlaan

Foto van auteur

Zwolle – Maandag 4 augustus werd opnieuw een verkeerscontrole gehouden op de Rembrandtlaan. Bewoners van deze straat hebben klachten over te hoge snelheden in het 30 km-gebied.

Er werd gecontroleerd tussen 15.00 en 17.00 uur en van 19.30 tot 21.30 uur. Twaalf bestuurders reden te hard. De hoogste meting was 51 km/u (gecorrigeerd). Daarnaast werd een keer bekeurd voor het niet dragen van de verplichte autogordel en 1 keer voor niet handsfree bellen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

6 gedachten over “Verkeerscontrole op Rembrandtlaan”

 1. “Bewoners van deze straat hebben klachten over te hoge snelheden in het 30 km-gebied.”
  Maar na 4 uren controle zijn er slechts 12 bestuurders met te hoge snelheid geconstateerd. Dus 1 snelheidsovertreding per 20 minuten. Klagen die bewoners nou zo snel of klopt er van die controles niet zo veel?

  Overigens is mijn eigen “waarneming” dat er daar meer te hard wordt gereden dan 1 per 20 minuten. Ik snap dus de cijfers van het resultaat van die actie niet tenzij de afwikkeling van een aangehouden persoon 20 minuten duurt.

 2. Tja, of er is op andere tijden gecontroleerd dan wanneer de bewoners er last van hebben. Hoewel ik dit wel vrij veel vind, hoor. Aangezien ik elk persoon die daar de maximumsnelheid overtreedt er één teveel vind… Zeker op die weg!

 3. Laat ze eens ’s morgens van 8 tot 9 op fietsers controleren.
  Scholieren met z’n 4en naast elkaar, 8 rijen dik!!!. Er hoeven er maar een paar met de sturen in elkaar te gaan en je hebt ze onder je auto. Ben je nog verantwoordelijk ook, terwijl je er stapvoets langs gaat!!! En dit gebeurt elke doordeweekse ochtend.

 4. terwijl je er stapvoets langs gaat!!

  Maar dat doet lang niet iedereen, veel mensen die achter het stuur kruipen denken vaak dat ze Jezus zijn.
  “Als ik 60 rijd binnen de stad moet degene voor mij dat ook maar doen en anders jaag ik hem wel op. Met z’n 3-en naast elkaar fietsen? Dat mag niet, daar zal ik wel eens wat van zeggen. Die belt niet handsfree, wat een…… Verrek, daar staan ze weer te controleren, laat ze toch boeven gaan vangen”

 5. Overigens mag met zijn 2-en naast elkaar al alleen als je daarmee andere weggebruikers niet hindert 😉

  Ik vind dat mensen hier in Zwolle zich over het algemeen nog best netjes gedragen in het verkeer… Uitzonderingen hou je toch.

  En die Rembrandtlaan…daar kun je volgens mij met goed fatsoen 50 rijden. Ik rij er altijd 30, omdat ik weet dat er veel gecontroleerd wordt…. maar het is wel zuur als je door een scooter of snorfiets ingehaald wordt! En die stomme dingen doen dat ook nog gewoon!

Reacties zijn gesloten.