Ontvoerder van baby zit vast in Zwolle

Foto van auteur

Dalfsen/Amsterdam/Zwolle – Na een intensieve, gecontroleerde actie van politie en justitie kon een vijf maanden oude baby dinsdagavond weer herenigd worden met zijn moeder. De baby werd dinsdag 5 augustus door zijn 29-jarige vader uit Amsterdam meegenomen vanuit een conferentieoord in Oudleusen. Dit gebeurde tijdens een kerkdienst waar ook de 30-jarige moeder aanwezig was. Zij werd   door de man bedreigd, waarna hij de baby meenam en vertrok. Vervolgens kwam hij terug om de vrouw te halen. Zij werd door hem geslagen, maar kon door andere aanwezigen worden ontzet. De man ging er vervolgens opnieuw vandoor.

De politie IJsselland, waaronder het politieteam Dalfsen/Ommen, heeft direct alles in het werk gesteld om de verdachte te achterhalen. Daarbij is de nodige voorzichtigheid en zorgvuldigheid betracht om de zaak tot een goed einde te brengen. In nauwe samenwerking met justitie in Zwolle en de politie Amsterdam-Amstelland kon de man in de loop van de avond worden getraceerd in zijn woonplaats Amsterdam. Alle acties zijn in eerste instantie gericht op het in veiligheid brengen van de baby. Dit gezien de jonge leeftijd en afhankelijkheid van borstvoeding. Kort daarna is ook de verdachte aangehouden. Hij bevond zich in de omgeving van het kind. De man is ingesloten in het politiebureau in Zwolle. Er volgt een nader onderzoek.

17 gedachten over “Ontvoerder van baby zit vast in Zwolle”

 1. Ja Dick maar ik denk dat die organisatie daar bij de bron de mensen daar hersenspoeld en die vrouw zal daar wel met tegenzin van die man hebben gezeten met zijn kind .Het is ook vrij strenge organisatie daar en maken de mensen die een zwak daarvoor hebben van alles wijs vaak labiele mensen daar bij de Bron

 2. Als een vader het niet met moeders eens is dat zij zijn kind naar een bijna sektarische organisatie brengt en het daar dus weer ophaalt en mee naar huis neemt, dan kan je dat toch geen ontvoering noemen?

 3. Het blijft nogal gissen zo met deze beperkte informatie. Had wel eens verhalen over De Bron gehoord. Ook dat het wel meeviel trouwens.

 4. De Bron (Of Mooirivier zoals ik zag dat het tegenwoordig heet) is toch gewoon een conferentiecentrum? Bij mijn weten heeft dat niks met sektes of dergelijke groeperingen te maken. Wat niet wegneemt dat natuurlijk wel aparte groeperingen de boel kunnen afhuren.

  Maar goed, er worden hier al weer veel conclusies getrokken die een paar reacties later al bijna voor waarheid worden aangenomen. Eerst maar eens wat meer info afwachten.

 5. Wilbert dat conferentie centrum is een mooi woord dat afgelied is van wat er werkelijk plaats vind .Er worden daar samenkomsten gehouden van een bepaalde geloofsgemeenschap en wat ik dan van mensen heb die er vlakbij op de camping de stuw heb gehoord kun je het wel vergelijken met een sekte waarbij de mensen gewoon gehersenspoeld zijn met bepaalde richtlijnen waar ze naar streven

 6. Nou dan ligt hier een taak voor onze verslaggevers om de waarheid boven tafel te krijgen! ;D
  Ik ben wel benieuwd naar wie er nu in zijn/haar recht staat…
  Het zal niet de eerste keer zijn dat een vader naar zijn kinderen kan fluiten als het de moeder is die verkeerd bezig is… Ik hoop dus maar dat de politie de juiste te pakken heeft.

 7. Wat natuurlijk wel een enorm verschil is ten opzichte van “normale” kinderontvoeringen is, dat de vader ook een poging heeft gedaan de moeder mee te nemen.
  Meestal is het de vader enkel om de kinderen te doen. Dat geeft voor mij aan, dat het wellicht iets anders ligt, dan dat men op het eerste gezicht zou vermoeden!

 8. plantje zou het niet zo zijn dat die geloofsgemeenschap zich in het priveleven van dat stel heeft gemengd en de vrouw heeft overgehaald en de man probeerd haar weer op het rechte pad te krijgen want dit soort gemeenschappen maakt misbruik van de labiliteit van bepaalde mensen en doet ze loze beloftes

 9. Zou heel goed kunnen Pieter. Maar daar weet ik helemaal niets van. Maar die gedachten komen bij mij ook op als de man probeert de vrouw ook mee te krijgen en niet alleen het kind.

  Ik wil trouwens niet al te veel zeuren over taalgebruik (want dat wordt vaak niet gewaardeerd), maar zou je iets aan interpunctie kunnen gebruiken? Vaak is het erg lastig om te begrijpen wat je precies bedoelt.

 10. Ik vind het wel een hoop gegis naar de achterliggende reden van dit drama. Eerst maar eens de feiten van deze geloofgemeenschap boven tafel krijgen, voordat we met allemaal oordelen komen… Is iemand bekend met deze gemeenschap???? Nee? Stop dan alsjeblieft met al die vooroordelen……

 11. Waarom moet iedere discussie doodgeslagen worden als mensen niet over alle feiten beschikken?
  Het is natuurlijk altijd wel handig om werkelijke feiten te hebben. En vaak komt ook iemand wel met die feiten op de proppen als de discussie vordert.

  Maar ik word er een beetje niet goed van, dat er hier niets gezegd mag worden zonder de feiten te weten…

Reacties zijn gesloten.